Polski Fiat 126p 650e - GEZa

Ő Géza (becenevén dörzsi) 1987-es kiadású . Egy idős bácsikáé volt nagyon sokáig aki rendkívűl vigyázott rá , a következő tulaj is igyekezett megóvni mindentől, ennek köszönhetően szép állapotban van. Első útját hazáig mindenféle gond nélkül teljesítette (200km).
44e km-rel került hozzánk.

Az autó szinte teljesen gyári állapotú egy két konfort javítás történt benne jobbára az első tulajdonosnak köszönhetően.
- motorosra alakított ablakmosó
- elektromos ac ( hogy ez mennyire jó vagy nem majd kiderül. :)
- szivargyújtó
- egyedileg kialakított rugós motortér kitámasztó.


profil a nyári tali külső parkolójában

Legfrissebb bejegyzések az autóról

Apróbb elektronikai problémák

Kilométeróra állás:

GEZa : 91366km

BEA : 162924km

Bubi : 194215km

Régen jelentkeztem, ennek több oka is volt. Egyrészt, szerencsére, többé-kevésbé mindegyik autó tette a dolgát. Másrészt a kialakult helyzet miatt nem is mentünk semerre sem. Most lett két apróság, ami blogolásra adott okot.

1. BEA megy szépen, közbe ilyen-olyan nyikogás rezonálás van, amivel megpróbálok együtt élni. :)

2. Bubi: Seicentoba is tettem egy kis voltmérőt, igaz, szivargyújtóba rakható holmi, de egészen korrektül mér. Ezért vettem észre, hogy enyhén túltölt a generátor. Alapjáraton 15V volt a töltés világítás nélkül, tompítottal 14.7-13.6 között volt, motorhőmérséklet függvényében. Fesz.szabályzó dönött úgy, hogy nem akar velünk továbbá közreműködni. Sajna, nem mertem egyedül nekiugrani, autóvillamossági szerelő oldotta meg a problémát. Most a képen látható a töltésünk.

3. GEZa elektronikai nyűgje viccesebb volt. Eltűnt az indexünk, de egy-egy dudálásra egy darabig jó volt. Tegye fel a kezét, aki kormánykapcsolóra gondol. Én is, de nem az volt. Sőt, hibakeresés közben kinyitottam a csomagtértetőt, és működött az index, ha lecsuktam nem. Komolyan mondom. Az indexrelé volt kontaktos, és a megfelelő rezonálás vagy működtette, vagy nem az indexet. A bácsika elektromos indexrelét szerelt be, első ránézésre, úgy tűnt, hogy levágta a gyári foglalatot, ezért kerestem Fiat / Lancia indexrelét. Ez volt benne. De, alaposan körbenéztem és csak meg lett tolda a gyári foglalat. Szerencsére így a gyári polski indexrelét könnyen be lehetett szerelni.

raver @ . 3 fotó . Szólj hozzá!

Fékszerelés GEZa-n, és pár apróság Bubiról.

Kilométeróra állás:

GEZa : 87905km
BEA :159648km
Bubi : 1810656km 

Gyors és szívás mentes fékszerelés, illetve pár gondolat Bubiról is. Előrelátó akartam lenni, szeretnék jövőbe látó is lenne, de ez csak nem akar összejönni. :D Egyrészt kezdtem érezni, hogy GEZa-n nem úgy fog a fék, mint ahogyan én azt szeretném. Igaz a műszaki csak következő év tavaszán lesz, de a fék nem az amit műszakira teszek rendbe. Szerencsére csak pofákat és dobokat kellett cserélnem. Ugyanazt a felépítést használtam, mint BEA-nál, itt is bevált. Elöl új dobok, hátul egyszer szabályzott dobok, és természetesen új maff fékpofák. A fékút csökkent, a pedál felső 1/3-on keményedik és félúton teljesen fog a fék. Mivel az eset október elején volt, így megejtettem a téli gumik felrakását is, persze a csapszegeket is zsíroztam. Oké, hogy nem nagyon megyünk télen sehova se vele, de száraz jó időbe azért csak csak. Tehát, jó ha van téli gumi az autón. :) Bubi is teszi a dolgát szépen. Rá is felkerültek a téli gumik. Vettem hozzá, még a nyáron nyitható hátsó oldalablakokat, amíg majd tavasszal helyrekerülnek. Még tavasszal beszélgettünk egyik barátommal, munkatársammal, aki mellesleg cinquecento-s, hogy Bubiba milyen jó lenne, egy fordulatszámmérő. A dolog annyiba is maradt, majd december közepén egyszer csörög a telefonom, hogy éppen a centojához keres cuccokat az egyik bontóba és talált valamit, ami kellhet nekem, jaja, egy fordulatszámmérő volt az. Tök jó volt, hogy nem felejtett el. Ezúton is köszönöm Janika. Beszerelése majd csak tavasszal, addig még be kell szerezni néhány infót a bekötésről, meg a beszerelésről.

raver @ . 1 fotó . Szólj hozzá!

Nyári tali

GEZa : 87455km
BEA :158883km
Bubi : 181026km

Most ráérek, igyekszem pótolni mindent. A folytatásban a nyári taliról lesz szó. Idén is elérkezett ez az idő, amit minden polski tulajdonos vár, aki el meri hagyni a falutáblát. Szerencsére idén is sokan voltunk. Nekünk csütörtök délelőtt kezdődött a nyári tali, a megszokott módon. Segítettünk a helyszíni előkészületekben, Sör, sörpad pakolás, rendezvénysátor talpra állítása, kulcsosztás, reggeli készítés. A menetrend jobbára a szokásos volt, meleg, polski, sör, Balaton. Pénteken kijutottunk a strandra is, igaz a Balaton elég hideg volt (-2cm) :D Szombaton pár év kihagyás után újból voltak csapatversenyek. Sikerült egy jó csapatot verbuválni, a 3+1 csapatnevet választottuk, nem véletlenül. 3 fiú, 1 lány volt a csapatunkba. Másodikak lettünk, hálás köszönet a csapattársaimnak, Juditnak, Sándornak, Viktornak, jövőre is újból. :D A délután némi felhőszakadással lett támogatva. Persze a legjobb időben, a légi fotózáskor, és a felvonuláskor, ez azért volt vicces, mert akkor szakadt a legjobban amikor kinn álltam a kereszteződésben, és irányítottam a felvonuláskor rám bízott kereszteződést. Emiatt utolsók között zárkóztam fel, szerencsére nem utolsónak. GEZa is elkezdett viccelődni, kétszer is leálltunk minden előzmény nélkül, egyszer simán elindult, másodikra Dömi két kezére is szükség volt. Ezúton is köszönöm neki. A kempingben járattam, pörgettem a motort semmi, oké, múló elmebaj. Persze még szombaton kaptunk egy kört az esőből, pont akkor amikor az EVM zenekar belejött a koncertbe. Villámgyorsan elpakoltak. A tombolasorsolás is meg lett tartva, az is felhőszakadásba fulladt. Semmi apróságot nem nyertem, ellenben a főnyeremény az enyém lett. :D Ami egy polski. Vasárnap összepakoltunk, majd hazaindultunk, a nyeremény polski maradt egyelőre. A haza úton, még a Balaton parton többször megáll GEZa. Szemre semmi hibát nem láttam továbbra sem. Az egyik benzinkúton félre álltunk. Pár szlovák márkatárs jött segíteni, de nem láttunk semmit. Hazaértünk, bár ki-ki hagyott a gyújtás, és lőttünk olyanokat. :D Itthon kipakolás után, meg is néztem az autót, az egyik képen látni lehet a hiba okát. Jó, mert kértem Gyuláéktól egy jelvevőt tartaléknak. Jó akkor, kell még egy majd. Egy hétre rá sikerült összeszervezni a nyeremény autó hazaszállítását. A kempingben könnyedén fel tudtuk rakni az autót, a hazaút is eseménytelen volt. A leszedés itthon kicsit macerás volt, de azért összehoztuk. Ezúton is köszönöm Balázsnak a mindennemű segítséget.
raver @ . 9 fotó . Szólj hozzá!

Fékszerelés, amikor házhoz mész a lófaszért

Ez is egy régebbi történet, most pótolom. Az is igaz, hogy ennél az esetnél házhoz mentünk a lófaszért. Az eset még tél végén történt, egy hétfői hajnali munkakezdést GEZa-val akartam teljesíteni, nem lehetetlen a feladat, de ekkor nehézségekbe ütközött. 4km-re a háztól eltűnt a fék, tök könnyen járt a pedál. Nem történt semmi baj, nem volt forgalom a kereszteződésben, és nem is mentem gyorsan. Visszafordultam, autócsere és indítottam a második futamot. Délután könnyen, gyorsan kiderítettem, hogy főfékhenger lesz a hibás. Volt itthon tartalék, neki is álltam a hideg ellenére. Élt bennem a remény, hogy szívás nélkül megoldom a feladatot. Úgy is indult. mind a 3 hollander könnyen meglazult, sőt háromból, kettőt kézzel tekertem ki. A munkahenger is könnyedén lejött. A gumi csöveket tartó bilincsek viszont ragaszkodóak voltak, semmi baj, cserélni akartam úgy is a csöveket is. Minden szépen helyre került. Elkezdtem feltölteni fékfolyadékkal a rendszert, ekkor vettem észre,hogy a munkahenger tetején a műanyag beömlő könyök, és a gumi között engedi a fékfolyadékot. Némi konzultálás Gyulával ilyen nem szokott előfordulni, de lehetséges, oké, akkor másik új. Ez is szépen helyrement itt szerencsére nem folyt sehol semmi. Akkor légtelenítés. Itt jelentek meg az első bajok, ez sehogyan nem akart összejönni. Vettem légtelenítő berendezést is, amúgy jó technika, tényleg átszippantotta a folyadékot, nem is látszott levegősnek egyik kör sem. De nem volt semmi pedálerőnk, egy pici sem. Jó pár nap (na jó volt az másfél hét is. :D ) szenvedés után, már nem tudom kinek jött egy ötlete a szervízkönyvben, hogy a pedál végén lévő rudat vissza akasztottam-e a helyére, persze, hogy nem. Közben Sanyi barátom is tett egy visszautasíthatatlan ajánlatot, egyik vasárnap reggel eljön hozza a szieszta kályhát, és segít, ha utána itt alhat nálunk. Vicces volt ez a felajánlás, aztán kiderült, hogy nem Orsi rakta házon kívül Sanyit, hanem éjszakás után jönne, és nem lenne ereje még hazavezetni. Hozta Ő is a házi építésű légtelenítőjét, ezzel is csináltunk egy kört, meg kettőt hagyományos módon. Volt már ellenállása a pedálnak. Gabcsi csinált addigra valami finom lélekgyógyító kaját is fagyott lelkünknek, kicsit még beszélgettünk aztán Sanyi elment aludni. Én meg csak örültem magamnak. :D Megoldódott, ezt egy életre megtanultam. :D A képen a légtelenítő. Kompresszoros, kell neki a levegő, Ezen kívül is használtam már, hasznos dolog.
raver @ . 1 fotó . Szólj hozzá!

Benzinszint jeladó csere

Kilométeróra állás:

GEZa : 83772km
BEA :155726km
Bubi : 171689km

Közbe akadt még egy kis szerelni való. Elkezdett mozogni a benzinszintjeladó GEZán, nem a funkciójának megfelelően persze. Első körben próbáltam az egyszerűbb megoldást csinálni, hátha az lesz a hiba, magyarul a kábelkötegre rátettem, egy bontott műszerfalat, sajna ennél is mozgott a mutató alaphelyzetben. Tehát akkor tank jeladó, szerencsére volt itthon vagy 3 bontott, szóval lesz mire cserélni. A tank hamar lejött, jeladót kivettem és az úszóban volt némi benzin, oké, ez lyukas, csere. Tettem bele egy másikat, de ezzel is ugyanezt mutatta a visszajelző, tehát ez sem jó, bár ez nem tűnt lyukasnak, pár percig a víz alatt tartottam, csak puha volt, benyomható az oldala. Ekkor hívtam fel Gyulát, hogy adjon tanácsot, mi lehet, mondta, hogy ne legyen lyukas és kemény legyen az úszó, szerencsére olyan is volt a bontottak között. Így az eredeti mehetett vissza, másik úszóval. Mivel a tankba volt benzin rendesen így minden erre alkalmas kannába benzint borogattam. :) Bár üres tanknál is kipróbáltam mit mutat a visszajelző, az volt a fura, hogy akkor a sárga lámpa nem világított. Összeraktam, visszaborogattam a benzint, persze közbe figyeltem a visszajelzőt. Működött. Átlag mennyiségű szívás mellett sikerült visszaraknom. Persze, ha már leszedtem a tankot kicseréltem a benzincsöveket, ne kelljen esetleg két év után azért levenni újból a tankot. Persze az összes jeladót beletettem a tankba, és kipróbáltam mindet. Működnek. :)

Egy kis segítség akinek lesz dolga a tankkal és a jeladóval. A két benzin kivezetés közül az egyik hosszabb, arra megy az ac, a másikra meg a visszafolyó. A két csatlakozó közül a zöldes-kékes megy a két benzinkivezetés közötti csatlakozóra.

Köszönöm Gyulának a telefonos segítséget. 

raver @ . Szólj hozzá!

Laprugó, benzincső csere, átmatricázás, nyári tali.

Kilométeróra állás:

GEZa : 83563km
BEA :155726km
Bubi : 171689km

Esik pár szó minden autóról. Kezdjük a szerelős történésekkel.

A tavaszi talin hozta Gyula az új laprugót, amit Beanak szántam, mert ami benne volt, igaz, hogy jó állapotú volt, de a lapok között nem volt sem gumi, sem papír lap, így minden kisebb, nagyobb kátyúnál, út egyenletlenségnél masszívan pattogott. A csere viszonylag kevés szívással összejött. Tervbe volt, még egy másik projekt is, ez pedig az összes benzincső lecserélése. Tehát tank le, csövek le, új csövek be, tank vissza. Ennyire nem volt azért egyszerű, 2,5-3 órás feladat volt. Direkt a tali utánra időzítettem ezt a feladatot, mert könnyen megoldottam, hogy üres tankkal jöjjünk haza.

Másik szerelős feladat Bubiban a hűtő ventilátor cseréje volt. Ritkán indult el, de akkor rázta a kasztnit, mivel 3e forintért lehet hozzá venni bontott jó állapotú ventilátort, nem a hiba okát kerestem, hanem csere. Jó ötletnek tűnt, hogy aknát béreltem hozzá, Így egyszerűbb volt a feladat. A problémát az okozta, hogy aki egyszer cserélt benne ventilátort, egy fasz volt. A gyári vázra rászögelt valamilyen ventilátort, persze a csatlakozót is levágta, és el volt törve egy lapátja, emiatt volt zajos. Ilyen csatlakozót hirtelen nem tudtam szerezni, így egy kis ügyességgel kellett ezt áthidalni. Két kicsi saru a két vezetékre, azokat rádugtam a ventilátor sarukra, majd azt a kis „házat” kinyomtam karosszéria tömítő pasztával, hogy nem érje víz és ne essenek le a saruk. Kis segítséggel, ötleteléssel ki is próbáltam, hogy jó irányba forog-e. Természetesen mivel nem típus azonos volt a kiszerelt ventilátor, így az összerakásnál akadtak nehézségek a hézagolásnál. De ez is megoldva.

Közben az Amicaról is essen szó, benzincső és benzinszűrő cserével ajándékoztuk meg a kis háromkerekűt. :)

Ugye minden műszakin szóltak a polskiknál, hogy kicsit sok a matrica, és ez minden évben csak több lesz, erre találtam ki egy ügyes megoldást. Vágattam hátsó oldalsó szélvédő formájú, de kisebb, vékony plexi lapokat. Néhány lyukat fúrtam rá, és a barkácsboltokban kapható kis tapadókorongos akasztóval kombinálva elég stabil alkotmány lett belőlük. Ezekre átragasztottam a matricákat így egy mozdulattal leszedhető a plexi lap ha szükséges. Sajnos pár matrica nem jött fel szépen és a ragasztó sem akart maradéktalanul ragadni, kicsit ügyeskedni kellett ezzel is.

Pár szóban a nyári találkozóról is. Idén sok év után új helyszínen találkoztunk. Új év, új város, új helyszín, új kihívások, régi megszokott társaság. Nem is volt itt baj. Mi csütörtökön reggel már a kempingben voltunk, mert mentünk segíteni pakolni. Minden a megszokott 126beach hangulatban telt, pár újdonsággal kiegészítve. A 126beach felirat hatalmas népszerűségnek örvendett, a hozzá való fotó kupon szintén. A felvonulás is új helyszínen és körülmények között zajlott, szerintem sok nyaralóban hagytunk nyomot. A légifotó is szuper lett. A napközben strandolás volt szinte mindenkinek, estében a megszokott programok. Folytatása következik, reméljük ebben a kempingben. A söröskupakos talis matrica és póló minta az eddigi legjobb. :)

Mivel segítettünk a felvonuláskor egy kereszteződést lezárni, volt alkalmam felvenni a felvonulást. 
Link itt: 

https://www.youtube.com/watch?v=FzmRKVqATb0&t=12s


 

raver @ . 6 fotó . Szólj hozzá!

Generátor

Kilométeróra állás: > >

GEZa : 81423km > >

BEA:  153589km > >

>Szerettem volna a telet megúszni, aláfekvős szerelés nélkül, hát nem sikerült. Nem volt életbevágóan fontos a project, de inkább megcsináltam 2 délután. A történet úgy indult, hogy GEZa kezdett néha fura hangokat adni, ezt most könnyű volt beazonosítani, generátorcsapágy. Van itthon tartalék, felújításra szoruló generátor, vagyis Pocoknál voltak villamos megújuláson. 3 generátorról van szó, igen a bőség zavara. Ott tartottak a dolgok, hogy egyet Pocok villamosan rendbe rakott, amit ezúton is köszönök neki. Ebben a csapágyak jók voltak, ez került be GEZa-ba. A másik betegeskedett a töltéssel, és csapágyas is volt. Ezt leadtam szervizbe, ami pár nap alatt el is készült. A már említett 3. generátor még Pocoknál van dióda cseréken, mert ismeretlen állapotú számomra az egész. Utána esedékes lesz ezen is a csapágycsere.

A terv az volt, hogy GEZa kap egy új ventilátor burkolatot is, vagyis egy felújítottat, ami zöldre van fújva. Ebbe bele is pakoltam a felújított generátort. A probléma ott kezdődött, hogy ez a burkolat sehogyan sem akart a helyére menni. Elől még csak csak passzolt, de hátul nagyon elállt, felül a hengerfejnél, 2cm távolság volt a burkolat és a hf között, és magasságbeli eltérés is mutatkozott. Jött a B terv. Akkor generátor ki, a régi ventilátorházba bele, és azzal vissza. Összemértem a ventilátorházakat, minden egyezett, szóval nem értem, hogy miért nem ment fel a helyére a zöld. A régi, ahogyan kell szépen passzolt. Összeraktam, kellett hozzá a két délután, mert rendesen hideg volt, fél óra alatt teljesen megfagytak az ujjaim. Szerencsére az eredmény kárpótolt, 14,5 terhelés nélkül, tompítottal 14,3, ködlámpával 14,1. Maradjon is így. > >

 Alaposan átnéztem a szervizből visszahozott generátort, szerencsére, mert észrevettem, hogy az egyik lyuk, amibe a fesszabályzó csavarja megy, menethiányos. Sajnos ez már valamikor lehetett javítva, mert 5-ös lyuk volt már benn. Így itt is egy B terv került megvalósításra. Fúrtam egy lyukat a talp másik oldalára és menetes szárat beletekertem, hátul a menetes száron dupla anya jól megtépve. Mivel azért volt még az első lyukban menet megszorult a menetes szár, de egy anyát tettem előre is. Így tulajdonképpen tőcsavaros lett. Remélem beváltja majd a hozzáfűzött reményeket. Egyelőre a polcon pihen tartalékként. Ja a lyuk nem sikerült pont síkba, de még így is erőlködés nélkül átment a lyukakon a menetes szár. 
> >

raver @ . 1 fotó . Szólj hozzá!

Találkozós bejegyzés. Club126 nyári találkozó, Fiat Uno találkozó, 5. Beskidzki Zlot Fiata 126p

Kilométeróra állás: > >

GEZa : 73657km > >

BEA:  144989km > >

Jöjjön ismét egy pótlás, találkozós bejegyzés. > >

- Club126 nyári találkozó > >

 Idén is volt nyár idén is volt egy jó kis nyári tali. Minden éven ugyanazt tudom csak írni, hogy idén is jó volt, jövőre is megyünk. Idén BEA volt a soros erre a talira.  Tényleg minden a szokásos mederben zajlott, igazából nem is tudok újat írni. Persze ahogyan minden évben idén is jól éreztük magunkat, idén is gyarapítottam az alkatrész készletet. Fogyott a sör is rendesen. Egy mondatban összefoglalva kellemes polskis hétvége volt. Fényképeket nem nagyon csináltam.   :)   > >

-Fiat Uno találkozó > >

Időrendben a következő tali, a Fiat Uno-sok által szervezett Típus független Fiat találkozó volt, szintén a Velencei Tónál. Kellemes kis két nap volt, itt is bebizonyítottam, hogy erős vagyok. :D Turbó dobásban 13 métert sikerült hajítanom. Amiért kaptam is egy medált és egy oklevelet. Kipufogónk sem túl hangos, de nem is túl csendes, 114,7dB nyomtunk. Egy jó kis társaság hozott össze egy rövid hétvégét. Amit ezúton is köszönök nekik. > >

- 5. Beskidzki Zlot Fiata 126p > >

Volt még ezen a nyáron még egy tali amire eljutottunk. Ez kicsit messzebb volt, mint a Velencei Tó. Itt a teljes hétvégi etap 900km körül volt, Zywiec volt a helyszín, és a Beskidzki tali. GEZa az ügyeletes Beskidzki talira járó autó, így vele mentünk. J  Robert Gedeonnal közösen vágtunk neki a távnak. Egy másik útvonalon mentünk, mint amerre eddig mi mentünk ki, ennek a hátránya az volt, hogy kicsit többet kell autózni, de cserébe a Tátra megmászásában egyáltalán nincs kihívás. Szerintem legközelebb is erre megyünk. Itt is egy jó társaság fogadott minket, jó volt találkozni a lengyel márkatársakkal cimborákkal. A magyar csapat két faházban fért el. 13fő 8 autó. 4 naposra tervezték a lengyelek ezt a talit nekünk 3 napot sikerült ott lennünk. Péntek kora délután érkeztünk meg, akkor még bőven zajlottak az ügyességi versenyek, amire, nem is akartunk nevezni, pedig igen jó pályákat építettek a srácok. Szombaton valami kastély belső udvarában parkoltuk le az autókat, ahol volt lehetőségünk nekünk is körbenézni minden autót. Innen, akik jól beszélték a helyiek nyelvét indulhattak egy tájékozódási versenyen ami nekünk persze kimaradt. Helyette inkább felfedeztük a várost és a környéket. Mindkét este a szokásos csapatépítéssel telt. Nem szokványos formában. :D Vasárnap ebéd után indultunk haza fel,esti órákban érkeztünk meg élményekkel teli hétvégén voltunk túl. Sajna nem múlt el ez a 3 nap szerelés nélkül, a bal hátsó helyzetjelző kiégett. > >

Képek a talikról: > >

https://www.dropbox.com/sh/z6zuvesfu79b19b/AABLXRiQq09dDdTRYXB2614ea?dl=0 > >

 

https://www.dropbox.com/sh/5uuyv4ix60wchq4/AABXPWDfXeC_tlamDFgP4oD0a?dl=0 > >

raver @ . 6 fotó . Szólj hozzá!

Váltótartó bakok

Kilométeróra állás: > >

GEZa :  73657km > >

BEA :   144989km > >

A másik bejegyzés, persze szerelésről szól. Szeretem, amikor az autók is szolidaritást vállalnak egymással, vagy csak összebeszélnek és kölcsönösen szívatnak. Szerintem az utóbbi van.  Kezdődött úgy az eset, hogy indultunk Pápáról haza és GEZa-ból eltűnt a 3-as, és a 4-es elköltözött a rükverc helyére. Persze ennyivel még simán haza lehet jönni, nem is volt gond. Neki is ugrottam, amikor levettem a váltótartó kengyelt akkor vettem észre, hogy elhagytuk az egyik baktartó tőcsavart. Ez jótékony hatással volt a másik bakra, mert az meg leszakadt, sebaj, mind a két oldalra új bak, és persze a hiányzó tőcsavart is újjal pótoltam. Összeraktam, jó lett. Próbaút, a helyzet hazafele ugyan az, mint ami az előbb, ez így egyáltalán nem vicces, főleg, hogy nem a bakok szakadtak le újból. A kasztni végén lévő kulisszagumi a helyén, oké, akkor ez a kulisszában lévő gumi hagyta el magát. A felvetésem be is igazolódott. A mosolyom nem volt őszinte. Bár GEZa, ezen része nem nagyon, jobbára szerintem egyszer sem lehetett széjjel szedve, mert minden szőnyegkárpit patent a helyén minden apró kis csavar a helyén. Kiszedtem a kulisszát, és igen a gumigyűrű leperemeződött és önálló útra kelt. Összeraktam lett szépen újból minden fokozat és persze a helyén. A rákövetkező út BEA-val volt esedékes, akinél szintén elfogyott a 3-as hazafele, viszont a 4-es és a rükverc is a helyén volt. Na, ez is váltótartó bak. Igen az volt, simán mind a kettő leszakadt. Gyors csere, és már jó is. De azért viccesek az autók, köszi, nektek. Persze ilyenkor szoktam azt mondani, hogy inkább sok ilyen apróbb hiba, mint egy komoly.  > >

raver @ . Szólj hozzá!

Tavaszi túra

Kilométeróra állás: > >

GEZa :  73357km > >

BEA :   144789km

Jól el vagyok maradva a blogolással, sebaj, egy kis tüdőgyulladás miatti kényszerpihenő megtette a jótékony hatását. Készült blog is
   Az autók szinte téli álmot aludtak, és hogy kitavaszodott rögtön fel is merült egy ötlet menni kellene egyet valamerre. Ezt az elgondolást tett követte, és az első tavaszi hosszú hétvégén (március 13.) autókázásra csábítottuk a környékbeli márkatársakat. Az időjárás mondjuk úgy, hogy nem volt rossz hozzánk, de olyan túl jó se. Lényeg, hogy nem esett. Móron találkoztunk, majd a Csókakői várat látogattuk meg, aztán megnéztük a csákberényi metró kocsit, és meghódítottuk a környék dombjait. Majd a délután lezárásaként Csákváron kajáltunk egyet, ami a szokásoshoz mérten estig tartó beszélgetésbe torkollott. 11+1 autó, 25 fő, pár új ismerős, akiknek kifejezetten örültem.  Mindent összevetve egy kellemes délutánt töltöttünk el – remélem. 

A teljes képgaléria itt:

https://www.dropbox.com/sh/ke2ekncc56v7yuk/AABEkUkM8qCf8ZW1gjJdZkVia?dl=0
 

> >

raver @ . 7 fotó . Szólj hozzá!