Archívum: 2020 (1)

Tevékenységtérkép

Apróbb elektronikai problémák

Kilométeróra állás:

GEZa : 91366km

BEA : 162924km

Bubi : 194215km

Régen jelentkeztem, ennek több oka is volt. Egyrészt, szerencsére, többé-kevésbé mindegyik autó tette a dolgát. Másrészt a kialakult helyzet miatt nem is mentünk semerre sem. Most lett két apróság, ami blogolásra adott okot.

1. BEA megy szépen, közbe ilyen-olyan nyikogás rezonálás van, amivel megpróbálok együtt élni. :)

2. Bubi: Seicentoba is tettem egy kis voltmérőt, igaz, szivargyújtóba rakható holmi, de egészen korrektül mér. Ezért vettem észre, hogy enyhén túltölt a generátor. Alapjáraton 15V volt a töltés világítás nélkül, tompítottal 14.7-13.6 között volt, motorhőmérséklet függvényében. Fesz.szabályzó dönött úgy, hogy nem akar velünk továbbá közreműködni. Sajna, nem mertem egyedül nekiugrani, autóvillamossági szerelő oldotta meg a problémát. Most a képen látható a töltésünk.

3. GEZa elektronikai nyűgje viccesebb volt. Eltűnt az indexünk, de egy-egy dudálásra egy darabig jó volt. Tegye fel a kezét, aki kormánykapcsolóra gondol. Én is, de nem az volt. Sőt, hibakeresés közben kinyitottam a csomagtértetőt, és működött az index, ha lecsuktam nem. Komolyan mondom. Az indexrelé volt kontaktos, és a megfelelő rezonálás vagy működtette, vagy nem az indexet. A bácsika elektromos indexrelét szerelt be, első ránézésre, úgy tűnt, hogy levágta a gyári foglalatot, ezért kerestem Fiat / Lancia indexrelét. Ez volt benne. De, alaposan körbenéztem és csak meg lett tolda a gyári foglalat. Szerencsére így a gyári polski indexrelét könnyen be lehetett szerelni.