Archívum: 2012 (18)

Tevékenységtérkép

Olajprobléma , közgyűlés , gipsz.

Kilométeróra állás:

BEA: 8835 km

GEZa: 48083km

Olajprobléma:

BEA-n olajcserekor már néztem , hogy kicsit olajosabb a levegőszűrő mint kellene és a légszűrőház tetején is van olaj, kicseréltem a szűrőt és letakarítottam a fedelet,de zavart nagyon.(A légszűrőt általában úgy cserélem amikor már láthatóan koszos , és nem kilométer függően,általában két olajcserét vígan ki szokott bírni.) Persze először pánikol az ember gyereke , hogy gyűrűzés , motor felújítás. De szerencsére jóval egyszerűbb oka volt az egésznek. A kartergáz fém spirál szűrője telt meg az elmúlt jó pár kilométer alatt némi olajréteggel és abból jött át olaj oda ahova nem kellene.Amíg nem voltam biztos , hogy ez a baj oka , minden megállásnál hátra mentem ésmegnéztem a légszűrőház tetejét van-e rajta olaj. :)

Közgyűlés:

BEA-val mentünk közgyűlésre is , mert OGy ígérte ,hogy megnézi , mennyi is az az olaj ami a légszűrőben van, hiszek neki , hogy annyi normális. :) A közgyűli előtti program a mentőmúzeum megnézése volt ,érdekes, vicces és nyomasztó is. Érdekes, mert bepillantást tehettünk a mentősök életébe.Vicces, mert a kezdetleges életmentő szerkezetek inkább hasonlítottak a spanyol inkvizicíóban használt kínzó eszközökre.Nyomasztó, mert nagyon élethűre sikerült megcsinálni az 1956-os forradalom idején az épület pincéjében kialakított pincekórházat. Majd tettünk egy látogatást a Hármas-határ hegyen , megcsodáltuk az elénk táruló , hideg északi szélben -10 fokban  Budapestet. Bár személy szerint jobban örültem volna ha nincs olyan hideg , de ez nem Pocok hibája volt. :D Majd irány a közgyűlés helyszíne. Ahol jó meleg várt minket - végre, meg persze finom kaja is. Megbeszéltük a megbeszélendőket , majd az esti órákban hazaindultunk.  Közel 400km-et tettünk meg 5.2-es fogyasztással , elégedett vagyok. BurnPetivel mentünk közösen, az út eseménytelenül telt el egy apró eset kivételével.Peti szólt , hogy a jobb hátsó lámpám érdekesen viselkedik fékezéskor. Gyorsan orvosultuk az út szélén, egy kis kontaktolással.Az az 5 perc is elég volt , hogy mind a ketten vacogjunk és ne tudjam megfogni a csavarhúzót rendesen. :D
GEZa-ról is egy két sort , mivel még egy hosszabb út vár ránk a két ünnep között (Gabcsi apukáját, mamáját látogatjuk meg) ezt a távot vele tesszük meg.

Gipsz: 

Ez nem annyira autós téma , de leírom ha már blogot írok és úgy sem tudok nagyon mást csinálni mint feküdni. :) Úgy gondolkoztunk , hogy kellene egy ülőgarnitúra a nappaliba a kanapé helyett . a gondolkodást tett is követte, találtunk szépet, jót ,olcsót , túl szép , hogy igaz legyen minden.Béreltem nagy autót át mentünk érte Győrbe egy ingatlan irodában volt az első emeleten és amikor pakoltuk, volt egy kiscsaj akinek marhán fontos volt, hogy a szűk folyosón átverekedje magát rajtunk.Arra figyeltünk , hogy ne szorítsuk oda a falhoz és nem figyeltem a folyosó közepén 3 lépcsőfokot... Nincs törés "csak" húzódás, de kaptam egy csinos gipszet és pihenésre lettem kényszerítve a nap 75%-ban vízszintesen kell(ene) lennie a lábamnak. Hát nem egyszerű a dolog. Persze egész nap dögleni jó , ha nincs rákényszerítve az ember. :D

őszi tali , önindító törés

 

Kilométeróra állás:

BEA: 8154 km

GEZa: 47583km

 

 

Voltunk az őszi talin, Dombóváron, nagyon jó volt. Pénteken az esti órában érkeztünk közös vonulásal , Pocokkal, OGy-val , Losival , bek-Petivel, és Robival. Meglepetésként Pocok Duddli 500-asával érkezett.

 Az esti program a szokásos csapatépítés volt. Ping-pongoztunk és feltaláltuk páran a freestyle csó-csót is. :D :D   Szombaton megnéztük az óvóhelyet, kajáltunk egy jót, meg a délután és a kora esti órákban kirándultunk egyet a Mecsekben nagyon szép környéken. Vasárnap tettünk még egy kis kirándulást ahol látogatást tettünk egy mamut fenyőnél és egy csodaszép tónál az erdő közepében. Majd Zolka különszáma következett az ökóháznál, ahol hadakozott egy libával, fergeteges volt. A hétvége zárásaként egy  régi álmom vált valóra. Ezt külön köszönöm Zolkának, hogy ezt összehozta nekünk. Két szó : M63 és V63 .

Persze az ilyen talik beszámolóit nem lehet úgy leírni, hogy élvezhető legyen, át kell élni.

A hétvégéért köszönet Dave-nek, Zolkának a szervezésért, a résztvevőknek a hangulatért meg mindenért, ami ott történt. Kb. 30 autó és 60 ember volt jelen.

Képek:

https://plus.google.com/u/0/photos/113250288322281593510/albums/5799261079729356737

 

Szerdán tettünk egy kört GEZaval is, érdekes lett a végkifejlet. Első elindulás minden okés, majd a második elindulásnál jöttek a bajok, vagyis csak egy, nem indul az autó. Önindítónak fura hangja majd a következő próbálkozásnál már annyi sem. Betolásra könnyen indultunk. Két lehetőség vagy akku, vagy önindító. Jelentem utóbbi. A képen jól látszik mi is a baja az önindítónak, számomra meglepő a látvány. Bontóból hoztam egy jónak tűnőt, ami elég szépen és halkan indít.

 

BEA-nal esedékes volt az olajcsere, km: 8154

villám műszaki vizsga

 

Kilométeróra állás:

BEA: 7285 km

GEZa: 46960 km – történt egy kis elírás, innentől remélhetőleg nem keverem meg a számokat , ez most a korrekt, tuti. :)

 

 

Közelgett a műszaki vizsga időpontja BEA-nak, így a hétfő délelőttöm azzal telt, hogy leszedjem a szükségtelen apró extrákat. Belenyúlt ez a projekt a kedd délelőttbe is.

Ahogy végeztem, felhívtam őket mikor tudnak fogadni átvizsgálásra. Tudtak fogadni azonnal. Átvizsgáláson minden rendben volt, így hát visszaálltunk a vizsgapad elejére, hogy ugyanezt végigcsináljuk kamera előtt is.

9:30kor indultam el itthonról, 11:30 itthon voltam. Tetszett nagyon.

 

Egyedül a bal hátsó lengéscsillapító volt egy kicsit gyengébb, de még határértéken belül volt. Következő vizsgára tuti cserés lesz.

 

Mivel GEZa-n nincs tolatólámpa gondolkoztam, hogy adok neki egyet , volt itthon egy ami nem műanyag lökhárítóra való , és nem is olyan lökös van fenn amire lehetne tenni, Így egy eléggé szokatlan helyet találtam neki. Egy kép van róla, akinek véleménye van, ne tartsa magában. Egyelőre messziről raktam oda, hogy mégis hogy nézne ki.

kistali, futómű állítás

Kilométeróra állás:

BEA: 7221 km

GEZa: 46233 km

 

Hirtelen ötlettől vezérelve kitaláltam, hogy legyen egy mini tali Pápán, mert régen volt az Észak-Dunántúli szekcióban aktivitás. Szóltam Döminek, hogy támogassa a projectet.

Az ősz első napjára esett a választásunk és szerencsére kellemes idő is volt az eseményhez.

Peti már délelőtt eljött hozzám pár apróságot csinálgattunk az autóján.

Délután 4 óra magasságában szépen összegyűltünk a megbeszélt helyen. 6 autó 11 fős lett a csapat. Itt voltak Bottikáék, Roliék, Ajkáról, Dávidék, Peti, Nudliék, és mi ketten.

Hamar gyorsan megszavaztuk, hogy az autókázás Döbröntére vezessen. Persze amennyi körforgalmat lehet érintettünk. Eléggé megmozgattuk a kis falucska életét azzal, hogy végig autóztunk Döbröntén, volt aki a lapáttal a kezében szó szerint megmerevedett a 6 autó láttán, persze mi elég sokat röhögtünk az emberen. A pataknál leparkoltuk az autókat, megnéztük volt benn víz és elég hideg is volt. Majd vissza Pápa és megtöltöttük a belünket némi pizzával. A program lezárásaként még beszélgettünk egy jót a várkerti parkolóban. Remélem, aki ott volt jól érezte magát. Várhatóan lesz folytatása is méghozzá Ajkán és környékén, de erről még csak ötletek vannak. Képek az alábbi g+ linken vannak:

 

https://plus.google.com/u/0/photos/113250288322281593510/albums/5783305392066550321

 

A másik eset, hogy GEZa éhsége nem kizárólag a benzinre korlátozódott, hanem a gumievésre is, így esedékes volt egy futómű állítás is. Volt a kerékösszetartásban eltérés jócskán, ez javítva lett, remélem hosszú távra. 13.90mm volt a teljes összetartás , ebből lett 1.0mm.

 

Lassan jön BEA műszakija is részletek majd a műszaki előtti átvizsgálás után.

Apróságok ismét :)

Kilométeróra állás:

  BEA : 7092 km

  GEZa : 46639 km

 

Amiről lesz szó a következő bejegyzésben:

-          Ac pumpa

-          Generátorszerelés PDáviddal

-          Beálló épülése

-          Műhely

-          Önindító

 

 

Nem is túl régen észrevettem, hogy a benzinszűrőbe nem nagyon van benzin hosszabb állás után, eleinte nem is érdekelt annyira a dolog, mert indult, ment rendesen BEA . Na de amikor Kecskeméten jártunk többször észrevettem, hogy alacsony fordulaton hirtelen gázadásra kicsit berángat,nem olyan kuplungosan,  hanem érezhető volt, hogy motor. Múlt hétvégén gondoltam egyet, mivel van itthon GEZa előző tulajdonosai által vagy 3 új AC :D , cseréljünk egyet. Nem okozott különösebb gondot a csere, eléggé meg is lepett a dolog, mert engem sokszor a legegyszerűbb dolgok tudnak a legnagyszerűbben besz*patni. Előzőekben már beszélgettünk Dáviddal, hogy megdeglett neki a generátor és lenne-e kedvem neki segíteni, illetve valami donor vagy egyéb generátorral tudom-e támogatni ez ügyben. Volt egy forgórész csapágyas generátor itthon ezt szívesen felajánlottam erre a célra. Persze nem simán csapágyas lett neki a generátor, hanem eléggé jól meg is darálódott a forgórész tengely is. Mivel nem akkor történt a hiba, amikor közel lett volna a lakástól. Ilyet ugye hiába is vár az ember egy meg hibásodó alkatrésztől. :D

 Pont az Ac cserére készülődtem, amikor csörög Dávid, hogy ha van kedvem, akkor menjek, mert ő neki áll a szerelésnek. Na, hát akkor legalább le is tudom tesztelni a beszerelt AC-t bár, a régit is megnéztem kiszerelés után, a membrán épnek tűnik, vagyis ha belefújtam a szívó oldalról rezgett, a nyomó oldalról meg nem tudtam átfújni. Valami más hibalehetőség lehet? :O Sebaj, van még tartalék AC 3 darab :D

 Megérkeztem Dávidhoz, aki már bőven benn volt a forgórész csapágytalanításában. :D Nem sikerült leszedni az egyik oldalon, így elgurultunk hozzánk ahol flex, gázmelegítő várta a csapágyat… :D . Megadta magát kis gyötrés hatására , majd feltettük az új csapágyakat , kézben igen finomul gurult, bíztunk benne hogy, a helyén sem lesz másmilyen. Asszem’ 3ból raktunk össze egy jót, nem rossz arány. :D Majd visszagurultunk Dávidhoz és befejeztük a műveletet. Viszonylag könnyen és gyorsan felraktuk a helyére a cuccot, bár vissza kellett szedni, mert a lökő rudat kivettük a helyéről és elfelejtettük visszarakni.  :) Készen lettünk, próbaindítás, nem csörög a ventilátor lapát, töltésvisszajelző kialszik alakul ez. Rámértünk a töltésre 13.7V terheléssel és terhelés nélkül is. Terhelés nélkül kevésnek tűnik, de viszont terheléssel nem rossz. Próbaúton sem vettünk észre semmi rendellenességet. Később adtam egy tippet Dávidnak, hogy próbáljon szénkeféket cserélni mert eléggé kicsik voltak, hátha.

 

 Régebb óta „épülget” a műhely lassan lassan kezd, már alakulni egy kép van róla :)

 

Amikor meglett GEZa , már akkor biztosak voltunk, hogy kell tető a feje felé. Valahogy a lowprice-t és a hatékonyságot próbáltam szem előtt tartani. Így arra gondoltam, hogy a ház melletti melléképület egy részét és a melléképület előtt az egykori kerítés betonoszlopait felhasználva kellene valami ügyeset alkotni. Először csak tető volt tervbe, majd apu hathatós segítségével már van félig oldalfala is. :)

 

Még tavaly az őszi tali előtt lecseréltem BEA önindítóját, mert nem mindig akart indítani.  Kaptam bottikától behúzó tekercset, gondoltam akkor megcsinálom a régi önindítót. Mielőtt széjjel szedtem volna próbálgattam, hát 10ből 10szer tökéletesen behúzott … na szép, pont azért szedtem le, mert 10ből egyszer indított de úgy hogy előtte meglapogattam az oldalát. Na azért csak széjjel szedtem és feltettem volna bottika által kapott behúzót, de nem passzolt maradéktalanul, elvileg fel lehet rakni de olyan mintha jó lenne bele, de mégsem idevaló. Maradt a régi megpucolása és visszaraktam, ismét egy 10es indítópróba mindegyik alkalommal szépen behúzott és persze forogni is elkezdett. Szóval nem értem ezt. Nem tudom, ha cserére kerül a sor vissza merjem-e rakni, vagy a másikat tegyem fel ami bontott de jó. :) Bár mostanában nem óhajtok önindítót és persze semmi mást sem cserélni. Jó azt is tudom, hogy ez nem rajtam múlik, de akkor is. :D

Nosztalgia jármű fesztivál Tósokberénd

Autó : GEZa

Kilométeróra állás: 46400 km

 

Voltunk a tósokberéndi nosztalgia járműfesztiválon :) Bottika szólt, hogy lenne kedvünk elmenni és erősíteni a kispolskis szekciót, ráértem,mentünk. GEZa-t szemeltük ki erre a célra. Már az elején kiderült, hogy megérte átmenni, mert jöttek érdekes szép járgányok.

Minden szépen ment volna ha pár napja vásárolt telefonom nem lenne szarabb mint amit lecseréltem. Fele időben lemerült nem értettem, hogy miért. Itthon néztem meg,hogy a képek nagy részét automatikusan feltöltötte önhatalmúlag a g+-ra. Így már értem miért kaptam egy üzenetet hogy elfogyott az adatforgalmi keretem, és tetőzte, hogy a farmotoros ikarus külső belső képeit nem mentette el mert szerinte megtelt a kártya, hmm… még 0.5g üres hely volt rajta. Sebaj így is lett több mint 160 kép.
Az ikarus sofőrjével beszélgettem, mondta, hogy nem volt egyszerű útja Győrből, mert meg kellett állnia vele vagy 4szer, mert elment az olajnyomás melegen. :)

Itt csak pár kép a többi a linken megnézhető.
https://plus.google.com/photos/113250288322281593510/albums/5772854518883180129

nyári tali + események GEZa-val

Kilométeróra állás:
GEZa : 46270 km
BEA : 6125 km

- VIII.Nemzetközi Fiat126 találkozó
-TV2 Mokka GEZa-val
-GEZa-ban új zene


Idén is volt nyári tali ,idén is 4 napra mentünk , idén is jól éreztük magunkat, idén végre nem mosta el az eső a hétvégénket és két autóval is jelen voltunk, idén is piszok jól éreztük magunkat. Röviden el lehetne ezzel intézni az egészet, mert akik átélték nekik felesleges leírnom, akik nem voltak ott .... na nekik leírni nem lehet, átélni kell. ;) Így csak pár gondolatot írok   :) .
Nekünk a nyári tali előkészülete elötte héten vasárnap kezdődött , amikor  Dömi jött GEZa-ért és elvitte , és itt hagyta helyette a baleno-t. :) Persze csak kölcsönbe, mert így tudtuk megoldani, hogy mind a kettő autó lejusson Agárdra. Külön köszönet Döminek hogy vállalta. Úgy számoltam, hogy GEZa-t majd a nyári talin látom legközelebb, nem így lett. :D .

Kedden telefonált nyuszy hogy mit szólnék ahhoz, ha az autóm híres lenne. Ezen egy kicsit meglepődtem, de mondtam,hogy legyen. :D Mert valami újhullámos tini duó kereste meg őt hogy szeretnének egy kölcsön polskit a TV2 Mokka műsorban való részvételükhöz. GEZa tökéletes lenne erre a célra mivel Döminél van és Dömi nincs túl messze a forgatás helyszínétől. Aki látta a riportot nekik megint nincs mit mondanom , aki nem látta nekik annyit hogy , mutatták benn az autónkat  és reklámozták benn a club126-ot és a nyári talinkat tehát megérte. :) Persze Dömi úgy fogadott,hogy még a TV-be is betetette az autót hogy lássuk jól van. :D :D

Visszatérve a nyári talira egy kicsit , indultunk korán , PDáviddal Pápáról és csatlakozott Peti hozzánk Veszprémben, majd Fehérvár. Nyuszyéknál  felpakoltunk egy csomó cuccot, és irány Agárd. 4 nap jókedv,polski,benzingőz,porfelhő. Az egész hétvége nagyon állat volt maximális tisztelet és hála minden szervezőnek, és a hangulat felelősöknek is. :) A versenyeken érmes eredményt nem sikerült elérni, de a csapatversenyeken belül a fociban 2. helyezést értünk el. Jók voltunk. :D Ja jut eszembe "csúszós balkanyar"  néven neveztünk. :D
A tombolán szerencsére idén is szép számmal nyertem hasznos és kevésbé hasznos dolgokat . :) Voltak k*rva jó,  vicces ajándékok,amik közül – sajnos , szerencsére :D - nem nyertem semmit. :D
A haza úton BEA bedepizett egy picit, ami motor rángásban nyilvánult meg , némi pánikot okozott mert eleinte csak 4.be jött elő és féltem hogy a váltóval lesz valami, de szerencsére csak az elosztó és a trafó közötti vezeték szűnt meg folytonosnak lenni, eltörött a sarunál. Hazaértünk, Dömivel visszacseréltük az autóinkat. :)

A képeim a nyári taliról : https://plus.google.com/photos/113250288322281593510/albums/5768285985135933953

Köszönjük még egyszer ezt a remek hétvégét!
 

További események GEZa-ról:

A nyári talin Andrei kiszúrta,hogy van némi olaj a lyukas csavarban , hát kicsit lett pánik  :) haza érve szinte az első dolgok egyike volt, hogy a csavart kipucoljam és lássam mi a helyzet. Bár nagyon úgy látszott,hogy az olajfolt nagyon régi, de jobban éreztem magam, hogy kipucoltam a csavart és , megnéztem kb. 200km autókázás után,hogy nincs benne olaj.
A másik hogy a fejegység, ami benn volt az autóban érzékenyen vett minden kis gödröt a cd-vel a rádió meg eléggé zajos volt a zavarszűrő kondenzátor ellenére is , így hát egy alap USB-s fejegységet rendeltem. Amit be is szereltem. Köszönöm a bekötésben a telefonos segítséget KeMa-nak és Keszi-nek.
A fejegység különlegessége hogy kikapcsolt állapotban is folyamatosan halványan mutatja az időt, ami nem éppen nyerő ha mondjuk hosszabb távon áll az autó. Mivel csak az óra memória miatt kell a direkt +12V a fejegységbe, és az órát tényleg 20mp beállítani, így egy áramtalanító kapcsolót is bekötöttem a kapcsolótáblára. Persze eredetit, gyárit a bontóból. :)



Készűlődés,Visszaalakítás

Kilométeróra állás: 5750km

Lassan eljön az a nap amit minden polskis marhán vár, a nyári tali. Neki álltunk mi is készülgetésnek. A nagy hír ezzel kapcsolatban hogy úgy néz ki hogy lejut mindkét autó. :)

 Dömi vasárnap az esti órákban érkezik GEZa-ért és viszi Veszprémbe hogy csütörtökön vele jöjjön Agárdra. Amit előre is köszönök neki.Technikailag rendben van az autó , a biztonsági mentőcsomagot összekészítettem. Gond nem lehet.

Az elöző bejegyzésben írtam hogy vissza lesz alakítva BEA motortér tetője. A mai napon a tettek mezejére léptem és már gyári formában van újból. Voltak pozitív és negatív dolgok vele : Hűtés szempontjából nem volt gond , sőt , esőben is ha meg volt nyitva egy csepp víz nem jött be. Szerelés szempontjából volt vele bajom , bármit kellett nézni, le kellett hozzá venni, na ez volt vele a legnagyobb bajom. :) A zár visszarakása illetve a beállítással volt egy kis szívás , de ment azért viszonylag simán. Festettem izzót is mert a jobboson nem volt nagyon festék. Kiscsomag készen , gond nem lehet, azokat megoldottuk az UB előtt. :)

Készülget természetesen GEZa feje felé a tető is , pár  léc hiányzik már csak és készen leszünk. :)



Ultrabalaton 2012 , visszaalakítás, egy

Kilométer óra állás : 5719 km

-Ultrabalaton 2012
-Visszaalakítás
-GEZa apróságok
-rögtönzött mini tali

Még a közgyűlésen felmerült hogy a club126 is indít egy csapatot az ultrabalatonon , mi segítőnek jelentkeztünk, amiről ejtek pár szót.
Az indulás nem volt egyszerű mivel a kitolatásnál észrevettem hogy valami nem az igazi, na megnéztem mi lehet a baj, hát egy csinos kis benzincső törés a karbinál... oké gyors csere majd indulás... nem sokáig mivel néztem hogy 13.3V a töltésünk terhelés nélkül.Visszafordultunk , szénkefe, fesz.szabályzó csere, még mindig ugyanennyi hát ez így nem vicces. Újabb kör csere , még mindig nem jó, na sebaj , közben valahogy lerongyolódott az ékszíj is. Köszi , biztató kezdés rendesen.Tartalékba eltett elöző szíj fel , töltés még mindig 13.3-13.5 V körül. Sebaj akkor is megyünk majd spórolunk a villannyal. :D Első utunk az autósboltba vezetett ahol vettem egy új szíjat tartalékba.Kicsit késve de szeljük a kilométereket és ahogy megyünk kezd helyreállni a töltés, Igen 50km megtétele után már 13.9V körül volt terhelés nélkül. :) Lesz itt még rendes töltés. Lett is , mire elértük Almádit már 14.4V állt rendelkezésre. :) Kezdtem megnyugodni. Lassan összeállt Huboék nyaralójában az UB csapat fele,  a másik fele meg Dömiék nyaralójában. Este kellemes szolid csapatépítés folyt ügyelve a következő napi megmérettetésre. Ezuton köszi Hubonak a szállásért. :)
 Reggel időben kelés csomag összeszedése és elindultunk . Első futónk P.SÜN Péter volt :D Ő már bőven úton volt, mi kis csapatunk  egy kis strandon töltődött  fel. :) Majd Dörgicse felé vettük az irányt ahol összeverődött a teljes csapat. Innen széjjel szakadtunk mindenki lassan lassan elindult a kezdő vagy következő etapjához . Mivel Takynak 21:00 után volt az első szakasza mi viszonylag ráértünk és egy darabig kisértük az aktuális futót. Majd irány Keszthely. Taky frankón letudta a távot bár Szilvivel a nagy igyekezetünkben az egyik fríssitésnél majdnem belelöktük az árokba. Igen amikor a bénaság szorgalommal párosul. :D :D Aztán mentünk Fonyódligetre ahol zuhanyoztunk és kicsit pihentünk volna ha Sün Péter nem szól hogy a tervezetthez képest egy órával előbbre vagyunk. Volt egy kisebb fennakadás , de sikeresen vették a futóink ezt az akadályt is. Pihenni Siófok 1-en sikerült 1-2 órát hajnali 5-7 között. Aztán már mentünk is Taky utolsó etapja felé ahova tényleg utolsó pillanatban értünk oda. Majd miután lefutotta irány a cél és vártuk a befutókat, ahol persze sikerült ismét maradandót alkotnia a társaságnak, mivel egy sportkipufogóval érkeztek a célba. :D A lényeg a tervezett időhöz képest 2 órával előbb értek be, és a 150 indulóból az 59. helyet érték el. Szép teljesítmény!
 Persze ezekről a dolgokról órákat lehetne mesélni, maradandó, nagy élmény volt részt venni mint kisérő , igen gondolkoztam ha lenne még egy ilyen lehet neveznék mint futó is. Le a kalappal a teljes csapat előtt , tűző napon kánikulában futni nem kis teljesítmény volt. Hatalmas elismerés nektek!!!
 BEA a kezdeti nehézségek után nagyon jól viselte a kánikulát, a táv nagy részét 3 vagy 4 emberrel ,és megpakolva tette meg 4.9-es fogyasztással. Vasárnap hulla fáradtan értünk haza és hát közel 16 órát aludtunk :D .

 Több mint egy éve megfordítottuk a motortértetőt de nem váltotta be maradéktalanul a hozzá fűzött reményeket, vannak pozítiv és negatív része is a dolgonak. Tehát bontó és másik rekatortértető keresése. Hétfőn irány a fényező aki színre fényezi és már mehet is fel. Reméljük a nyári talira össze is jön. Mivel az átalakítás jobbára a tetőn készült így csak vissza kell tenni pár apróságot a kasztnira és olyan lesz mint régen. :)

Pár gondolat GEZa-ról is. A karbipucolás óta szépen 4.8-5.1 l között eszik ami jó. :) Megjöttek közben papírjai is , törzskönyv , biztosítás , csekk. Tehát ezen a téren is minden rendben van.
Készül neki is a tető a feje felé , beálló szerűség a lábak már állnak és a keret is nagyjából rajta van már.

A mai napon teljesen váratlanul p21-feri-tb klubtársunk intett le egy parkolóban és egy rögtönzött 10 perces minitalit csaptunk. :)

Lassan lassan készülődünk a nyári talira is , egyenlőre lélekben , fizkailag technikailag majd az adott hét elején. :)




Kötelező szerviz

Kilométer óra állás : 44685km

-kötelező szerviz
-átírás

Mivel verőfényes kánikulai nap volt a hétvégén így kinti tevékenységet folytattam.Gondolom a fűnyírás senkit sem érdekel így erről ennyit. :D Bár lehet hogy a bejegyzés másik része sem. :)
Na mivel az eladó ismondta, meg láttam is hogy az olaj csere érett ,ezzel kezdtem. Nem tudom milyen lehetett benn mert tartalék olaj nem járt a csomaghoz. Nem is fontos , kapott azt ami van itthon.(Castrol 15w40 - ez már bevált a másik autónál is ).
Nekem kicsit zajosnak tűnt az egyes-kettes fokozat ránéztem a váltóolajra ,  hát volt benn kb 0.7-0.8 liter.Na már ez is okés. Ebből is olyan került bele mint ami a másik autóban is van. :)

Majd jött a következő kör : gyújtás. Szemmel láthatóan minden rendben van vele mivel hideg-meleg motorral is jól indul.Nem is nyúltam hozzá csak rálestem minden korrekt értéken van. Menjünk tovább : szelephézag : rendben , 1-es henger 0.23-0.18 2-es henger 0.25-0.20 . Ehhez megint nem érdemes hozzányúlni. eddig jók vagyunk. Jöjjön a karbi : leszed , széjjel szed , úszószint jó , Gabcsinak éles szeme van , ő nézte meg hogy a tűszelep mennyire kopott , ezen sem látszik semmi. Persze egy alapos tisztítást kapott minden, mert  kellett.
Majd összeraktam az egészet és egy próba . Elindult , na akkor már biztos hogy túl nagy balf*szágot nem csináltam. :D Beállogattam legjobb tudásom szerint az alapjáratot ,  majd még finomhangolunk menet közben mint ahogy pocok szokott. :D Egy biztos falsch levegőt nem szív mert a levegőcsavar teljes betekerésével köhögve megáll. Kaptam hozzá 4 pólusú Bosch gyertyákat egy próba erejéig betettem hát engem nem győzött meg ,  a szerszámos dobozban tartaléknak elfér, ha véletlenül menet közben kellene cserélni.
Majd levezetésként a függőcsapszegek kerültek zsírzásra. Volt benne még zsír de érezhetően ráfért.
Köszi rovat: Gabcsinak a segítségért, bár az ő neve alatt fut az autó a fórumon,lehet neki kellene megköszönni. :D


Persze közben elkezdődött a névre vétel is , rögtön egyeztettem nyuszyval hogy akkor már rögtön KKGF-es legyen az autó. Hétfő este küldtem nyuszynak a papírokat el emailben , kedd délutánra meg volt a válasz a MNHJR részéről aminek örültem, mert így már jó eséllyel nem csúszunk ki az időből. Péntek okmányiroda , ahol szembesültem több dologgal is, egyrészt nem szeretik ha utolsó 15-20 percben keresik meg őket , másrészt kiderült hogy a törzskönyv az eladónál maradt, harmadrészt a kedves hölgy elfeljtette mondani hogy ilyen esetben is el lehet kezdeni az ügyintézést , és így van még egy plusz hetem, a kolléganője szólt  ezügyben . Azért azt a nézést érdemes lett volna fényképezni, na lényeg hogy elég rondán nézett hogy ki kellett nyomtatnia 3 plusz oldalt . A törzskönyv már postára adva. Szerdára online időpont kérve futunk még egy kört. :D Remélem már teljes sikerrel járunk.
Köszi rovat itt is :nyuszynak akit ezekben a pár napokban a kérdéseimmel bombáztam. :)


A képek közé mellékelek egy kettőt az autó átalakított részéről és az idős bácsika gyűjteményéből. :)

GEZa bemutatkozása

Kilométer óra állás : 44667km (ennyin álltunk amikor hazaért)

Már régebben kitaláltuk hogy mi lenne ha lenne egy társa BEA-nak :) Ezt a gondolatot tett követte , és elkezdtünk nézegetni autókat , kikérve a klubtársak véleményét. :) Így esett a választás OGy által ajánlott autóra GEZa-ra. A tegnapi napon megnéztük és el is hoztuk az autót. Persze nem ilyen gyorsan ment az egész. Mivel az autóért Pestig kellett menni , szóltam környékbeli klubtársaknak hogy ha valaki ráér találkozhatnánk. :) Pety@ és Bogi ért rá, jöttek , beszélgettünk ,  ettünk egy jót. Majd haza fele vettük az irányt de csak Agárdig jutottunk első körben , mert nyuszy-ék éppen nyári talit szerveztek és mentek oktatóékhoz , csatlakoztunk mi is. Jó kis beszélgetés hülyülés alakult ki. Majd mivel Fehérváron zuluék mini talit szerveztek csatlakoztunk hozzájuk is. Onnan már csak az út fele volt hátra ami problémamentesen telt, nem is vártunk mást. :) .

Az autó 87-es fehér , kék csíkkal . Fényezőt , lakatost szerencsére nem nagyon látott, szeretnénk ezt egy jó darabig fenn tartani.

A közeljövőben olajcsere , meg az alap dolgot ellenőrzése lesz a cél .

Pár dolog amit az első tulaj csinált rá:
- generátorosítás
- motorosra alakított ablakmosó
- elektromos ac ( hogy ez mennyire jó vagy nem majd kiderül. :)
- szivargyújtó
- egyedileg kialakított rugós motortér kitámasztó.


Amúgy az idős bácsika aki az autó első tulaja volt nagy nagy "versenyző" :D , jó pár alkatrészt gyűjtött hozzá, egy része nagyon hasznos , másrészét annyire nem értem ( pl: 3 új AC , amikor elektromos AC van benn. :) ) illetve készített jópár célszerszámot hozzá , vannak közte olyanok amik nagyon ötletesek ( U alakú kitámasztó valószínűleg fékszereléshez a munkahengert összefogni vele, tárcs a generátor szereléshez). De van egy, amire nem jöttem rá hogy mi az , ötleteket várok. :)

Közben készül a műhely is erről majd képek lesznek ha kész lesz, illetve holnaptól épül a tető GEZa feje felé is. :D




Tavaszi találkozó Szombathelyen.

Kilométer óra állás: 4835km

Csütörtökön már lázas készülődés volt, amikor csörgött a telefonom BurnPeti volt volt hogy a gyújtáselosztónál lévő kondiból kiszakadt a vezeték és nincs neki otthon működő és pliiiizzzz heeeellp. :) Gyors tempó, és már megérkezett a felmentő kondenzátor Petinek.Majd haza. Voltak nekem is melegben nehezebben induló problémák így egy próba erejéig kikötöttem az e-gyújtást és vissza a gyári kondit.
Pénteken munkával kezdtem a napot, de csak 10:00ig. Majd haza , jött Burn és csörgött szudas is hogy indulásra készen áll.Szil volt kijelölve találkozási pontnak. Már Szombathely határában jártunk amikor furcsa apró rángásokra lettünk figelmesek, amik sűrűsödtek.Beértünk Szombathelyre elég kaotikus állapot fogadott  minket, útfelbontás sávlezárás és persze a motor nem veszi a fordulatot alapjáraton képes csak pörögni, tűző nap, kánikula idegbaj.A félreállás mellett döntöttünk és kondenzátor csere , majd út folytat tovább. a körülményekhez képest gyorsan bepakoltunk a szobába és már indultunk is megnézni a föld alá süllyedt borostyán utat.
Itt Petinek sikerült egy kereszteződéssel később elkanyarodni, szóval eddig kiválóak vagyunk. :D
Igazán egyedi látvány volt felülről megnézni egy üvegen keresztül hogy mi lapul pár méter méllyen a föld alatt.Majd megnéztük testközelből is, az idegenvezetőnk sok érdekességet mondott az akkori kultúráról.Átsétáltunk megnézni az iseumot is, ami ismét nem mindennapi látvány volt. Este vissza a szállásra , vacsora és buli hajnalig. Jegyzem meg itt meg koronáztam az aznapi tevékenységet hogy elhagytam (bár későb megtaláltam ) a kaja jegyemet amit Taky alig 10 perce adott oda. :D Szóval a lúzer díjat ide. :D
Szombaton autókázással egybekötött környék felfedezés volt : megnéztük a szelestei arborétumot és az itt található kastélyban várt minket az ebéd is. Majd elautóztunk a határhoz és egy kicsit elhagytuk az országot is :) Majd tettünk egy szép sétálós kört Kőszeg belvárosában. Estében visszaérkeztünk a szállásra és jött egy meglepetés , két táncoslány, nem nem streaptise volt :D fúj perverz banda. :D
Péntek és szombat este a szokásos csapatépítgetős program volt , nem kevés élménnyel. :D
Vasárnap Taky részvételével volt egy romai legio harcászati bemutató ami igen látványosra sikeredett. Utána volt lehetőség a ruha próbára velem együtt sokan éltek ezzel az opcióval. :) A többiek mentek még egy kis városnézésre, mi elindultunk haza fele 4+1 autóval.
Ismét egy jó hétvége volt köszönet érte Taky-nak és mindenkinek aki eljött.
További képeim:
https://plus.google.com/photos/113250288322281593510/albums/5742037248231409297

Pár apróság: ajtó , fényszóró , rendszám



Kilométeróra állás: 4000km (kicsit kerekítve.)

1. Kicsit lógnak az ajtók ezt igyekeztem orvosolni nem is olyan túl régen. A balos ajtó volt rosszabb állapotban na és egy kis ügyességgel sikerült egészen jóra beállítani. De észre vettem hogy az a két kis fül ami felül van a kilincsen azok el vannak törve , ezen próbáltam orvosolni egy kis fűrészeléssel , nem lett tökéletes de jobb lett. Igen egy új állja remélhetőleg a helyét a közel jövőben. :) A jobbos ajtónál nem jártam sikerrel ott sajnos még kifele kellene hozni a B oszlopon a zárat (vagy minek hívják) . Ez nem megy mert elfogyott a lyuk... :( :)
Akinek van ide jó megoldása azt szívesen veszem.
2.Végre felkerültek a club126-os rendszámtábla keretek is a hátsó minden gond nélkül, az első az már macerásabb volt a hótoló miatt. :D Le kellett venni az első spoilert úgy lehetett csak hozzáférni. Sebaj legalább könnyebben hozzáfértem a laprugókhoz is hogy adjak nekik egy kis zsírsprayt , rögtön kellemesebb hanggal veszik át az úthibákat amik ugye vannak bőven.
3. Nemrégiben sikerült vennem egy jó állapotú H4-es fényszórót kompletten , mivel a baloson látszott az idő vas(rozsda) foga azt kicseréltem. Vettem Tungsram sportblue fantázia nevű izzókat azt ígérték hogy 50% nagyobb fényerőt tud. Hát legyen elhiszem. Este kitoltam BEA-t a kapu elé majd a klasszikus mérős-számolós-rajzolós megoldással beállítottam oda ahova kell. Majd próbából kicseréltem az egyik izzót erre az újra . Az eredmény jóval erősebb és fényesebb pont a kapun , mint a régi izzóval. Na kicseréltem a másikat is, és próba út teljes sötétben . Az eredmény kézzel fogható akarom mondani szemmel látható , igen , jobban világítják be az utat.
4.Azért jut idő közben kirándulni is , voltunk Veszprémben és megnéztük az állatkertet , nagyon szépen rendbe rakták a parkot. A Völgyhíddal a háttérben készült a kép. :)
5.Természetesen gőzerővel készülünk a tavaszi találkozóra már lélekben , persze a nyárira is már. :D


Laprugó csere

Gyors blog egy gyors szerelésről. :)
kilométer óra állás : 3112km

Hét elején jelezte OGy hogy hétvégén jönnek Győrbe , és mivel nem vagyunk túl messze onnan , és ha nekünk is aktuális akkor lehozzák a laprugót és be is szerelik.
Na ezen már túl is vagyunk , megérkeztek fél egy magasságában Gabcsi ebéddel várta őket. :) Kajálás némi sztorizgatás után pillanatok alatt kikerültek a régi lengéscsillapítók és a kicsit elfáradt laprugó is. Hoztak mindent ami kellhet , természetesen a kengyelek is cserélve lettek , az alubakok jó állapotban voltak így maradtak, az újak jók lesznek tartalékba. Kis szenvedés volt az összerakással kellett hozzá a kicsi pehely súllyom is. :D Tényleg elég hamar helyre került minden.Próba út szépen ment. Bár egyenlőre még szokni kell hogy fenn hordja az orrát a kicsilány. :D
Természetesen megyünk majd pár km után futómű állításra mert biztos ami biztos.
Köszönet rovat :
- KG , OGy a cucokért a szerelésért mindenért.
-Gabcsinak a fasírtért. :D

Tavaszi bejegyzés

Kicsit változtatok a bejegyzéseken minden bejegyzésnél felírom az aktuális kilométeróra állást mint ahogy pár klubtársnál láttam.

Kilométer óra állás:2999 km

Ez a következő blog tartalom jegyzéke:
1. Tavaszi rövid kirándulás szudasékkal.
2.Tartalék alkatrészek
3.Vezérmű lánc szakadás Petinél.
4.Nyitható hátsó oldal ablakok + nyári gumi + karbantartás

1. Szinte az első tavaszi napra összehoztunk egy kis összeröffenést szudasékkal Győrbe. Mivel elég régen nem találkoztunk éppen itt volt az ideje. Egy rövid autókázás után az óváros tér közelében leparkoltunk , majd egy szép kis sétát tettünk a parton és persze a történelmi városrészben is. Még mindig szép, és jó volt a parton is leülni az ágyúkra és beszélgetni egyet, majd meglátogattunk egy vendéglátó ipari szak egységet hogy jól is lakjunk. :) köszi mégegyszer a kellemes délutánt. Egy kép persze felkerül ide is a két Gabiról. :)    
2. Burn (Peti) egyik ismerőse mondta hogy vannak polski alkatrészei nagyon sok minden: önindító , generátor , karbi , ac-pumpa , fétengyelyek, stb , sikerült vele megegyeznem és tegnap este el is hoztam tőle. Sok mindent megtartok belőle, de jópár dolog kerül eladásra amiből már nekem is van itthon.
3.BurnPeti itt járt nálam múlt héten, haza fele ment de alig jutott el pár kilométert és telefonált hogy megállt  füsti. Mentem menteni majd egy kis külső segítséggel elhúztuk hozzánk.  Rögtön kiderült hogy vezérmű lánc szakadás szaga van az egésznek. A hét elején hazavontatták Petiékhez ,majd ügyesen meg is oldotta Peti a lánccserét.
4.Március közepén felkerültek a nyári gumik, de ezt lehet hogy már írtam. :) Tegnap mivel jó idő volt gondoltam itt az ideje megcsinálni a kötelező karbantartást , a megszakító hézag volt kicsi kisebb a kelleténél. A féktelenül projectnél elkezdtük berakni Petivel a nyitható hátsó oldal ablakokat , de voltam olyan ügyes hogy egy fület sikeresen eltörtem.Ezt most orvosoltuk egy kis lemez darabbal , nem észrevehető , a funkcióját ellátja. Persze tervben van a fül beszerzése , de addig remélem kibírja.
Mértem többször fogyasztást és nagyon meg vagyok elégedve mert  az átlag  5l alatt van,  4.6 , 4.8 volt a  két legjobb a legrosszabb pedig 5.3 volt. Szóval a télen OGy-től vásárolt felújított karburátor beváltja a hozzáfűzött reményeket.

féktelenül

A történet úgy kezdődött hogy beugrottam egy régi autószerelő ismerősömhöz hogy csápon ellenőrizzem a váltóolajat, mert kicsit kényelmesebb így, mint aláfeküdve.Haza fele takarásból kihajtott elém egy sügér , intenzív vészfékezéssel megálltam, de a végére a pedál beesett. Óvatos kézifékes motorfékes megoldással hazajöttem. Következő nap alánéztem és a jobbos kör fém fékcsöve az elosztó és a gumicső közötti, szépen eldurrant. Ebben az a fura hogy amikor két éve teljesen szét szedtük az autót Nándyval, és mindenét felújította, emlékszem mondta hogy elég szarok a fém csövek mondta és cserélni kellene , persze rábólintottam.De sajna ez az egy cső és az elosztó valahogy kimaradt a szórásból, Pedig a a fófékcső és a balos kör csövei is újak voltak, az elosztó és ez a jobbos cső nem lett cserélve ,pedig az utána levő gumi cső is új volt. Na valaki megmagyarázhatná hogy ezt a közel kétszer 500ft-os alkatrészt miért kellett benn hagynia, ha körülötte minden cserélve lett.Nem tudom és nem is értem. :(
Elkezdtem hét közepén beszerezni a szükséges szerszámokat, fékcsőkulcs, roppantófogó, gáz égős forrasztó a melegítéshez. Természetesen állandó jellegű tettestársamat (Peti) is riasztottam hogy hétvégén szerelni kellene. :) . Szóltam a klubbos boltnak is hogy van-e lehetőség nyitvatartási időn túl alkatrészért menni ha szükséges szerencsére igent mondtak amit köszönök nekik.
Feltoltuk az autót az emelvényre és elkezdtük széjjelszedni a csöveket hogy lássuk mi marad és mi megy.  A jobbos gumicsőből ki tudtuk venni az elrepedt csövet , de sajna az elosztóból nem. :( Sőt a balost sem. :( Szerencsére a hosszú fékcső szépen lelazult, ennek is tudtunk örülni.
Gyorsan első kör az autósboltba:  elosztó, rövid fékcső (jobbra) hosszab fékcső a tank köré és hoztunk egy gumicsövet balra is hátha nem tudjuk a lengőkar első oldalán megbontani a kört. Na szóval tank le ,majd a gumicső innenső oldalán nem sikerült megbontani a kört, sőt a gumicső hátsó felén sem. Itt már kezdett elgurulni a gyógyszer.
Második kört futottuk az autósboltba hoztunk rövid csövet és egy munkahengert is biztos ami biztos alapon.Elkezdtük szépen összerakni, viszonylag simán ment minden , Peti egész ügyesen hajtogatta a csöveket.Közben megjelent Baluka cimborám is, aki mondta hogy lenéz hozzánk az észt osztani, igen megjött és leszólt mindent. :D Érdemi segítséget csak szóban kaptunk tőle. :D Készen lettek a csövek, visszaraktuk a tankot, nem kis kinlódással.Majd a bal hátsó keréknél tettünk egy próbát hogy hátha lejön a munkahengerről a cső és tök könnyen lejött, nem kis örömünkre kimaradt a munkahenger csere. :) Két körben légtelenítettük biztos ami biztos alapon. Eddigre már bőven sötét lett , a tesztfékezések jók voltak. Reggel folytatjuk Peti autójával mert megbolondultak  a sebesség fokozatok. :) A terveink szerint betesszük Bea-ba a nyitható hátsó oldal ablakokat is.

Felmerül az emberben a dolog hogy egy ilyen kaliberű hanyagság miatt sokkal rosszabbul is járhattam volna. :(

Köszönet rovat:
-B.Zozinak a kulcsokért
-Balukának hogy fuvarozott a lángégőért
-Petinek hogy első szóra igent mondott és végig szenvedte velem az egész napot és hogy fuvarozott.
-A klubos boltunknak hogy szombat délután is rendelkezésre állt.
-Gabcsinak hogy ellátottt minket hadtáppal, hogy legyen erőnk az összerohadt kötések széjjel szedéséhez. :D

Gyújtás

Az egész úgy indult hogy csinálok egy kis karbantartást az autón, függőcsapszeg zsírzás , hézagok ellenőrzése stb. Na ezekkel nem is volt gond hanem amikor megpróbáltam elindítani az autót semmi, nagyon semmi , "száraz" köszörűlés ennyi.Többszöri próbálkozás után sem.Na akkor gondoltam valamit csúnyán benéztem, ellenőriztem újból a megszakító hézagot , gyújtást, minden a helyén van,  és semmi. Illetve történt valami amin a szemben lakó meglepődött én annyira nem, mert várható volt, bár rendesen elengedtem én is mindent, mivel jól megszívta magát a motor, és egy adott pontban amikor állítottam újból a gyújtáson kapott egy szikrát,és szólt akkorát mint valami tüzérségi üteg, persze némi lángcsóva kiséretében.Na a szomszédunk előtte kb 10 perccel húzta le a házán a rólót most gyorsan fel is tekerte hogy megnézze tényleg kitört-e a forradalom. :D . De az auót még mindig nem indult, próbáltuk tolásra is akkor sem. Szikra volt a gyertyán is jól meg is b*szott... , de legalább tudtam hogy van.Ekkor már kezdett elgurulni a gyógyszerem hogy mi van.PDavid ötletére megnéztem hogy indítózás közben van-e szikra. Érdekes módon akkor volt csak szikra mikor abbahagytam az indítózást. Cseréltem gyújtás elosztót kompletten , még mindig semmi. Hívtam OGy-t KG-t adjanak tanácsot kaptam is pár tippet ötletet szerelési tanácsot, semmi. Na aztán jött tőlük az isteni szikra hogy neked e-gyújtásod van ugye, igen, az de az jó mert előtte héten hazajöttünk ment szépen az autó.Azért kössem ki nézzem meg mert az lesz a hiba.Kikötöttem vissza a kondi, és semmi.... na itt azon voltam hogy eret vágok. Ekkor már itt volt Peti és együtt fagyoskodtunk a garázsban, már már lassan kiköltöztettem a hősugárzót is berendezkedve egy hosszabb éjszakai projectre.Amikor is újból átnéztem gyárira vissza alakított gyújtást és akkor vettem észre hogy a fekete kábel a trafó rossz oldalán volt.Na indítsunk . Végre elindult , nem csak köhögött kettőt hanem járt a motor. Fasza. e-gyújtás minusz. oké értem én hogy megdöglött, de hogy rossebbe amikor még haza jöttem vele egy hete akkor ment rendesen?? Öröm boldogsák megtörtség,  de legalább elindult. Szépen ott hagytam mindent a garázsban elég volt estére. Reggel folytatás , összeraktam az én gyújtáselosztómat új megszakítóval , a régi bontottat betettem a csomagtartóba tartaléknak. Csak csak bántotta a csőrömet az e-gyújtás halála.Eszembe jutott hogy van nekem egy tartalékom a szekrény méllyén amit reggel be is szereltem és semmi. Na erre azért kiváncsi lennék hogy most csak simán a hideg miatt( -7 , -8 fok volt ) lenne használhatatlan az e-gyújtás vagy egyszerűen az autónak lett elege belőle? Ami benn volt e-gyújtást ezt még a H.Karcsi csinálta és működött is 3.5évet gond nélkül. Nem értem.
köszönöm a segítséget mindenkinek akit hívtam. :)

2011.01.17 - olajnyomás visszajelző

Új év , új kinézetű blog , új regisztrációk. :) , Tetszik az új kinézet és üdv az új tulajdonoskoknak.
A sztorim még tavalyi és apró de lényegében teszt bejegyzésnek jó. :)
A történet ott kezdődik hogy elmentünk dec. 30.án Petiékhez egy villámlátogatásra, hazafele ha már úgyis úton vagyunk megejtettük a szilveszterre a bevásárolást.Indulás, gyújtás rá hmm olajnyomás visszajelző nem világít , először arra gondoltam izzó csere, nem, erre nem lenne szükségem. :D Aztán hátra mentem, mivel sötét volt tapogatás után meggyőzödtem hogy a saru a gombán de a vezeték sehol sem. :(.Gondoltam ez az egyszerűbb eset. Bíztam abban hogy ha 50e km alatt nem volt olajnyomás probléma akkor 12km alatt sem lesz.
Így a kicsi lány elérte hogy az év utolsó napján is foglalkozzak vele. :) . Nem mintha nem törödnék vele eleget. :) Reggel neki is álltam az eltervezett kb 15 perces feladatnak, ami másfél óra lett, mivel a valószínű még gyári vezeték a sok hőingadozástól ki volt úgy keményedve hogy szó szerint tört mint a ropi. A sokadik blankolás már sikerült, szépen megtoldottam, védőcsöveztem és lett újból visszajelzés. öröm boldogság.Na röviden így telt az utolsó két nap. :)