Archívum: 2011 (25)

Tevékenységtérkép

2011.12.21. Szerda

Pár dolog egy bejegyzésben.Nem régiben szólt nagybátyám hogy vittek be hozzájuk a gumis műhelybe 4db 12-es lemezfelnit hogy csináljanak vele amit akarnak.Hát nagybátyám fel akarta újítani nekem. :) Ezúton is köszönet érte, mivel minden eszköz adva volt neki így szépen megcsinálta.Ezeket a felniket fogom használni a nyári gumi garnitúrához.Az eddigiekre felkerültek a téli gumik, majd tavasszal ezek is mennek reparálásra. :) Kép lent. :)

Voltunk közgyűlésen is igaz költség csökkentő megoldásként egy autóval, Petiével.Így legalább leteszteltük hogy mit bír a beszerelt motor,Jelentem minden rendben volt vele szépen letudtuk a kb 500km-es távot vele.Oda fele közös menést csináltunk szudassékkal természetesen ismét jó hangulatú közös autókázás került ki belőle. Peti autója 3 emberrel 5,3 literes fogyasztást produkált ami szerintem korrekt.
Szépen összegyűltünk az ósön parkolóban, innen átautóztunk a libegőhöz, amit ki is próbáltunk jó volt, bár szerintem plusz 25 fokban lehet élvezetesebb lett volna... :D , Majd elmentünk a közgyűlés tényleges helyszínére ahol boltoltam Gyulával "B" oszlop izéket. :) végre :D .A közgyűlin jó kaját választottam. :D , a szokásos röhögős mederben folyt a komoly dolgokról a beszélgetés. Kaptunk szép naptárt új tagsági kártyát, mézeskalács autót. :) és Gabcsi is úgy döntött hogy regisztrál az oldalra és befizeti a tagdíjat.Reményeink szerint kap is ezek mellé egy kisautót. :) .

Benn már autómban az a karbi amit OGy-től kaptam, és elégedett vagyok vele - vannak megingásai de jól muzsikál- legutóbbi 2 fogyasztás mérésnél sikerült mind a kétszer 5 alattit mérni. 4,9 és 4,7. Ami kifejezetten jót tesz meggyötört lelkemnek. :D

Esedékes volt az olajcsere is ( 950km) és ha már úgyis összekenem magam lezsíroztam a függőcsapszegeket is.

Átmentünk a győri karácsonyi vásárba , nagyon szépen feldíszítették a belváros nagy részét , találtunk egy rénszarvas szánt is, Gabcsi pózolt velük. :)

Kisautóra még vár egy nagyobb kör ebben az évben remélem minél kevesebb sár latyak lesz az utakon.

-Peace-

[raver]

2011.11.30. Szerda

Karbival szívni jó dolog, vagyis annyira nem de ez jutott. Na de kezdjük az elején. Peti autójának motorjából fura hangok jöttek egy bizonyos fordulaton, ennek örömére leköltözött hozzánk egy hétvégére hogy ezt orvosoljuk, annyi biztos hogy az egyes hajtókart fordítva rakták vissza , de ennek helyre rakása után sem szűnt meg az a zaj. Hirtelen ötlettől vezérelve telefon Dávidnak hogy van-e valami motorja, volt neki. :) Ezt két hétre rá beszereltük és úgy tűnik nyertünk, a motor szépen jár talán az olajat sem eszi, további teszt folyamatban , a másik motort széjjel szedjük megnézzük mi lehet vele konkrétan. Eddig a dolgok jó jó része.A motor természetesen hivatalos papíros bontós motor , kiváncsi leszek az átpapírozás hercehurcára. :D
... és akkor a karbi sztori: mivel elhozta Peti a kompresszort hogy hátha kell, kitaláltam akkor igazán kipucolhatnánk a karbimat is, rá is fért már mert érezhető volt hogy ráfér a pucolás. Összerakjuk új tömítésekkel ahogy illik, indul szépen, majd pár óra múlva szépen tele a karbi tálca benzinnel. Szét szed átnéz összerak ezt párszor, de az eredmény ugyanaz mindig.Telefon szaktekintély Laceeee-nak aki felvetette hogy nincs-e eldeformálódva a karbi talpa , következő nap irány egy esztergályos ember aki sikeresen leszed az aljából 0.6mm-t tehát igaza volt Laceeee-nak, de mivel van itthon minden egy felújításhoz akkor már cseréljünk ki ami cserére érett, úszó szint beállítva (remélem jól bár jó lenne ha valaki megnézné majd). Összeraktam és láss csodát, ugyanúgy leenged, na itt borult be az agyam mint később kiderült nem utoljára , telefon OGy-nak hogy sürgősbe kellene egy karbi + tömítés szett  + karbi tálca. Gyors postával meg is küldte amiért nagyon hálás vagyok neki.Összerakom indul szépen (eddig a másik is jó volt) jár is szépen a motor, fordulatot is veszi igaz csak a garázsban üresbe próbáltam. Pár óra múlva megnézem nem folyat, wáá mióta várok erre a pillanatra. :D , Következő nap elindultunk és el is jutottunk pár kilométert majd elfogyott az erő... a jelenség:  alapjáraton, szívatóval minden okés, de a gázadásra fullad,(itt már mondtam cifrákat...) kétségbe esett telefon KG-nak és OGy-nak, :D Aztán az útszéli karbi pucolásos megoldással helyre jött a dolog.....
Majd hogy ne érjen véget a szopás egy kereszteződésben megálltunk és mikor elindultunk nem mozdult meg a kilométeróra mutató, fasza spirál törés... , de nem, csak valami elmezavar lehetett , de azért jól elkerítettem cifra szavakkal.... és hogy ne érjen véget ez a sorozat valamelyik hideg napon alig indultunk el , oké mondom most már elég volt , persze ez saját hibám volt, mert régen ellenőriztem a megszakító hézagot, mindegy megoldva. Itt volt két napja Dávid és észrevettünk egy kis olajfoltot az autóm alatt, köszi féltengely gumiharang.... alig fél éves, köszi jólesett... Nem vészes, de idegesítő. Amióta átfordult a számláló alig mentünk 300km-ert és elég épületes szíváson vagyunk túl.... Remélem a folytatás jobb lesz.
Hozzátenném hogy a karbi pucolás 90%-át sötétben és -5 fokos hidegben csináltam....

Köszönet rovat:
-Petinek, a közös szerelésért
-Laceeee-nak
-B.karcsinak
-OGynak
-KG-nak
a telefonos segítségekért
-Dávidnak, a donor motorért

2011.11.13. Vasárnap

Megtörtént a dolog én kicsit előbbre terveztem mondjuk úgy kb egy hónappal előbbre , de nem autóztunk annyit. Igen elértük azt amikor a kilométeróra átfordul. :) így egy rövid ideig újból, 22 év után, null kilométeres lett a kicsi lány. :) egy kilométerig. :D
 Igen úgy lett volna jó ha az őszi talin esik meg ez a nevezetes pillanat kicsit megcsúsztunk, gondoltam arra is hogy a talin autózunk annyit hogy átforduljon... :D
Írhatnék egy összefoglalót ,de minden benn van a korábbi bejegyzésekben. Lényeg hogy volt motor felújítás váltó csere , lakatolás festés, összetörés, találkozók.Ebből a sorból az összetörést kihagytam volna... na de szépen megújultunk :)
Kívánok kisautómnak kevesebb problémát a következő 100e kilométerre. :) a többit majd utána megbeszéljük vele. :D

két kép és egy rövid videó:


http://www.youtube.com/watch?v=kUill5xRyBU

2011.10.15. Szombat

Sikeresen (ezt döntse el aki itt volt velünk :) ) lezajlott a club 126 őszi találkozója amit mi szerveztünk Gabcsival, Pápára és a Bakonyba.Írhatnék hosszan az előkészületekről, na a lényeg hogy volt sok utána járás , telefonálgatás, emailezés , szépen lassan összeállt minden, papíron.Amiben előtte csak bízni tudtunk hogy működni is fog.
 Péntek reggel korán kelés volt , találkoztunk még Petivel újdonsült klubtársunkkal és együtt mentünk a szállásra, segíteni pakolni. Voltak apróbb fenn akadások és így kicsit csúszva de végeztünk mindennel.Estig megérkezett mindenki.
Tunyi jelezte hogy időben érkeznek ahhoz képest 7 óra után telefonáltak hogy nem sokára indulnak de volt egy kis fenn akadásuk, mégpedig Tunyi dieselesíteni akarta a polskit. :D Mivel esett az eső így a péntek esti városnézős sétálás elmaradt, de több idő maradt a csapat építésre :D , ami kitartott hajnali 4ig. Dömi tanácsára a reggeli programok nem kezdődtek túl korán de mégis úgy tűnt hogy a 9:45-ös indulás sokakat megviselt :D Először a víztornyot néztük meg , 202 lépcsőfok a tetejéig, szép kilátás nyílt az egész környékre, itt jöttem rá hogy mégis van tériszonyom :D Majd az Esterházy kastély felé vettük az irányt.Ezután pedig egy kellemes autókázás volt Csesznekig ahol a lovagvár falatozó várt minket az ebéddel. A magas létszám ellenére viszonylag dinamikusan megoldották a vendéglátásunkat (kb 55 fő)
Remélem mindenki jól lakott és Ízlett is az ebéd. Ha az időjárás engedi  akkor még mentünk volna még a zirci arborétumba és a kőris hegyi kilátóba. De így csak egy nagyobb kört tettünk a Bakonyban. Hát itt ismét Tunyié lett a főszerep aki sikeresen leutánozott - bár ne tette volna- szépen tetőre rakta a friss fényezésű autóját. Ő már részletesen leírta az esetet, ebbe nem is megyek bele, örülök hogy szinte sérülés nélkül megúszták a srácok és az autó is.Este még folytatódott a tegnap esti tivornyázás hajnalig.
Vasárnap reggel elmentünk Magyargencsre ahol a hadi parkot néztük meg.Itt mindenki levetkőzte a gátlásait és gyerekként másztunk bújtunk minden járműbe amibe csak lehetett. :D Majd sajna a búcsúzás következett, mi még visszamentünk a szállásra segíteni rom eltakarítani. :)

Bízom benne aki eljött, jól érezte magát és nem bánta meg (nagyon :D ) hogy minket választott. :D

köszönöm segítséget: Gabcsinak, Döminek, Nyuszynak, Petinek , és mindenkinek aki eljött, és bármiben segített.Ki ne felejtsem anyukámat aki vállalta hogy süt pár pogácsát nekünk. :)

Így utólag láttam hibákat a szervezésben , de mentségünkre szóljon ez volt az első találkozó szervezésünk.
Létszám:36 autó és kb55 fő.
A teljes képgalériánk itt elérhető:
https://picasaweb.google.com/113250288322281593510/Club126OsziTali20110709

2011.10.03. Hétfő

Nyakunkon az őszi tali, ennek megfelelően szerelni kell ahogy előzőekben Robi is írta. :D .Nyári tali óta néha néha nem  indított elsőre a önindító, de volt olyan hogy akár 3hétig se volt vele gond, Mostanra kezdett súlyosodni a helyzet,egyre többször kellett próbálkozni hogy indítsunk.Előző bejegyzésben írtam hogy Csanaknál vannak a cuccok,amit Vasárnap össze is rakott - ezúton is köszönöm neki. Mivel a héten szabadságon vagyok,így rögtön ez volt a fő feladat, elég hamar megcsináltuk Gabival :)
Egyedüli fura dolog az volt hogy mindenki azt mondta hogy a lengőkar-féltengelyek felé egyszerű kivenni az önindítót hát nekem arra nem akart összejönni, de pillanatok alatt fellöktem a váltóra és felülről könnyen elértem visszafele ugyan így.Na most tényleg könnyebb erre vagy szerencsém volt? :O :)
Próba, szépen és jól jár, kellemes hangja is van, na egy szóval érezhetően új. :)
 A másik ami egy kisautó életében fontos na az látszik az egyik képen, vagyis hogy hamarosan elérjük, alig több mint 900km. :) igen igen átfordul az óra. :)  

2011.09.23. Péntek

Pár apróság majdnem címszavakban. :)
Önindítóm ismét betegeskedik, így ugye a régi Csanaknál kötött ki felújítás címen. Na de a bendix kuka, behúzó tekercs kuka , ezek beszerzése volt a cél.A helyi clubbos autós boltban sikerrel jártam, elvileg eredeti alkatrészekről van szó, képek lent róla.
Mivel nagyon régen voltunk Gabi apukájánál és nagymamájánál időszerű volt a látogatás.
500km volt a teljes táv ügyesen gond nélkül küzdöttük le.
Voltunk közben a megadanreradio-s találkozón is, itt is a megszokott jó hangulat uralkodott. Igaz volt izgalom is mivel Gyurma bezárta az autóját, persze a kulccsal együtt rögtön lett pár ön jelölt kocsi tolvaj és sikerült kinyitnunk. :D :D
Most hétvégére Nudli autójával kellett valamit kezdeni mert nem akart elindulni. egy kis szervizkönyves segítség után vezérlés szett csere lett betervezve.
Természetesen a telefonos segítség nem maradhatott el köszi Tunyinak és KG-nak. :)
Elkezdtük szépen leszedni a dolgokat (hátfal, ékszíj stb) majd mindjárt meg is akadtunk a 32es anya leszedésénél. Mert figyelmen kívül hagytuk a ráhajtható alátétet. Miután rájöttünk , jött a következő probléma. :D Hogy hogyan szedjük le. KG mondta hogy a lendkeréknél feszítsük meg.De még mindig nem akart megmozdulni. Nem volt 32es dugókulcsom így maradt a csillagkulcs, de ez leugrott , és hát mire jó az asztalos ember.. :D Nudlinak támadt egy extrém ötlete, mint célszerszám, hogy ne ugorjon le csillagkulcs.Egészen jól haladtunk összerakásnál akadtak még kis fennakadások itt Tunyi segített telefonon. Összeraktuk, indítózás , és nem indul.... , mert mivel vagy 2 hete itt állt az autó és az akksiban nem volt már akkor erő. e a tartalék akksim, ezt addig töltőre , így már indultunk elsőre.Sokkal szebb hangja lett, és jól is ment rAMBo :)
Siker, öröm , boldogság. :)

2011.09.07. Szerda

Egy nem átlagos hétfő avagy jól sz*pni tudni kell....

Kezdődött azzal hogy néha kihagy az önindítóm, egész pontosan gyújtáskapcsoló be , mintha valami történne , de semmi , gyk vissza majd újból rá, és indul simán erő is van az önindítóban normális hangja van , szóval lehet hogy behúzó tekercs.Na telefonáltam is Csanaknak hogy mit szólna hozzá a rendbe tenné a tartalék önindítót, elvállalta, jut eszembe fel is kell hívnom. :) Pénteken autóztunk egyet, szépen haza jöttünk letettem kisautót.Hétfőn kitolom hogy kitakarítom és látom hogy villog a kondenzátoron a feszültségmérő , ez nem jelent jót mivel így jelzi hogy akku fesz alacsony.Na próbáljuk meg betolni, semmi :( rámértem 8.2 V terhelés nélkül, ez nagyon ciki.... Telefon, Balázs barátomnak hogy bikázzunk egyet, jött, indultunk is rendesen.Hagytam járni a motort had töltsön vissza.Délután indulni akarunk és ugyan ez a jelenség, ennek a fele se tréfa.... Balázs már dolgozik... na körbenéztem és találtam egy szomszédot aki épp indulóban volt és segített bikázni.Szóltam Gabinak hogy mégis indulunk, aztán olyan történt ami még sosem , leállt a motor... hijjj  a keservit... a feszültség 8.2, ezzel betolni sem lehet... (próbáltuk...) na akkor Gabi még marad itthon , és a robogójával el akkumulátorért... , a következő a baj, hogy a tank szinte kongott az ürességtől , magyarul most akartam abba is tankolni kannázós megoldással,Így alternatív ötletként bevillant hogy fűnyíró.... :D nem nem azzal mentem el akksiért, :D hanem benzin átönt a robogóba, tehát technikailag elég a benzin a kútig. Elég volt, igaz a 4 literes tankba 3.8 liter ment. Hazaértem, és akksi be, indulunk rendesen, öröm boldogság. Na akkor menjünk vásárolni meg anyuékhoz. A bevásárlóközpont parkolójában döbbentem rá hogy az övtáskám minden irattal pénzzel, a robogóban maradt otthon. köszi pont ez kellett.
De legalább a házzal jól haladunk :) majdnem megvan minden amit akartunk ebből a költségvetésből.

2011.08.08. Hétfő

Régóta kerestük, meglett, igaz nem sárga , de szép és újszerű  Állítólag téglavörös, a fene tudja , lényeg hogy két kényelmes ülésünk van. :) Folyamatosan kerestünk pop2000 vagy ahhoz hasonló sportülést kifogástalan állapotban.Kaptam múlt héten egy hívást hogy van sportülés nem is túl messze tőlünk.Tegnap este miután az aznapi házfelújításon túl voltunk tettünk egy kirándulást Sümegre az ülésekért. Ott azonnal csere és már azokban ülve jöttünk haza. Szép , tetszik, kényelmes :)
Amúgy ez konkrétan milyen ülés, az eladó szerint pop2000 , kinézetre hasonlít. :)

2011.07.31. Vasárnap

Megvolt az év legrangosabb kispolskis rendezvénye, a VII. nemzetközi fiat126 találkozó a club126 szerevezésében. Nem írok hosszú regényt mert sokan írunk erről. :D
Aki ott volt tudja milyen volt , aki nem, neki elmesélni úgy sem lehet ezt az érzést.
 -Mínusz 1. nap:
   Bevásárolás, összepakolás , autó ellenőrzése, egyeztetés a közös menésről. :)
 -0.nap:
   Itt már azért történtek események, Adriánékkal indultunk tőlünk, idén Győr felé mert Szudasékkal találkoztunk, kellemes esőben vágtunk neki a nem túl hosszú távnak.Fehérváron találkoztunk Zuluval, itt kiderült hogy Gabi mankója otthon maradt... pedig kellene.Hívott nyuszy hogy mikorra érünk oda mert megvárnak minket.Itt 4 autó 3 felé ment.Szudasék körülnéztek, zulu elment barátnőjéért , Mi pedig irány a kórház melletti bolt ahol vehetünk egy mankót, majd sikeresen összeverődtünk nyuszyéknál ahol startra készen vártak minket.Az eső csak esett.Leértünk a kempingbe ahol már volt pár autó jobbára lengyelek és csehek.Lassan érkeztek a többiek, és persze kínálgattuk egymásnak a jó kis hazaiakat. :D Ennek hatására ahogy elállt az eső elmentünk fürdeni. :D . Este összejöttek a 0.naposok a clubházba és rögtönzött éneklős csapat építés vette kezdetét, aminek következtében Csabi a kelleténél előbb elfáradt, cseh? barátunkkal együtt.Igaz neki bőven bizonygattuk hogy ha sör akkor soproni. :D elhitte nekünk. :D
 -péntek: Reggel találkoztam Petr-el és kérdeztem hogy hogy érzi magát, válaszul csak ütögette a fejét, és közölte hogy no alcohol. :D majd arra a kérdésemre hogy este iszunk-e pálinkát. nye pálinke volt a válasz. :D , sütött a nap délelőtt, néztük az érkezőket beszélgettünk akivel lehetett, majd az alkatrészbörzére azért csak eleredt az eső. :D Estébe KeMa tartott élménybeszámolót a Csernobili kirándulásukról ami nekem nagyon tetszett, ezúton is köszi neki.Vacsi azoktatóék jóvoltából , majd karaoke kifulladásig.Itt már bőven tudtak a lengyel barátaink is magyarul a sok házi pálinka hatására. :D    
 -szombat: Gabi segített a reggeli készítésben azoktatónak : o) és szerencsére a Cserpes sajtműhelyes finomságok is jelen voltak. :) Majd tájékozódási versenyen indultunk amit végre sikerült egészen jól végigcsinálnunk - magyarul megtaláltunk majdnem minden pontot. :D .A szabad strandon egyedi megoldásra készültünk ami sikerült is a kép magáért beszél. KeMa fényképezett egy repülőgépből.Majd a szokásos felvonulás a tó körül ami mint minden éven nagyon király. ;) Este vacsora azoktatóék jóvoltából. :) majd eredmény hirdetés és tombola , sikerült pár hasznos alkatrészt nyernem és két marék kevésbé hasznos patentot. :D a szombat esti bulit el kellett napolni a security-s ember kérésére.... toll a fülébe, vagyis annak aki szólt neki hogy túl hangosak vagyunk.
 -vasárnap : ismét korán kelés Gabi segít ismét jóllakatni a csapatot, majd összepakoltunk amit lehetett ,meghallgattuk babi néni meséjét... :D :D    a többiek mentek még ügyességi versenyre , mi lassan elindultunk haza.Sikeresen hazaértünk.

Nagyon jó volt ismét ez a pár nap , köszönjük szervezést , oktatóéknak a finom vacsorákat , mindenkinek aki a rossz idő ellenére velünk ázott énekelt,stb... :D Meg persze mindenkinek akinek a keze benn volt hogy jól sikerüljön ez a pár nap. :)

A teljes képgaléria:

https://picasaweb.google.com/116277359004226551363/Club126NyariTalalkozoAgard2011



2011.07.10. Vasárnap + spoileres képek ,

Na már majdnem készen vagyunk. Ismét egy szombat amikor azzal foglalatoskodtunk hogy bea kész legyen, lassan mi is készen vagyunk, de idegileg. :D
Tulajdonképpen folytatódott a múlt szombati szívás , csak most a lökhárítókkal , vagyis jobbára a hátsó lökössel kínlódtunk meg, Vagy 3* szedtük vissza mire jó lett, vagyis nem lett olyan rossz. :D Hihetetlen de a régi lökhárítóról mire leszedtem a tolatólámpát öregedtem vagy 5 évet.Ugye a burában benne a ház a hatlapfejű csavarnak, ami kicsit elfáradt, a csavar meg kicsit össze volt rohadva az anyával így elég érdekes dolog volt kibűvölni onnan a csavart.De a cél szentesíti az eszközt. :D
Szépen sorjában felkerültek a hiányzó dolgok kívülre és belülre is, újra fűztem a ködlámpák kábeleit is , helyére került az új csomagtér gumi is a tető alá való is (köszi Dávid) és a csomagtérbe való is (nagyon régóta szerettem volna egy jót.).
Még az "új" váltókar nem került a helyére de remélhetőleg az is meglesz még a nyári taliig. Persze van még mindig dolog , de azok már tényleg apróságok. :) az előzőekhez képest meg főleg.a Hátsó műanyag is megkapta új fekete színét de ilyen jó időbe felesleges felrakni.
Köszönöm szépen kedves páromnak Gabinak a mérhetetlen segítségért kitartásért biztatásért. :)
Pár kép az új külsőnkről. :)


UPDATE:
Tettem fel a küszöb szélesítésről képeket mint ahogy írtam nem illeszkednek teljesen jól , lényegében jól néz(ne) vele ki, de engem zavar kicsit hogy eláll picit. Véleményeiteket várom.

2011.07.03. Vasárnap

Hazaért kislány a fényezésről, pár apróság még ott maradt amikért majd pár nap múlva megyek.Az eredeti terv szerint nem akartam addig képet mutatni amíg teljesen rajta nincs minden aminek rajta kellene hogy legyen , de Tibee rendesen szekált. :D
kb így : Mutassá' má' képet a kocsidróóó' vazze! :D :D :D
Szombaton elkezdtük Gabival összerakni, de lehet hogy a fáradtság (folyamatos heti 6 nap meló) vagy csak a bénaságom miatt a egyet előre kettőt hátra ütemben haladtunk. Estére sem készültünk el, de sebaj.Sok apró dolog még hátra van ajtó állítástól át a csomagtér gumi visszarakása fényszórók állogatása meg , lökhárítók lecserélése a készre, stb stb... :)
Külön kiemelném hogy tükrökkel ember még annyit nem szívott mint én. :D Aki kíváncsi majd nyári talin sör mellett elmesélem. :D
Lényeg hogy itthon van BEA , nekünk tetszik, és következő hétvégére feltehetőleg össze is rakjuk mindenével együtt, akkor majd mutatok több képet. :)

2011.06.22. Szerda

Régóta húzódó összefoglaló bejegyzés következik. Egyrészt megkaptam a képeket kisautó aljáról ezeket is közzé teszem, meg közben kész lett a garázs is , már nem ázik be , közbe ki is takarítottam  és rendet csináltam ismét. :D Most igyekszem tovább rendet tartani mint kb. egy év. :D
Sikerült vennem egy nem tudom milyen típusú váltókart - aki tudja megírhatja - és egy csomagtér takaró gumit is.
Meg megkaptam OGY, KG - tól a kipufogó csavarokat köszi még egyszer.
Átalakítottam a hangszóró dobozt is a könnyebb szerelhetőség miatt, remélem nem a dinamika kárára ez majd kiderül.Kipucoltam a fejegységet is.
Rendbe lettek rakatva a sportlökhárítók, és az összes kárpit ki lett tisztítva.
Lefújtam a kipufogót is mert a festék az elfogyott róla , majd meglátjuk meddig bírja. :D

Azt hiszem ennyi. :)

olajcsere: 94.000km (lassan átfordul)
BEA már a fényezőnél van remélem a szülinapjára haza ér. (szül idő:1990.06.27).

Ami majdnem kimaradt: voltunk Pesten egyet kirándulni a hősök terén a pirosnál láttunk egy narancs polskit.: ) na kié lehetett? :D

2011.05.29. Vasárnap

Lakatolás után vagyunk.A lakatostól beígért képeket nem sikerült átküldeni telefonról telefonra ,de megkapom feltöltöm. Láttam voltak ronda dolgok a hasán Bea-nak.
A jobb oldalán ki lett cserélve az első sárvédőív és a küszöb. a dobok mivel nem lehetett kapni javításra kerültek elöl is hátul is.Mindkét hátsó lengőkart le kellett venni a tankkal együtt mert arra fele is voltak rohadások.A bal hátsó lengőkart azt cserélték is, arra amit még OGY-ék hoztak a régi kasztnihoz(ebben volt kb másfél évet, tehát újnak mondható :) )
Tulajdonképpen nem lett volna rossz állapotban ha az előzőekben valami gyökér karosszériás nem oxigénnel hegesztett volna, emiatt kellett küszöböt cserélni, és nem azért mert rohad.
Lényeg hogy itthon van a kisautó , estében beszélek a fényezővel hogy melyik nap mehetek hozzá.
Ahogy megkapom a képeket , azokat meg feltöltöm ide, addig pár kép a már "kész" állapotról. :)

2011.05.15. Vasárnap

Ígértem, tényleg csak egy két képet sikerült csinálnom a ronda helyekről.Lesz ami javításra kerül lesz ami egy az egybe kukázódik.A baj az hogy aki előzőleg hegesztette (????) eléggé szar munkát végzett,A jobbos küszöb nem azért lesz cserélve mert el lenne rohadva hanem mert úgy lett felhegesztve hogy kellemes huplis lett , szerintem több gitt menne rá mint amennyibe egy új küszöb kerülne.A másik probléma ott van hogy mielőtt elkezdtük volna tavaly tavasz elején az autó átépítését felújítását, a szomszéd utcában lakó karosszéria lakatos szakbarbárral(most derült ki róla ez) átnézettem aki azt mondta hogy jó állapotú az alja nem kell vele semmit csinálni,lefújta valami alvázvédőnek látszó anyaggal.Ezeket a dolgokat meg is mutatta karosszériás ember,meg azt is hogy hol talált egy kis sziloplasztot.... Nagyon tisztességesnek látszik "picur" ( nálam egy kicsit magasabb ember aki majdnem kétszer akkora mint én ) és alaposnak is.Szeretnék én is egy olyan karosszériást találni akikről páran az ország különböző pontján mesélnek. :)
Azt mondta hogy szívesen vállal még polskit , :) Meló után dolgozik és épp amikor beszéltem vele akkor ment el a társa a karosszéria elemekért. :D
Azt ígérte hogy csütörtökre kész , és akkor hétvégén elgurulunk a fényezőhöz is.
Jobb oldalával állt neki , remélem a bal oldalon nem lesznek bajok, szerencsére szombat vasárnap hétfőn nem dolgozik így tudja csinálni mindhárom nap reggeltől estig.
Igaz hogy sárga színt terveztünk, de valamelyik nap láttam egy nagyon szép lilát....
picit meginogtam.ezt elmeséltem Gabcsinak és anyunak is mindketten leugattak, hát így merjen gondolkozni az ember. :D

2011.05.11. Szerda

Voltunk mi is tavaszi talin, nem kis szerencsével sikerül szabadnapot kapnom, hosszú történet lenne elmesélni nem is lényeg. A lényeg hogy szudas jött értem a céghez és elhozott haza, gyorsan bepakoltuk a cuccokat amiket Gabcsi már délelőtt összepakolt.
Az út kb felénél valami nagyon köszörült bal hátsó keréknél , széjjel szedtük egy buszmegállóban , kaptunk egy házból krokodil emelőt amit ezúton is köszönünk neki.
A helyi kocsmában megmostuk a kezünket, na ide még egyszer nem biztos hogy be mernék menni, olyan arcok voltak ott. :D . Így kicsit késve de megérkeztünk kempingbe ahol már a csapat építés nagyüzemben folyt. :D Mi is csatlakoztunk és behoztuk a lemaradást elég hamar. :D Voltak olyan dolgok amiket az érintett miatt nem mesélek el :D
Szombaton megnéztük Tata nevezetességeit : Turul madár, kilátó majd a Samu őshazáját is. :) Vissza a kempingbe ahol ettünk egy jót. :) Majd mi indultunk tovább mert hivatalosak voltunk a rádiós találkozóra is. Az oda út eseménytelen volt leszámítva hogy volt egy olyan szakasz ahol szó szerint lépésben lehetett haladni.Itt is jó buli várt minket. :)
Haza fele Pesten volt egy TAHÓ szakadt bmw-s aki beszólt hogy vigyem már ki a szeméttelepre kisautóm.... Hát nem esett jól.
Haza értünk fáradtan boldogan.

Köszönjük slayer_csabi nak a szervezést , mindenkinek aki eljött és emelte a hangulatot, külön köszönet szudasnak a mérhetetlen segítséget.

Nem túl lelkes blogomnak az oka annyi hogy hétfőn vittem autót karosszériáshoz és most hívott fel hogy nem túl szívderítő az állapot... :( holnap délután nézem meg.
 

2011.04.24. Vasárnap

Nem egészen saját autóval történt de mégis érdemes megemlíteni a szombati napot.
Hét közben szólt Nudli márkatársunk hogy nem igazi a kuplungja.Szóltam Adriánnak hogy hétvégén lehet olyat csinálunk amit még nem. :D
Gyülekezés a műtétre Szombat reggel volt Adrián meg is jött időben és kitaláltuk hogy kellene valami emelvényt összedobni mert néha jól tud jönni valami ilyesmi. Volt pár betontömb meg vasbeton rúd, pillanatok alatt összeütöttünk egy emelvényt.Telefonál Nudli hogy ott ragadt a tesconál, Menjünk érte.A parkolóban összefutottunk azzal a trabis sráccal akinek autóját pénteken megnéztem,szép lett.Ott a parkolóban nem tudtuk beindítani mert lemerült teljesen az akksija és mivel alig fogott a kuplung betolni sem sikerült, vontatás hozzánk. :)

Majd rögtön emelvényre fel , és elkezdtük szétszedni amit lehetett alulról , majd garázs és szétbontottuk a felső csavarokat váltó motor között.Annak ellenére hogy most szedtünk ki motort először egész jó ütemben haladtunk.Nekem a donor motoron volt jó állapotú kuplung tárcsa azt tettük be.Persze ha már motor kinn van érdemes kipucolni a motorteret és a motort is.Na meg a váltót és mindent. :)
Mivel újonc autójáról van szó szépen rábíztuk a szennyes melót. :D Kicsit féltem a visszarakástól de azzal sem volt különösebb gond.Persze pucoltunk karbit,állítottunk gyújtást stb,meg kicseréltük a váltótartó gumibakokat is mert eléggé hervadtak voltak.

Készen lettünk, indult a motor is a kuplung is lett , Ancsi ötletére hirtelen házibulit csináltunk nálunk, így a szerelés után, estében beszélgetős -táncikálást rendeztünk. :)
Pici szépség hiba azért volt az egészben hogy Nudli autóján nem volt töltés és ami egy következő projektben oldunk meg.

Megbeszéltük hogy eddig ez volt a legnagyobb kihívás a szerelésben nekünk hogy a motort kellett kivenni , következőre keresünk még nagyobb feladatot. :) Lassan beletanulunk. :)

Köszönet rovat:
-Tunyinak a telefonos segítségért
-Gabcsinak(páromnak) a finom ebédért amit a 3 éhes szerelő belapátolt :D
-Adriánnak Nudlinak a jó hangulatért
-Ancsinak a házibuli ötletért. :)



2011.04.17. Vasárnap

R.I.P. végleg. :( Ma örök búcsút vettünk a régi kasztnitól hát nem volt egy jó érzés látni ahogy elviszik a háztól... :( Sok szép emlék és kilométer volt de hát a két nagy baleset után nem lehetett megmenteni, ma jöttek és elvitték.Itt voltak Adriánék is ők is végignézték. :( Na de a jelenben tovább él a lélek és az emlék szép és örök lesz. :)
 Egy kis kasztni darabot - Adrián elgondolására - eltettünk. köszönöm hogy rábeszéltél. :)
 Na de hogy vidámabb dolgokról is szó essen. :) Adriánnal hét közben megbeszéltük hogy az elektronikát be kellene raknom autójába meg amúgy is régen találkoztunk. :)
Most volt időm alaposabban is megnézni az új festését is. :)
 Sőt már a nyári találkozóra is készítettünk terveket :D Időben elkezdtük -  mi előtte még teszünk látogatást a tavaszi talin is. :)
 Beszereltem a Gyuláéknál vásárolt kihajtható napellenzőket,jó, tetszik. :)
Vásároltam egy 300 C fokig mérő hőmérőt , szép és jó , csak még nem tudom hogyan és hova lesz berakva, Andrei-től kaptam pár ötletet megpróbálok belőle hasznosítani amit lehet.

2011.04.09. Szombat

Szombaton a szerdai napról. :)
Szerdán kora hajnalban indultunk Pestre mert meg volt beszélve KG-val és OGy-vel hogy kicseréljük a gömbfejeket, segédkart stb-t ami segítheti a könnyebb kormányzást. Az odaúton semmi érdekes ha csak az nem hogy kb 2.5 órai alvás után voltam :) . M1-M7 közös szakaszán irdatlan dugó , ami csak annyiban volt érdekes hogy a benzin mutatónk csúnyán hasalt, de amikor tankoltam "csak" 17 liter ment bele, nem volt az olyan vészes. :D Odaértünk. :) Majd előbb OGy majd KG is beszaladt. Gyors kocsi tologatás a garázsban, majd nekiálltak szerelni, a jobbos tengelycsonk kicsit fáradtabb volt a balosnál, ez gyors megállapítást nyert , meg az is hogy mindkettő csere. Aki már látta szerelni őket nekik nem kell mondanom semmit aki még nem , nekik nem tudom leírni. :D A lényeg hogy kemény hülyéskedés és szívatás mellett gyorsan haladtak , bár KG megütközött a fékalaplapommal , de ügyesen orvosolta a problémát.Mivel nálam közben a tudatlanság a szorgalommal párosult lassan szállóigévé vált akkor délelőtt a "itt minden tiszta zsír" és a "látom hoztad a zsírt is" mondatok. :D
 Fontos megemlítenem hogy megtudtam milyen náluk a mobil WC fogalma. :D legyen elég erről ennyi :D . Készen lettek Gyula elment gyors próbakörre, majd még egy ellenőrzés és kész. :) próbaút és jéé tök könnyen jár a kormány, örültem neki. :)
Ami cserélve lett: tulajdonképpen a kormányművön  kívül minden (az is volt nálam egy felújított de Gyula szerint jó állapotú volt az eredeti is, hittem neki :) )
Kiderült hogy egyik győri klubtársnak van náluk cucca , elegant ablakszett meg pár apróság ezeket elhoztuk, amit ma délelőtt oda is adtam a jogos tulajdonosnak, köszönöm a "gömbszörpöt" :D )
A szerda délután a kikapcsolódásé volt, mivel Gabcsi nem járt még a tropicariumban elmentünk oda , még mindig király hely és tök jó mert könnyebben jár a kormány :D
Ja igen majdnem elfelejtettem !!!! KG 10:1-hez fogadott volna hogy nem érünk haza a kormány szerkezet felújítás miatt , jegyzem meg neki hogy ha fogadunk szép kis pénzt nyerhettem volna. :D :D :D
Persze nem megy minden simán és jól a gázrúgó beszerzésnél. Egyik helyi autósboltban vállalták hogy legyártatják egy céggel a szükséges cuccot, leírni nehéz hogy mit nézett be ember az autósboltban, de a lényeg hogy 5cm- hosszabbak lettek és így már nem fér el.Persze nem vettem meg ezen kicsit összeszólalkoztunk, de úgy érzem nekem van igazam.Hétfőn megpróbálom közvetlenül a gázrugót gyártó céggel felvenni a kapcsolatot.
Meg vettem még kihajtható napellenzőt,majd beszerelem. :)

Köszönöm a szerelést a jó hangulatot.



2011.03.31. Csütörtök

A véleményeteket kérném:
A régi kasztnin volt egy "hood" (légbeömlő) igen volt alatta lyuk és jól jött be a levegő az utastérbe, persze csak nyári használatra volt.Na ez a csomagtér is olyan szinten sérült hogy nem lehet jól feltenni így felmerül a kérdés hogy milyen legyen az "új" csomagtér,légbeömlővel vagy anélkül.
Kerestem képeket mindkét verzióról írjátok meg a véleményeteket.A kék matricák nem lesznek a kék szín helyett fekete lesz, a stilo sárga szín az marad, sportlökhárító lesz sárgán, a kérdés hogy hood vagy nem hód. :D .
Segítségképpen pár képet teszek fel. Nekem tetszik ez tény de kíváncsi vagyok a ti véleményetekre is. :)

2011.03.27. Vasárnap

Nyáriasítás, és fogyasztás növekedés és csökkenés.
 Maga a nyári gumi felrakása nem lenne blogra érdemes megmozdulás ha nem rólam lenne szó. :D Felkerültek még a múlt héten a gyári felnikre az "új" hankook gumik (R12 145/70) amiket még nyuszy közreműködésével kaptam meg jelképes összegért.(amit köszönök neki még egyszer).Azért most kerültek fel mert mostanra fogytak el a debica-k. :) . A hétvégén elérkezettnek láttam az időt hogy ki is próbáljuk ezeket.Felraktam őket és amikor már kész voltam fura dologra lettem figyelmes jobb hátul, a felninek van egy mm-es mozgása , ez korántsem vicces , felni le és alaposan szemügyre vettem, és a lyukak közül kettő kicsit el volt nyalva, kisakkoztam ez lehetett a pótkerék ami szerencsére nagyon régen volt fenn és így nem derült ki régebben hogy ez selejt.(bár ha előbb derül ki egy defektél az sem jobb. :) ).Na tehát gyors teló kedvenc bontómba egy felniért mennénk, szerencsére ott már működik egy gumiszerelő srác is , így gyorsan a helyére kerültek a gumik , 4 hankook 4 szürke felnin, 1 debica fekete felnin :) .

Az tény hogy télen megnő a fogyasztás , na de ha tavasz elején ugrik meg az már gyanús, fura volt hogy a megszokott kútnál utóbbi 3-4 tankolásnál 0.8-1 L -rel többet mérek. Gondoltam itt az ideje egy kis karburátor ellenőrzésnek, na de előtte még volt két köröm Győrbe ott is tankoltam és  visszaállt az a megszokott 4.4L átlag.Mielőtt felmerülne a gyanú, Győrben volt városi használat is , kb. ugyanolyan arányban volt minden esetben városi/országúti vezetés. Ami még fura hogy ezzel a benzinnel megszűnt az a "rejtélyes" berángatás 50nél... nem vonok le következtetéseket mert nem. :)

2011.03.20. Vasárnap

Régóta tervbe lévő project valósult meg ma. Mivel várhatóan nyár elején megyünk szép stilo sárga színért a fényezőhöz , esedékes lassan a tervbe vett átalakítások megvalósítása.
A motortér tető megfordítása volt volt a fő terv, ezt még télen közösen agyaltuk ki Adriánnal, ő már megcsinálta, nekem most jött el az idő.Balázs barátom ügyes kezű testvére vállalta ezt, és az ehhez szükséges feladatokat.
 Első körben a zsanérokat kellett áthelyezni mert szerettem volna mindenképpen levehetőnek megtartani a motortér tetőt. Ezzel egy kicsit sakkoztunk hogy hogyan adja ki magát , de pár próba hegesztés után szépen nyílott felfele,Na első rész kész.
 Mivel a "sportzár" nem tetszett annyira nekünk - Gabcsi kitartóan hitt abban hogy van más megoldás. :) , alulra kellene tenni a gyári zárat. Ez is kivitelezhetőnek tűnt és sikerült is, bár azért voltak érdekes pillanatai ennek a résznek amit nehéz lenne leírni így megkíméllek benneteket most :D majd szóba akit érdekel. :) . lényeg hogy ez is kész lett.
A harmadik fázis eltüntetni a feleslegesen maradt lyukakat. :)
Volt egy gondolatom már akkor amikor Grossotól megvettem a hosszú műanyagot a rácsokra,hogy így már adva lenne a végig rácsozás esete is , ezt egyenlőre elnapoltuk mer nagyon meg kellene vágni a merevítőket. na majd lehet futunk még egy kört és megcsináljuk.
A motortér kitámasztását 2 gázrúgó fogja megoldani , de sajna a Kapuváron lévő bolt ahonnan Adrián gázrúgói vannak , az eladó meg volt győződve hogy 350nm -ek amiket eladott neki.(lehet hogy igaza volt. :) )Egy darab volt neki azt elhoztam, de szerintem túl erős egy is,nemhogy kettő, és így nem került beszerelésre.Csak egy próba erejéig odatettem , magasságra viszont jó.Majd nézek valami kisebb erősségűt.

Megjött KG/OGy által megrendelt gömbfejek a kormányműhöz , a továbbiakról majd később. :)

köszönet rovat:
Józsinak a mérhetetlen segítségért,ötletekért, és mindenért
Balázsnak a jó hangulatért , na jó a segítségért is :D
Gabcsinak mert jött és segített. :)

2011.03.06. Vasárnap

A hétvégét kedves párom családjánál töltöttük, igaz most külön mentünk fel, mert most így tudtuk kihozni, és a megszokotthoz híven most nem lett maradéktalanul problémamentes az út, na szépen sorjában. Az odaúttal nem volt semmi gond szépen hasítottunk. Gabcsi apukája mivel tud esztergálni, így elvittem a kihalt önindítót hogy nézzük meg hátha kell bele valamit esztergálni, egy alapos pucolás,zsírozás kellett neki na meg új szénkefék, de sajnos így sem lett jó, pörög ahogy kell de a behúzótekercs az valószínűleg kuka, na de sebaj olyat könnyebb bontózni :) . Majd szombaton dél után elindultunk Gabcsi nagymamájához és Tass magasságában hallottam egy fura hangot majd megszűnt létezni a feszessége a kuplungnak, na bovdenszakadás gondoltam, igyekeztünk gyors segítséget szerezni, telefonálgatások ezerrel, OGy-től kapott tipp alapján eljutottunk Gabcsi nagymamájához, itt finom ebéd várt minket amit köszönünk ezúton is. Nekiálltam aláhasalni az autónak, és megdöbbenten láttam hogy a bovden az ép, hmm, akkor a mostmivan esete lett.Ismét telefonálgatások , Hívott Dömi is hogy mi a baj , és elmondta ő is a tippjeit és azt is hogy hogyan lehet kuplung nélkül is váltani. Mivel ott nem láttam a hibát összeraktam amennyire széjjelszedtem , és akkor OGy és Dömi által kapott szabadonfutós megoldásra rákészültünk hogy megtegyük a kb 220kmes távot hazafele..., de ehhez előtte benzint kellett szerezni mert nem akartam sehol sem megállni.Így elbicigliztem a legközelebbi benzinkutra és vettem 2 5l-es kannát tele benzinnel.Így már van 3 5l-es benzinkannám itthon. :D
 Úgy tudtunk közlekedni hogy 2.ba tesz és inditózik nagy gázzal, így elindult és igen tényleg van egy pont ahol lehet sebességet tenni kuplung nélkül, tényleg kicsit játszós de működik. Na ezzel a megoldással és autópálya matricával és kb 40km-es plusz távval jöttünk haza hogy ne kelljen sehol sem forgalmas kereszteződésben így váltogatni, tény a jószerencse is velünk volt mert Győrben az autópálya lehajtónál, és az utána következő 3 villanyrendőrnél is zöldön tudtunk átmenni. Hazaértünk. :D
 Ma reggel megnéztem mi a baj ténylegesen , és a váltó oldalán lévő fül törött le amibe a bovdenházat kell beleakasztani (köszönöm OGY-nek a telefonos magyarázatot hogy mi hol merre meddig :D ) Szerencsére régi váltómon volt ilyen fül "gyors csere" (ja olyan lehetetlen helyen van hogy alig fértem oda ), na de siker öröm, bodotsá' van kuplung. kisautó jól viselte a hazafele utat és a kuplung nélküli váltást.

Köszönet rovat:
A telefonos segítségért: Adrián, Dömi Ogy , Lovi , Ricsi, Sztancsik Viktoréknak
A biztatást Gabcsinak
Gabcsi apujának az önindító feljavításáért.
és persze BEA-nak hogy kibírta ezt az egész ceremóniát :)

Szigethalom tesco parkolóban láttam egy klubbos autót,lefényképeztem hátha valaki megismeri, vagy felismeri a sajátját. :)


2011.02.27. Vasárnap

Pár apróság egy blogban :
Egy szép este jöttünk haza még kb 2 héttel ezelőtt mikor egy reflektor kapcsolás hatására megszűnt létezni a tompítottam.Mint kiderült összeégett a kormánykapcsolóban  az érintkező, sebaj KeMa új projectjében fog tovább élni a kábelezés. :) kicseréltem működik,kipipálva. :)
Következő hétvégén telefonál Adrián hogy mit szólnák egy hirtelen bandázáshoz Pápa és környékbeli polskisok 3/5-e megjelent :D azaz Adrián(the.boss) Márk(nudli) és jómagam (persze jött velem kedves párom Gabcsi is aki majd megveszik a kisautókért, örülök neki :) ).Kellemes összefagyás a tesco parkolóban, majd egy gyors pizzázás és forró teázás és sztorizgatás.Sajnálom hogy P.Dávid , és bogyó nem tudott eljönni.Na majd remélem legközelebb.
Utána hétvégén ismét Adrián hív hogy náluk kellene berhelni egy két apróságot. :) (lassan a nevemre kell hogy vegyem már :D annyit beszélünk egymással. :D )
Mivel sikerült aknás garázst szereznie kölcsönbe így könnyű dolgunk volt, de ha már aknás garázs akkor én is megnéztem pár apróságot Bea alján mint pl: váltóolaj mennyisége szerencsére nem hiányzik belőle, lezsíroztam újból a függőcsapszegeket , mert így könnyebb és jobban látom mint emelőnél.Bár ennek ellenére kormány kicsit szorosnak tűnik, ennek a probléma megoldása kidolgozás alatt. :)
Adriánnak cseréltünk hardy tárcsákat, a jobboldali egy csavarját flexxel szedtük le kicsit el volt nyalva a csavar feje... , majd nekivágtunk a váltókulissza cserének , mivel el volt törve a váltókaron az a kis gömb alakú műanyag gyűrű. A csere ment viszonylag gyorsan , de beállítással megkínlódtunk a saját hülyeségünk miatt , telefonon kaptunk segítséget Dömitől és Tunyitól.Köszönöm a segítségeteket.
.... és a dolog érdekessége nem régiben csörög a telefonom és kitaláljátok ki és miért hívott? :D Igen Adrián hogy megállt Dennis , ahogyan jöttek Pápa felé , délután jön és megnézzük hogy miért. :D Mondom hogy lassan a nevemre veszem :D , Dennis meg tényleg komisz. :D
Kiderült hogy nálunk is van egy normális kézi mosó egyik nap mikor jobb idő volt meglátogattam azt is. :)
Hét közben sikeresen megbizniszeltem egyik munkatársamtól egy gps-t occsóé' remélem beválik első héten pozitív élményeim vannak a technikával. :)
Tegnap jó idő volt és készült egy kép macskánkról ahogy napozik . :)  

2011.02.05. Szombat

Előző bejegyzésben írtam hogy szétszéledt a ménes az akksiban , most az önindító lett tudathasadásos, ez kb 3 hete kezdődött mikor is nem tekert az új akksival sem, éppen itt volt Adrián gyorsan könnyen betoltuk , majd teló Csanaknak hogy milyen tippje lenne,majd a szervizkönyvben is kitárgyaltuk a lehetőségeket.Gyors megoldásnak jó volt hogy kicsit megkocogtattuk és lám működött , tudtam hogy nem lesz így hosszú életű  , de bíztam hogy legalább tavaszig kibírja, hát nem... :( :) .
 A hét elején megkért Dömi hogy a pápai clubos boltból hozzam el a balos első külső doblemezt , és ekkor megbeszéltük egy esetleges önindító cserét a hétvégére , beszereztem az új szénkeféket mert ezt valószínű úgyis cserélni kell. Ma délelőtt megcsináltuk, biztos ami biztos alapon elvittem a donormotorból származó önindítót cserealapnak.Jól tettem.Szétszedtük a donort, ami meglepően jó állapotnak örvendett és működött is :D , még a szénkeféket sem kellett kicserélni. Dömi hatható és gyors közreműködésével régi le majd "új" fel , próba indítás okés, még kétszer az is okés, halk kellemes hangja van , a "régi"nek biztos hogy akadnak bajai de majd felújításra kerül és jó lesz tartaléknak.

Köszi Dömi a segítséget. :)

Közben lett egy új márkatársunk pápáról ő Nudli becenévre hallgat egy kép van autójáról , pár apróságot már megnéztünk autóján egész korrekt állapotban van.

Ja igen utóirat:
1.kb másfél hete szólt Adrián hogy neki is megállt az önindítója, hmm véletlen?? :D :D ma délelőtt csörög Dömi telója Andrei volt hogy nem-e tud neki segíteni itt van Veszprém mellett és önindító gondjai vannak - asszem' elhagyott valami csavart. :)
hmm.. :D :D véletlen? :D

2011.01.25. Kedd

Szétszéledt a ménes... :( Elfáradtak a vadlovak.... :( Szép és szinte probléma mentes együttlét volt kb. 3.5 évig de hát egyszer nem akarnak a lovak zabot enni akkor már baj van.

Na ugyanez kevésbé tragikus formában: :D A wildhorse fantázia nevű akkumulátorom kibírt kb 3.5 évet. Nem rossz de lehetett volna jobb is. Eléggé váratlan volt a dolog , egy hidegebb reggelen alig bírt tekerni az önindító, majd egy napon majdnem ott hagyott messze itthontól. Vasárnap eljött Adrián hogy megmutassa a karosszériázást itt már indítókábeles indítás volt. Na ekkor volt a végleges döntés hogy akksi csere azonnal...
Bízom benne hogy az Orion legénysége beváltja a hozzáfüzött reményeket.Tudom nem egy banner , de sajna az hirtelen nem volt elérhető :( csak tök olcsó full noname akksik, jó tudom az orion se biztos hogy sokkkal nevesebb , de eléggé középkategóriás ára volt így bízom a minőségében. :)