Archívum: 2010 (38)

Tevékenységtérkép

2010.12.28. Kedd

Egy gyors blog pár apróságról, még az ünnepeket előtt beszereltem a közgyűlésen szerzett elektromos indexrelét, és a rezonátorcsövet, bár utóbbiról azt az infót kaptam hogy kiveszed a szívászajcsökkentőt és beteszed helyére a csövet, na persze hogy nálam ez nem így működik :D kis átalakítás kellett - magyarul le vágtam egy kicsit a légszűrő ház tetején lévő csőből fél centit, így már passzol rendesen. :) . Azt hittem hogy ebben az évben már többet nem kell szerelni , tévedtem. :D Karácsony előtti napon összehoztunk egy jó kis km-óra spirál törést amit tegnap reggel ki is cseréltem bár nem ment olyan gyorsan mint szerettem volna.Kicsit be volt rohadva a spirál a műszerfalba (de oda hogyan? és miért?) meg persze a váltónál is. Első körben kapott egy kis kenést a spirál és a ház is majd befűztem, de többszöri próbálkozás után sem ment a helyére a váltónál, alaposan megnéztem a vadonatúj és utángyártott spirált , egy szál a végén nem volt rendesen eldolgozva , na ezen egy kicsit kellett igazgatni hogy végre jó legyen.Kíváncsi vagyok hogy mennyire lesz tartós ez a szál ezzel a hibával.Kipróbáltam szépen megy a mutató nem verdes , hátramenetben nem megy "minuszba" szépen hanem "kiakad" de ahogy előre megyek megy rendesen kíváncsi lennék ezt miért van...
 Párom testvéréék jöttek hozzánk látogatóba és kaptam tök jó ajándékot , amit ezúton is köszönök nekik :) .


2010.12.16. Csütörtök

Egy blog a közgyűlésről. :) Ismét eltelt egy év, ismét közgyűlés, nekünk már egy nappal előbb elkezdődött az út mert kedves párom nagymamáját látogattunk meg aki jól felpakolt minket, mint ahogy a jószívű nagymamák szokták tenni. :) Többen megjegyezték amikor csoportosultunk ama bizonyos parkolóban hogy jó sok napra jöttünk. :D Egy gyors kiruccanást tettünk a Veresegyházi medveparkra, amivel csak egy apró gond volt pár erről pocok nem tehetett, a hideg :D , de ennek ellenére nagyon jó kis hely majd egyszer jobb időben megnézzük még egyszer. :) A közgyűlés mondhatni a szokásos jó hangulatban folyt megszavaztuk amit meg kell. :D Ezúton is köszönöm a belém fektetett bizalmat az őszi találkozó  szervezése kapcsán.Aki nem volt ott vagy nem hallotta minden szavam, nekik itt a rövid tervezet amit a közgyűlésen is előadtam. :D
A teljes út hossz nekünk 630km volt gond nélkül. 4.8l átlag fogyasztással.
Ja igen végre kézhez kaphattam a régóta várt rezonátorcsövet(kösz KG) és Dömi közreműködésével Csanaktól vettem egy elektromos indexrelét.

Péntek:
-Gyülekezés a délutáni órákban
- pápai nagytemplom toronylátogatás (ha igény lesz rá) kb 200ft belépővel előzetes egyeztetés kell
-Várkerti platánfák közötti séta
-szállás elfoglalása
-igény szerint egy jó kis teke vagy bowling :)

Szombat:

-pápai víztorony látogatás , kifejezetten tériszony legyőzésére alkalmas hely :D
-kis autózás Csesznekre (kb 46km) itt található vár meghódítása, majd ebéd a Lovagvár étteremben (üdülési csekket elfogadnak)
-autókázás Zircre ahol az Arborétumot nézhetjük meg (550ft belépő)
-tehetünk egy kis kitérőt ez kb 12km és megnézhetjük a tési szélmalmokat 100ft belépő mellett.
-majd vissza a szállásra és csapatépítés :D

Vasárnap:

-autókázás Magyargencsre a hadtörténeti parkba (300ft belépő) 2009ben nyitott kb 5-6 tank van pár tehergépkocsi és jó pár légvédelmi ágyú. :)

Kaja:

-Hársfavirág pizzéria (üdülési csekket és meleg étkeztetésit elfogadnak)
-Kellers étterem

Szállás:

Happy day panzió 2500ft/fő/éj kétszintes panzió alsó szinten különálló zuhanyzó és külön helyen egy kád, és egy nagy konyha , felső szinten minden szobában külön zuhanyzó és egy nagy társalgó.Ezt a szintet kezdjük betölteni. :)

pár link a helyekről:

tési szélmalom:

http://www.museum.hu/museum/permanent_hu.php?IDP=2007&ID=1110

Arborétum:

http://www.zirc.hu/turizmus-zirctermeszetiertekei.html

víztorony:

http://www.viztorony.hu/h/veszprem/papa.html

Magyargencs hadtörténeti park:

http://www.magyargencs.hu/index.php?option=com_zoom&Itemid=50&catid=6

2010.12.04. Szombat - motorrugó törés

Mert az élet szép csak néha nem.Leesett a hó ilyenkor polskizni jó(még rímfaragásban is jó leszek :D ). Péntek reggel két ok miatt is autóztunk egy kicsit az egyik az előbb említett hó illetve havas út , a másik hogy el kellett már kezdeni az ajándék vásárolgatást.Hazafele volt egy csattanós hang amit nem értettem de első körben nem tulajdonítottam neki jelentőséget motor járt szépen tovább nagyobb fordulaton,vette is a sebességet, nem tudtam mi lehetett, majd amikor megálltunk a ház előtt fura volt hogy remeg az egész kasztni a motorral együtt.Persze az ember nem rögtön a rugót nézi meg hanem hogy lehet kihagy az egyik henger, rekord idő alatt kicseréltem a gyertyát,kábelt,hátha ott a baj,hát nem.Elrohantam melózni, majd miután éjjel hazaértem ránéztem hogy mégis mi lehetett a baj, hát a motor tartórugó elhagyta magát, még az éjjel Pókfan  segítségével elviekben tudtam mit csináljak.köszi ezúton is ;)
Reggel kelés időben és rugó csere, tényleg gyors és nem túl veszélyes mutatvány az egész.köszönöm kedves párom bíztatását segítségét és hogy kinn fagyoskodott velem. :) Emlékeimben élt egy hasonló eset ami,miatt kicsit meg voltam ijedve hogy nem lesz egyszerű, de akkor szerelőmmel kompletten összes gumit és rugót is cseréltünk.
Persze megnéztem hogy a váltónál nem-e lazultak meg a bakok, meg ha már aláfeküdtem megnéztem hogy a nemrég cserélt teknőtömítéssel minden okés-e.
Ami benn volt rugó az bírt kb 3.5 évet....  RIP :( 
Amit betettem a donor motoron volt remélem bírni fogja de hamarosan szerzek egy tartalékot. :)

2010.11.21. Vasárnap - gömbcsukló

Sajnos Zozyk árulja autóját... ebből sikerült jól járnom.Mivel a kis autót extrákkal együtt nem sikerült eladnia , egypár dolgot elad külön külön így beszéltük meg hogy igényt tartanék a gömbcsuklókra.A mai nap megfelelő volt a szerelésre.9re ott voltunk Zozykék garázsa előtt és gyors ütemben leszereltük a gömbcsuklókat , majd bea-ról a hardy-menesztő párosokat.Ezután beáral ugyanezzel a lendülettel fel is kerültek a gömbcsuklók,és neki álltunk a hardykat rászerelni Zozyk autójára mikor csörgött a Zozyk telefonja hogy Győrben van már Lovi aki a felniket nézné meg.közös megegyezésben megállapodtunk hogy Zozyk befejezi a hátralevő műveleteket és elindultunk az Eto-parkhoz , pár szót váltottam Lovival,majd ők visszaindultak garázsához mi meg elindultunk hazafele.
Köszönöm Zozyknak a segítséget és a gömbcsuklókat.

2010.11.07. Vasárnap

A hétvége szereléssel telt.Szépen sorjában minden.
Szombat:
Első körben visszakerültek a műszaki miatt lekerült cuccok. :) Majd pedig a bontóban vásárolt kormánykapcsolót tettük helyre,működik tök jó :) .Mivel úgy tűnt hogy kicsit megnőtt az olaj fogyasztás ezt is orvosolni akartam,először csak után húztam a csavaroknak még a múltkor,ez nem vezetett eredményre , így csere érett lett a teknő tömítés , de ha már leszedem akkor kicsit igyekeztem kitakarítani amit lehet,mivel olajhűtő csatornák eléggé eltömődtek  és sajna az előző tulajok egyike meg is nyomhatta ezeket.Amennyire tudtam átjárhatóvá tettem őket,valamennyire látszik a képen.Persze új olajat is kapott, a régit nem teszem vissza.
Vasárnap:
Adriánékat(the.boss) látogattuk meg,Mert akadt némi szerelnivalója :) Na jó nekem is :)
kipucolta nekem a karbimat,én megmutattam hogy kell gyújtást szelephézagot, megszakító hézagot állítani,mert nem volt jó az alapjárata Dennisnek, de aztán bele kellett nyúlni az alapjárati és keverék állító csavarba is.Majd végre Christinen sikerült légteleníteni a féket. :D de sajna új hiba jött elő, az egyik himba állító csavar leugrott a helyéről, de erre sajna már nem jutott időnk.
Kerülő úton mentünk Adriánékhoz ennek az oka pedig a Magyargencsi Haditörténeti park volt , be nem mentünk de kívülről csináltam pár fotót kedvcsinálónak :D

Köszönet rovat:
Gabcsikának általános segítségért. :)
Adriánnak a karbipucolásért.
Tunyinak a telós segítségért ;) :)
Adrián szüleinek és Ancsinak a finom ebédért.


2010.11.02. Kedd - műszaki vizsga

89888km Eljött az a pillanat amin minden autónak át kell esnie, voltunk műszaki vizsgán, jelentem sikerült, bár nem volt annyira  egyszerű, mint az előzőekben írt lista volt.
Szombat , vasárnap délelőtt azzal telt hogy visszaállítsuk a műszakira megfelelő állapotot.Mivel hétközben volt egy kis hidegindítási probléma is, ezért néztem egy gyújtást és szelephézagot, előbbi el volt csúszva 5-7 fok köré,10-11 fokon szokott lenni.Szelephézag okés volt , indult is rendesen a  beállítás után.Majd hétfőn autóztunk egyet anyuékhoz , hazafelé jöttek a gondok , nincs erő a motorban, rángat , na mondom szép pont ez kell nekünk műszaki előtt, hazaértünk azért , gyors teló Tunyinak hogy egészítse ki az ötleteimet. :) aztán tulajdonképpen nem tudom hogy mi volt a baj , több rendbeli gyertyakábel cserélgetés hatására minden helyre állt a régi kábellal.Gyors próba út működünk, jó. bár a víz többször levert....
Reggel autómosóban kezdtünk alvázmosással ,majd irány ki a vizsgaállomás , gond nélkül szépen lemértek mindenünket , megkaptuk az új plakettokat és a szükséges papírokat.

Amire még ötletet várnék a hozzáértőktől hogy kicsit magas volt a CO érték , ez miért lehet , min kellene esetleg állítani? a levegő csavar 2.5 fordulatot van kitekerve.

Közben persze voltam bontózni :D gyári lámpaburákért , és találtam egy jó kiállású kormánykapcsolót , amit majd a sportkormánnyal együtt berakok.

Köszönet Tunyinak a konzultációért  ;)

2010.10.26. Kedd

Összejött pár dolog egybe lefirkantom.Voltunk párom apujánál/tesójánál látogatóba kisautó remekül teljesítette a kb 400 km-es távot 4.45l fogyasztással.Aztán szinte ugyanazzal a lendülettel mentünk is szerelőmhöz mert ugye közelít a műszaki időpontja és a kézifékbovdent nagyon ki kell cserélni,de ha már elviszem akkor a "kicsit" morgós bal első kerékcsapágyat is kicseréltetem.Szerencsém volt mert egyik munkatársam akinek régebben volt egy kispolskija szólt hogy talált egy garnitúra első kerékcsapágyat amit megbizniszeltünk 1000ft/garnitúra áron. :) Szerelőmnél szembesültünk azzal a ténnyel hogy nem tud rendelni 1-2 napos határidővel kézifékbovdent, egy beszállító tudott volna hozni 1 hét átfutási idővel olaszból 8e ft-ért... halál... Ekkor eszembe jutott a clubbos bolt hogy hátha van nekik , volt, szerintem még ősidőkben rendelhették és megmaradt nekik mert már az ára is alig volt olvasható megkaptam 1e ftért.Ma sikerült visszakapnom Bea-t egy hét távollét után.Közben szombaton Adriánék(the.boss) tették tiszteletüket nálunk , pár szót váltottunk majd mivel elvonási tüneteim jelentkeztek mentem egy kört dennisszel.Mondta Adrián hogy a 3ast kicsit nehéz helyretenni.Azt hittem hogy egy sima kulissza állítással vagy az összekötő után húzással javítható lesz a dolog de sajna kiderült a a váltókaron lévő műanyag golyó(vagy miaz ) jó pár darabban van.Gyorsan bontó találtunk egy jobb állapotút , a csere elmaradt mert már kezdett későre járni.
Az előző bejegyzésben felsorolt dolgokat a hétvégén csinálom meg és várhatóan kedden megyünk műszakira.

2010.10.03. Vasárnap

Őszi találkozó Balaton-felvidéken.Sajna csak egy napra jutottunk le szombatra.Na röviden erről a napról.
Reggel indulás fél 9 magasságában a reggeliző helyre , mi értünk oda elsőként , a tulajdonos rögtön kérdezte hogy mikorra érnek oda a többiek mert nekiállnak sütni a kenyérlángosokat.Jöttek is a többiek hamarosan(erről videó link alul).Majd gyors üdvözlés,jó volt látni benneteket.Sorban állás a reggeliért ami már majdnem felért egy korai ebéddel el is viccelődtünk hogy ez a reggeli lesz az ebéd és a későbbre tervezett ebéd lesz a vacsora. :D .Miután mindenki evett/jóllakott :D , beszélgettünk egy jót a nyárról a jövőről,meg persze autóinkról.Aztán tovább indultunk Tapolca felé ahol a barlang meglátogatása volt az egyik cél,mi kihagytuk mivel a nyaralás kapcsán jártunk ott.Akik még kinn maradtak velük beszélgettünk, Pocok volt Beck's kutyaszittere :D és felmerült bennünk a kérdés hogy ki sétáltat kit. :D (bocs pocok :D ) , majd átsétáltunk a Tóparkba ahol ismét ,ment a "szokásos" hülyéskedés.Persze a helyieknek nagy látványosságot nyújtottak autóink.Volt egy idősebb csoport akik egymástól kérdezgették hogy ez most kispolski találkozó? (hmm.. mi lett volna más :D ).
Majd a szigligeti vár helyett a badacsonyi kilátót vettük célba , persze jó páran durrogtattak menet közben , egy nagy durrantás Pety@-nak úgy sikerült hogy a járdán nézelődő öreg nénikék ugrottak hatalmasat :D :D :D .
A badacsonyi kilátó parkolójához keményebb emelkedő vezetett kijött a BIS váltó hátránya(bocs mindenkitől aki miattunk szenvedett :) )
Itt volt egy peches eset Robi rátolatott a magas patkára kipufogójával egy kicsit megnyomódott az ív benne, és közel került a benzin visszaömlő csőhöz. Gyors és hatékony közreműködésnek hála hamar orvosolva lett a baj.
Remélem Robi rendben hazaértetek jelentkezz. :)
Majd az ebédet megettük délután 4 körül :D az Alapozó falatozóban , nagyon jó kaját adtak , jó választás volt ez a hely is (köszi Dömi) Aztán lassan hazafele indultunk kicsit szomorúan,hamar elment ez a nap, tettem egy fogadalmat többet nem megyünk 3 napos talira,úgy hogy csak egy napra. :)

Köszönjük a szervezést a jó hangulatot a programokat meg egyszóval mindent mindenkinek! Jó volt látni mindenkit.

Ma délelőtt voltam bontóban vettem egy rendszámtábla világítást mert ez kell műszakira (enyém csatlakozója törött volt).Körbe néztem találtam jó állapotú tetőkárpitot is amit valamelyik hétvégén elhozzuk.

linkek:
http://www.youtube.com/watch?v=FGDgYTKOyIM

http://picasaweb.google.hu/raver126/Club126OsziTalalkozoBalatonfelvidekSzombat#

2010.09.27. Hétfő - Műszakira készülés 2

Két dolog egy bejegyzésben.
Tegnap itt járt Adrián(the.boss) és a régóta esedékes kasztni bontásnak álltunk neki.Levettük az alig 2 éves lengőkarokat(amiket majd lecsiszolok és lefújom,esetleges későbbi felhasználásra) meg egy csomó apróságot kibontottunk aminek egy része majd Christinbe és Dennisbe vándorol.A kormányművet és a segédkart is elkezdtük leszedni de olyan szinten elkezdett esni az eső hogy abbahagytuk.Folyt köv jobb időben :) .
Ma délelőtt egy gyors telefon a vizsgaállomásra hogy szeretnénk kimenni egy műszaki előtti átvizsgálásra.Fogadtak is minket az eredmény meglepő és kifejezetten jó :) .
a lista amit szemet szúrt és cserélni/javítani kell:

- Első helyzetjelzőkbe izzócsere (nem jók a jégfehér ledek)
- Rendszámtábla világítás ( Ilyenünk nincs :) most majd lesz törött a foglalat,bontózok egyet)
- Hátsó világításban izzó csere( túl sötétre sikerült festeni az izzókat :) )
- Első lámpa szemöldököt le kell venni.
- Alváz mosás
- Sportkormány csere és duda ( sejtettem :) )
- Kézifék javítás a jobb fele gyenge 64% ( mivel be van rohadva a bovden, erre Tunyival rájöttünk amikor kicseréltük a fékpofákat,ez sem lepett meg :)
- Jobb első kerék helyett a pótkereket tegyem fel az jobb állapotú.

Ennyi.
Szerintem nem túl vészes, persze az előző bejegyzésben írtam hogy szar a bal első kerékcsapágy az persze a kézifékkel együtt cserélve lesz.

2010.09.15. Szerda - Műszakira készülés

Mivel lassan közeledik a műszaki vizsga , és Tunyi Győrben folytatja a tanulmányait , így összekötöttük a kellemest a hasznossal.Tunyi a cég főbejáratánál várt rám majd itattunk HGG-vel némi alkoholt :) és indulás felénk , kicsit dadogósra vette a figurát sőt a határban meg is álltunk , hmm mi lehet a baj?  ilyet sosem csinált elmélkedéssel kerestük a "hibát" ami a 2es gyertyakábel kicsúszása volt, ennél nagyobb baj sose lenne senki autójával :) Mindjárt szebben muzsikált HGG.
A program a fékpofák cseréje volt , neki is álltunk volna ha az egy garnitúra fékpofa elég lett volna a 4 kerékre. :D így gyors telefon a pápai clubbos boltnak, mehetünk van náluk. BEA-val mentünk Tunyi vezetett mert ki szerette volna próbálni a BIS váltót. Első fékdobok kézzel könnyedén lejöttek , amíg Tunyi leszerelte a fékpofákat addig én elvittem Simon úrnak a dobok felszabályozásra.Majd lekaptuk a hátsókat is a jobbos is szépen lejött a balossal kicsit birkózni kellett. Ismét egy kör elvittem a hátsó dobokat , és az elsőket elhoztam.Simán szépen felmentek,Majd a hátsókkal meggyűlt a bajunk, mivel a kézifék bovden eléggé be volt rohadva és fullra kiállítva.Nem kis kinlódással de helyre került a balos dob,A jobbossal nem volt ennyi gond.Szépen ránk esteledett közben.
Ja igen, a hátsó fék panel nem egészen kispolskié szerintetek honnan való? :O (egyik képen rajta van.)
Amit észrevettünk és a közeljövőben cserére érik:
-bal első kerékcsapágy
-függő csapszeg
-kézifék bovden

Mivel HGG-ben tönkre ment a termosztát, így a donor motorból gyorsan leszerelte és be is szerelte. :)
Köszönöm Tunyinak a szerelést és a fuvart is.

Pár kép a szerelésről:

2010.08.20. Péntek

Egy olyan bejegyzés következik amiben egy elhagyott kis autó akar újból élni és száguldani és clubos lenni. :) . A történet úgy kezdődik hogy csörög a telefonom Adrián (the.boss)barátom az hogy tud egy polskit eladót állt vagy tíz évet lehet megveszi olcsóért , na aztán akik látogatják rendszeresen a fórumot nekik nem is kell többet írnom erről a részről. :) . Na csütörtökön eljött az a nap hogy már én is meg tudtam lesni a kisautót külsőleg és belsőleg.A terve az Adriánnak hogy lehetőleg gyári állapotba kerüljön a tunningolásra ott lesz Dennis,és persze Christine (ez lett a neve ha igaz) Ancsy tulajdona lesz :) Ja igen 86os kiadású,és narancssárga szinű.
Erre a napra több terv is volt a vizuális elmélkedés mellett :D .
Első körben megvillogtattam villanyszerelő képességeimet(azt a keveset)és megcsináltam a balos indexet.Közben Adrián kicserélte a kályhacsövet amit a donor motorból vittem neki.
Mivel eredeti állapothoz nem passzol a benne lévő sportkormány azt is le akartuk cserélni ez megmaradt a szándék szinten (pedig már az enyém :D )mert a csavarok erősebbnek bizonyultak nálunk, így ezt kihagytuk. Legyen a fék légtelenítés a következő feladat hogy lássuk milyen állapotban lehet az egész rendszer. Jobb hátsó kerék le a portól rárakodott kiszáradt sártól megpucoltuk a környéket majd egy kis wd40 a csavaroknak és már jöttek is le egyet kivéve az is lejött ez tény de nem így szerettük volna kezemben maradt a légtelenítő csavar , okés egy munkahenger csere ez már tuti :D . közben le lettem fakezű bénázva persze.. :D Na akkor nézzük meg milyen állapotban van a fékcső hát az is a kezünkben maradt, szerencsére a lengőkarnál volt egy toldás így csak azt a kis 20 cm darabot kellett cserélni.mivel a dob nem akart lejönni próbáltuk szép szóval erőszakkal trükkel egyenlőre hagytuk megnéztük a bal hátsó keréknél mi a helyzet. ott viszont Adrián kezében maradt az a bizonyos légtelenítő csavar.. :D na el a autósbolt és elhoztuk azt a két ránk váró munkahengert.Sajna az idő szorított minket így a következő hétvégére napoltuk a fék rendbetételét, és a sportkormányom kiszabadítását :D .
Persze azért óvatosan egy rövid szakaszt mentem vele jó kondiban van. :)
Pár kép a kisautóról :)

Ja igen elkészült a sportkormányom is amit az előző bejegyzésben említettem hogy kicsit nem túl jól jártam vele,találtam egy esztergályos embert aki nem tegnap kezdte az ipart lett is öröm bódóttsá. :D

2010.08.12. Csütörtök

Nem is tudom hogy a bosszús vagy a boldog részét írjam le előbb ebben a bejegyzésben. Legyen a bosszús, abból jelen esetben egy van de ez nagyon zavar.
Történt hogy a hirdetések között nézelődtem és találtam is egy listában sportkormányt felvettem az "úrral" a kapcsolatot email formájában , kicsit nyögvenyelősen érett meg az üzlet de a kormány érkezése feledtette a bánatot , egészen mostanáig.Ma eljutottam oda hogy beszereljem hát a kormánynak és a kormányoszlopnak még véletlenül sem hasonló a fogazása , előzőekben az "úr" írta hogy ez kispolskin volt ő már eladta az autót, és ezt külön értékesíti , ezért mertem megvenni tőle. A gutaütés kerülget nem kifejezetten az összeg miatt hanem mert egyik emailváltásunkkor írta hogy ő még nem csapott be senkit... lehet itt kellett volna megállítani a tranzakciót vagy pont most kezdte el.... Na mindegy egyenlőre írtam neki egy emailt ecsetelve a problémát várom válaszát.
A bejegyzés boldogabb része következik. :) Szinte a kormánnyal egy időben megérkezett Grosso által küldött hátsó légterelő/szárny/esővédő (ki hogy nevezi) amit fel raktam , tetszik. :) Mindezek mellett megérkezett jokker27 által hirdetett fordulatszámmérő is (ledes) amit ma délelőtt be is kötöttem.Működik. :)
Tehát összességében 2/3 - 1/3 a jó dolgok aránya de nagyon dühít a sportkormányos eset... :( :@  

Köszönet rovat:
Grosso ( a légterelőért és a pü-ben telón lebonyolított marhaságokért :D )
jokker27 (fordulatszámmérő)
Andrei (szervizkönyvben nyújtott bekötési segédletért :) )

2010.08.01. Vasárnap

Nem sok időnk volt pihenni a nyári tali után , mert kedden reggel indultunk a jól megérdemelt (?) nyaralásra Kehidakustányba.Nem egyedül vágtunk neki ennek a pár napnak hanem Ancsa ,  Adrián (the.boss)  és persze Dennis társaságában.
Kedden reggel 8 kor indultunk első cél állomásunk Tapolca volt ahol a tavas barlangot és a hozzá tartozó parkot néztük meg rendkívül sokat nevettünk már itt, tehát jól indult ez a pár nap.A délelőtt pillanatok alatt eltelt és már indultunk is a szállásunk felé Kehidára.Egy nagyon tuti kis házhoz érkeztünk kedves házigazdával, rögtön akcióba lendültünk raktunk tüzet , elkezdtünk sütkérezni és persze pisszentek a sörös dobozok is :D .
Kis tanakodás este és megszületett hogy nem a helyi termálba áztatjuk magunkat hanem meglátogatjuk a nem túl messze lévő Zalaegerszeg nevű város aquacityjét.Az oda út eléggé eseménydús volt, tettek róla az útmunkások és az emelkedőn előző eszeveszett hadibarmok. De hát az élmény mindenért kárpótolt minket.Komolyan mondom mint a kisgyerekek,egész nap fel a lépcsőn le a csúszdán.Sajnos ide fényképezőgépet és szinte semmi értéket nem vittünk biztos ami biztos alapon így sajna erről képeket nem tudok mutatni.Este Kehida legnagyobb pizzériájában tettük próbára a személyzetet a variálásunkkal , jól bírták :D .
Következő nap szó szerint viharosan indult így a lányok szépen beöltöztek hosszú nadrágba , és mire elértük a Kutatóházat ahonnan látogatást tettünk a Matula-kunyhónál itt már gyönyörű napsütéses idő lett és a következő állomás egy nyári ruhákat is forgalmazó áruház volt , ahol a lányok az időjárásnak megfelelő  ruhákat vettek. :) Így már folytattuk utunkat a nevezetességek felé.
Majd a pénteki tervezetet elmosta az eső - mint a nyári tali vasárnapját- de ennek ellenére vidáman indultunk haza felé. A kisautók jól bírták a dombos terepet megpakolva is , Annyi szerelésben volt részünk hogy Dennisen dekni tömítést cseréltünk.
Pár kép itt a blogban a többi itt:
http://picasaweb.google.hu/raver126/Nyaralas2010Kehidakustany#


2010.07.30. Péntek

Most jutottam el hogy tényleg érintőlegesen megemlítsem a nyári talit mint az év legfontosabb és legrangosabb eseményét.
A tavalyi évhez hasonlóan Adriánékkal vágtunk neki a műveletnek.Annyi különbséggel hogy Dennis kölcsönkapta a tetőcsomagtartómat mivel idén jött velünk egy kutyuli is , és egypár pohár (nem inni akartunk mindegyikből) mert Ancsi egyedi készítésű poharakkal örvendeztette meg a nagyérdeműt. :) és ezek ismeretében kissé nehézkes lett volna megoldani tetőcsomagtartó nélkül, ja és mi is sátraztunk idén tehát hozzánk sem lehetett annyi cuccot bepakolni.Úgy néztünk ki mint valami középkori csepűrágó trupp. :D .A körülményekhez képest jól haladtunk bár egy egy nagyobb úthibának köszönhetően félő volt hogy az egész tetőcsomagtartó tartalmát elhagyjuk valamerre.Fehérváron 3 autóra nőtt a csapatunk csatlakozott zulu is , a fenn maradó távot 3an tettük meg.
Jó volt találkozni minden régi és persze új arccal is , amíg mi szépen beszélgettünk addig Ancsi nekiállt egy 3 napos nonstop gravírozásnak,sok szép polskis poharat gyártva. :) Pénteken jutott idő a fürdőzésre amit a megemelkedett vízszint miatt külön élmény volt :) . Közben volt egy gyors körünk Adriánnal mert fogytán voltak a poharak és kellett egy apró generál a gravírozónak is , így hát tettünk egy kört Fehérváron eredményeként sikeresen áthajtottunk egy piroson a nagy kapkodás következtében .
De az érdekesebbik helyzet az volt hogy megkérdeztük az egyik helyi lakosnak tünő nőt hogy merre menjünk a belváros felé hát nem tudom hogy átvágott vagy segített a kétszer jobbra válaszával.Lényegében segített mert pillanatok alatt a belvárosban találtuk magunkat akik ott voltak a 2007es talin nekik írom hogy a lovasszobornál jöttünk ki a sétálóutcán, téren :D innen már megtaláltuk a számításunkat , minket rendőr szerencsére nem talált meg, biztos hogy súlyos forintokra rúgott volna a bünti :D .A péntek további része nyugisabban telt este vacsi (köszönet azoktatóéknak) 126totó, majd a karaoke.Itt a szervező srác közölte velem hogy emlékszik az arcomra tavalyról( hmm kétes hírnév az ilyen :D ),de szerintem idén is sikerült tennem érte hogy ne felejtsen el :D .
Szombaton korán ébresztő majd tájékozódási verseny köszönet a szervezőknek a sok sok könnyítésért bár nekünk most sem termett babér de időben visszaértünk és elég sok pontot megtaláltunk, lassú fejlődés tapasztalható felénk, dicséretes :D .Majd bénáztam egy kört a tolató szlalomon , és mentünk azoktatóhoz mert megígérte hogy kedves páromat rövid és gyors polski vezetés tanításban részesíti :) .Amit sikeresen teljesített is Gabcsika :) .
A felsorakozás és a felvonulás a kicsit hüvősebb idő ellenére is fergetegesre sikeredett.A tombola húzásra már kellően elfáradtunk de megérte ott maradni egy pólóval lettem gazdagabb.Így a megvásárolt pólók mellé nyertem egyet és ebben az évben lett 4 kispolskis pólóm :)
Sajnos a vihar rendesen hazavágta a vasárnapi napot. :( Óriási szél és esőzésben bontottunk sátrat és igyekeztünk minél előbb hazaérni.
Köszönet özönet:
-A szervezőknek akik ismét kitettek magukért
-Szintén nekik az új vásárolható cuccokért (az idei plakett nagyon ütős lett a dátum elírás ellenére is :) )
-azoktatóéknak a vacsiért és a vezetésért.
-Laceeeenak a meggyért és azért  a másik  "anyagért" amitől lángra kapott a leheletem :D
-mindenkinek aki eljött ott volt és emelte a hangulatot és a létszámot
 Veletek és még többen jövőre újból!!!!

bővebb galériám itt:

http://picasaweb.google.hu/raver126/NyariTaliAgard#


2010.07.18. Vasárnap

Felkészülés...Start.... Egyenlőre csak felkészülés nálam is , ami éppen pont esedékes olajcserével kezdődött(castrol high mileage 15w40)(86.000km) .Kicseréltem a benzin és levegő szűrőt is utóbbit nem kellett volna, semmi ronda színe nem volt de ha már vettem beleteszem. :)   Kb két hete vásárolgattam néhány szerszámot amik elődje már nem bírta tovább, és beruháztam egy zsírzó berendezésre is , így innentől itthon lesz a függőcsapszeg kenés is,saját kezűleg.
Elkészült a még tavaly az őz által összetört első hókotró(by Laceeee) Hát hogy felkerül-e újból fehéren még nem tudom :) Volt időm, bontottam kicsit a donor motort is lekerült a generátor , karburátor , ac pumpa (bár hogy jó-e eléggé kérdéses) meg pár apróságot.
Szorítottam a párátlanító(jelen esetben hűtő) ventilátor lapátján lévő rugós gyűrűn mert úgy tűnt hogy nem elég jó a hatásfok, jobb lett. :) Meg lefestettem a piros izzókat mert már halvány bugyi rózsaszínnek is kevés volt :D :D
Előző héten felkészült Adrián(The.boss) autója Dennis is a nyári talira neki szelephézagot állítottunk.
Szorólapoztam is, találtam egy BIS-t Pápán de még nem láttam erre felénk sosem :(
A két kisautónak a nyári tali előtt lesz még egy "hosszabb" útja amikor barátnőinket visszük át Győrbe körmöt építeni, állítólag valami polskis lesz :) kíváncsian várjuk :) .

Ott találkozunk pár nap már csak :)

2010.06.28. Hétfő

Szerelgetős kistali Dömiéknél pénteken ennek kapcsán születik ez a bejegyzés. :) Pákinak jött az ötlete hogy a donor autójából pakolgassunk át ezt azt a nem donor autójába,szívesen hívott mindenkit és a sört állta. :D . Meló után érkeztem addigra már a donor autót Áron , Dömi már javában bontotta rögtön be is álltam közéjük, hamarosan érkezett Páki a saját kisautójával. Mondtam én is ha már így összejöttünk kellene egy szelephézag állítás , megszakító cserével összekötött gyújtás állítás.Mivel ebben nem volt még nagyon tapasztalatom így Áron vállalkozott tanárnak. :D Tök jól elmagyarázott mindent a miérteket és a hogyanokat is.
A baj az volt hogy egyik haveromat vagy szerelőmet(akihez ha nagyobb javitásokkal megyek) Őket szoktam megkérni hogy állítsák és magyarázzák el a dolgokat,mindig hallogatták a magyarázást ezért maradt ki ez az életemből.Úgy gondoltam hogy ezt már tényleg meg kellene tanulni,sikerült is bár első körben úgy sikerült beállítani a gyújtást hogy szegény BEA nem csinált semmit. :D de aztán lett olyan szép gyújtás hogy a csodájára járna mindenki :D .Aztán szelephézag állítás ez sem nehezebb feladat :D bár tény 3 napra rá itthon sikerült jól beállítanom :D akkor és ott este kicsit csattogós szelephézagot állítottam , majd szombaton itthon újból. :D akkor sem sikerült , vasárnap reggel lett jó. az ok pedig nevetségesen egyszerű. :D nem ismerem a számokat , amikor itthon állítottam nem jó hézagolót használtam, a kistalin meg egyszerűen valamit nem jól csináltam :D de szerintem pont így tanulja meg az ember rendesen.
Hétvégén tesómat is költöztettük , így erre a hétvégére kisautót lecseréltem egy nagyobbra. :D
Hétfőn kész lett az új felirat BEA hátsó szélvédőjére erről is teszek fel egy képet
Ja tényleg Petikedevilnek is akadt szerelnivalója ő fékcserével örvendeztette meg a csapatot. :) Sajnos nem tudtam ott lenni végig mert szombaton hajnalban keltem így nem tudom meddig és még mit szereltek a srácok.
Akik ott voltak:
Áron , Csanak, Dömi , Páki , Petikedevil, Stiffi , the.boss , ja és én is :) akit kihagytam jelentkezzen :D
Köszi mindenkinek a jó hangulatot és Áronnak a sok infót tanítást,Pákinak a fiat126os műanyagokat a reaktortértetőre.

2010.06.05. Szombat - generátor csere

A mai nap tegnap kezdődött, illetve kb. 2 héttel ezelőtt mikor the.boss barátom Dennisébe a motor felől fura hangok jöttek ki.Hamar kiderült hogy ez biza' generátor csere lesz.Mára volt beütemezve a csere.Tegnap elkezdtem neki generátort szerezni, első körben a nálam lévő donor motorból próbáltam leszedni,de sajna a kályhacsőnél lévő anya nem engedett célszerszám hiányában.Hát akkor bontó ott sincs kiszedve csak autóba lévő motoron , ez sem nyerő annyira.Gyors telefon pár "Győr környéki szekció"s klubtársnak majd Petikedevil rendelkezésemre bocsájtja a kívánt alkatrészt,amiért ma reggel mentünk,de előtte elmentünk the.boss barátnőjéért , és go generátor, majd Adriánék.Itt már Dennis a rögtönzött műtőasztalon feküdt, :D és ránk várt.Neki is álltunk hamar és jól haladtunk amíg az a bizonyos kályhacsőnél lévő csavar itt sem akart meglazulni, mivel közben informálódtam(hozzáteszem folyamatosan Csanakkal-amit köszönünk neki) kiderült a célszárszám mibenléte,gyorsan készült is egy kedves ismerős segítségével.Ki is vettük ment simán, majdnem simán :D . A visszarakástól féltem egy kicsit mert nem tűnt a helyre illesztés túl egyszerűnek, jó így utólag bonyolultnak sem :) .A jó hangulat adva volt, lehet ennek is köszönhető hogy kb. másfél órát azzal tököltünk hogy ékszíj visszarakás :D .A próbaút a környék legjobb fagyizójába vezetett ahol belaktunk.Majd ezen felbuzdulva megnéztük a Fertődön az Esterházy kastélyt csináltunk pár képet autókról lányokkal , na jó velünk is. :) Ezúton is köszönjük a biztonsági őrnek hogy megengedte hogy beálljunk a kapu elé.Persze kipróbáltuk az újonnan szerzett PMReket hát nagy buli a két kocsi között így kommunikálni :) .
A generátor eléggé hulla volt , ha megforgattuk a tengelyt egy kört nem volt hajlandó tenni.
köszönet rovat:
-Mindenkinek akit telefonon hívogattam(kiemelve Csanak)
-Petikedevilnek a generátorért
-Ancsának,Gabcsinak,Adriánnak a mai napot
-Adrián szüleinek a vendéglátást.
-és a kedves égitestnek Napunknak aki ma végre sütött és engem meg főleg, szépen odakozmáltam. :D

2010.05.07. Péntek

Csütörtök korán kelés és még a délutános műszak előtt kipufogó csere volt a program.Sikerrel vettem az akadályt bár azért nem ment annyira egyszerűen.Első körben sikerült a bilincstartó tőcsavart is kiszedni a rajta lévő anyával , mert az annyira megszorult rajta.Másik baj ott kezdődött hogy a belső alsó kipufogó csavar meg volt tépve és csak a gyenge minőségű kis dugó kulccsal fértem hozzá , azzal  tudtam meglazítani amit a hosszabító szár eltörése árán sikerült megoldani , de legalább lenn volt. :) Gyors ütemben lecserélődött a kipufogó, az összeszerelés viszonylag simán ment de nem probléma mentesen a tulzott jó akarásom és erőm :D azt eredményezte hogy a külső felső csavar nem birta a megpróbáltatást és két darabba találta magát.Még jó hogy van itthon az a harcképtelen motor,így van mindenhez tartalék alkatrész. :) Gyors indítozás és járatás , nyugtáztam jó hangosan hogy nagyon király hangja van, majd egy rövid próba út következett a boltig meg vissza , ennyi idő elég volt hogy elkezdjen leégni a festék :D .De hát ennyit megér.
Köszi OGy-nak a kipufogót tényleg kellemes nem túl erőteljes hangja van, nekem bejövős. :)
Erről jut eszembe a sportkipufogónak fogyasztás/teljesítmény befolyásoló hatása van?

2010.05.03. Hétfő

A vasárnap - hétfői program egy laza 550 km es autókázás volt és 4.4 literes országúti fogyasztással ebből kb 50km volt pesti viszonylatban.Na de szépen sorjában voltunk ismét kedves párom testévérénél,apujánál, nagymamájánál látógatóba és ha már Pest magasságában jártunk akkor muszáj volt :D meglátogatni OGY-t is akinél ott porosodott már lassan egy hónapja a sportkipuff és a páramentesítő venti  is.
 Párom tesójáék megmutatták hogy mire jó a traktor tárcsa :D vagyis egész pontosan kis átalakítás után mire jó :D olyan jó kis sütkérezést lehet vele rendezni némi tűz segítségével a kostólgatásra a nyelőcsövem fizetett rá mivel nem növesztett szőrt :D .
Vasárnap délun találkoztunk Gyulával a garázs környékén aki egy laza durrogtatással üdvözölt minket,  :D . Pedig hát ez polskis "betegség" mégse számítottam rá :D   Végre kézbe vehettem a párátlanító ventit és a sportkipuffot is amiből mindjárt kettőt is hoztam és csak egyet fizettem ki :D mert a másikat már Dömi rendezte és én csak a futár szolgálatát vállaltam magamra.Nekem még nem volt alkalmam megcsodálni Gyula kék polskiját most pótoltam.Kicsit beszélgettünk elröhögtünk majd a mielőbbi viszontlátás reményében ki ki a maga útjára ment :D .Mivel a ventillátor beszerelése kb 10 perces mutatvány ha egy kézzel dolgozik az ember, így azt hétfő reggel azonnal beszereltem és ahogyan elindultunk rögtön teszteltük is.tetszik :) . Haza fele beugrottunk Dömihez és odaadtuk neki a kipuffot és egy jót beszélgettünk. :D ekkor már a benzin mutató bőven hasalt így poénkodtunk egyet hogy maradjon elérhető hátha hozni kell pár deci benzint :D . de vaklárma volt mert alig tankoltunk 17 litert :D
köszönet rovat:
Kedves párom tesójának , apujának nagymamájának a sok finom kajáért és mindenért
OGY-nak a cuccokért és azért hogy félre tette
Döminek a fuvarért járó vendéglátásért.




2010.04.26. Hétfő

Jó itthon lenni mer mindig akad valami :) A mai nap ugy indult hogy mivel közeleg a szülinapom :D megtámogattak szüleim egy kis pénzmaggal hogy költsem magamra hát majdnem sikerült . :D Vettem egy pótféklámpát mert azért az egy hasznos dolog tud lenni.Amit nagy lelkesen be is kötöttem és nem működik... pfff.. kicsit alaposabb körbenézés után rájöttem hogy a gyári féklámpa sem világít egyik sem, biztosíték. nem. Akkor a rosszabb,kapcsoló. nyert....Még szerencse hogy a másik kasztniból ez a menthető alkatrészek közé tartozott, de nem gondoltam volna hogy ilyen hamar kelleni fog.A dolog érdekessége hogy a kapcsolót a fényképen látható mennyiségben szedtem le és a nevetséges az hogy tegnap délután átnéztem Bea-t hogy minden világít,működik  rajta.Nem sokáig tartott.. :D , bár eddig ilyet ritkán csináltam lehet nem kellene erőltetni :) Na de lényeg hogy kicserélve és működik .Ja és beszereltem a még Valentin napra kapott mini poroltó készüléket :)
A blog másik része lehet nem fog mindenkinek tetszeni :) de nekem igen. :) Sikerült két lámpa testet szerezni nem autóból valót :) ami beépítésre került a motortérbe és így ha sötétbe fel kapcsolom olyan szépen vörösen-narancsosan izzó fénye van , igen tudom hogy a rend éber őrei harapnak az ilyenekre,de majd csak talin meg olyankor kapcsolom be amikor lehet :) .

2010.04.17. Szombat - köcsögduda

Az előző bejegyzésben írtam hogy a duda megszívatott hiszen az volt zárlatos és nem az én utólagos bekötéseim.Tegnap kint jártam a bontóba hátha kelleni fog egy új kábelköteg(biztos ami biztos felfegyverkeztem mindennel. :D ), találtam jó állapotú napellenzőket és egy hiányzó műanyagot a csomagtérbe ,oda ahol a fékcsövek látszanak. :) .Nándy sikeresen péntek délután levadászta a zárlatos köcsögdudát :) amíg én melóztam, majd kihozta a céghez kisautót és leparkolta az "elit" parkolóba (itt várakoznak VIP emberek autói :D ).Ma délelőtt visszakötöttem mindent amit az előző délelöttök folyamán kikötöttem a köcsögduda miatt.A dudát nem használtam a sportkormány miatt, nem is gondoltam hogy az nem jó...:( Na de lassan újból helyreállt minden remélem egy darabig nem kell ilyesfajta szerelést csinálni.A következő project az erősebb izzók beszerelése és relézése az első lámpatesteknek. Persze ha ezt kihevertem :D .

2010.04.15. Csütörtök

Kész, Én is idegileg. Úgy indult a dolog hogy minden vezeték behúzva, tesztüzem alatt jól viselkedett minden hang és fénytechnikai berendezés.Le is csavaroztam a kárpittartó küszöböket szerdán.Nem kellett volna Csütörtök reggel zene nincs... sebaj egy biztosíték csere volt már ilyen, el hasal az új is, na itt ez így nem jó, kicsivel később két bolt között amig kedves párom vásárolt, csak még egy próba (volt nálam biztosíték bőven :)
Jó. Hmm pillanatnyi elmezavar? hittem... rosszul... Következő hely megáll indulás megint nincs semmi.Egyre furább, biztam benne hogy amiket bekötöttem azok közül ér össze valami vezeték és azért megy ki az első biztosíték(ami direkt 12V) Ezt gyorsan elvetettem mert levettem az egész kapcsolódobozomat akkor is ezt játsza.Gyors helyzet felismerés valamelyik pozitiv kábel testre érhet.Teló Nándynak hogy mit szólna egy kis ampervadászathoz. Péntek délután Bea Nándynál én melóban remélem este közösen jövünk haza. :) Közben kitaláltam hogy ha melóba menet beugrok a bontóba első kábelkötegért lehet jobban járunk.
Közben azon gondolkoztam hogy Beat milyen jelzővel lehetne illetni the.boss barátom kisautója dennis a komisz ugye mert sokszor "tréfálkozott" hát Beara talán a neveletlen hercegnő vagy a makrancos hölgy illene ha a filmeknél maradunk.Bár közben gondolkoztam némi nem filmes és kicsit rondább jelzőkön is mint például a hiszit p*csa. :) .

2010.04.04. Vasárnap

Vasárnapi program szerelés de nem egyedül, jött the.boss barátom is aki többek között a nelásskirácsért is jött amit nem kis kinlódások árán de feltettük, aztán a végén rájöttünk hogy lett volna egyszerűbb. Dennisnek akadtak némi index problémái amit testeléssel és egy kis kontaktsprayyel orvosoltunk(utóbbi a bajuszkapcsolóhoz került :) )Beára felkerültek a ködlámpák és újra kellett vezetékezni a belső világítást teljesen.De végre már müködik ajtó nyitásra. :) Az élet apró örömei :D .
A mult héten tettük egy kört  sötétben és rájöttünk hogy Dennis bal fényszórója és Bea jobb fényszórója nem az igazi ,beállogattuk  azokat is.Természetesen egész délután poénokkal volt teli, így igazi a közös szerelés.Kedves barátnőink eközben az étkezőben tojást festettek üvegfestékkel, úgy érzem kell reggel locsolni. :D .A nap lezárásaként átnéztük a lehetséges szálláshelyeket nyaralásra.

2010.04.03. Szombat

Egy szép tavaszi nap és egy hirtelen felindulásból elkövetett kirándulás Csesznekre a vár levizuálása céljából. :) .Nem nagy a táv de még nem jártunk erre,pedig érdemes volt főleg a vár utca ahol egy kicsit keményebb emelkedő lepett meg, mert olyan öregemberesen haladtunk 40nel,na de aztán vissza 2 padlógáz. :D .a parkolóban igazi iwiw gyanús kép született Beáról,bár nincs iwiwem :D .Kisautó jól teljesített fogyasztása is átlagos.

http://picasaweb.google.hu/raver126/Csesznek20100403#

Hazafelére a rend éber őrei kicsit lehet bele rondítottak ebbe a szép napba , mert igazoltatáskor szóvá tették az országúton való autókázást tompított nélkül a beszélgetés kb így zajlott:( szerintetek megúszom ennyivel?)

Megállít a rendőr , és mert lakott területen kívül fényszóró nélkül mentünk.Megkérdezi hogy elismerem-e és hogy figyelmeztet, vagy helyszíni bírság feljelentés(pontosan így fogalmazott).A figyelmeztetést választottam, náluk volt a jogsi forgalmi, meg a lakcímkártya.Cb-n beszélt az őrssel gondolom én, majd visszaadta az összes papíromat szigorú arccal Szabolcs kérem figyelmesebben vezessen.

2010.03.30. Kedd

Mivel elmúlt két napban itthon voltam nem telt el tétlenül.Első körben Váltóolaj csere ( 82.000km) majd pedig függőcsapszeg zsírzás lett volna napirenden. Ezzel annyi lett a baj hogy a jobb oldalon olyan zsírzó gomb van ami ismeretlen eredetű volt, és nem volt autószerelő ismerősömnek olyan csatlakozó hozzá,de igért nekem hét végére polski gombot oda.A bal oldala szépen elfogadta a kenést.
Előjött közben egy érdekes jelenség amit  a multkori bejegyzésben elfelejtettem említeni, a bal első keréknél ha becsületesen meg vannak húzva a csavarok akkor beleér a fékmunkahengerbe.ennek orvoslása egyszerű volt két utcával arrébb lakó Simon Úrat látogattam meg Baluka barátom ötletére.Aki tényleg jelképes összegért csinált 8 db jó méretű kerékcsavart esztergagéppel :) .Amit ezuton is köszönök neki.
Ma délelőtt a garázs kitakarításé volt, szépen eltűnt belőle a sok  feleslegessé vált alkatrész szemét, stb.Majd csináltam egy kis rendszert a csavarok anyák csatlakozók között is.Beállítottam a fényszorókat mert a balos kicsit lentre a jobbos kicsit feljebb világított a kelleténél(Igaz kiegészítették egymást de valahogy nem az igazi) :D .

2010.03.28. Vasárnap

Kész.Vagyis hát egyenlőre készen van Bea, vagyis hát vissza van bele pakolgatva minden ami benne volt sőt több is :) Sikerült egy 4 napos hétvégét összehoznom ,ennek első két napja a szerelésé volt. Szombaton 9 óra magasságában folytatódott a szerelés első körben a nyári papucsok felvétele volt amikkel annyi volt a baj hogy a jobb elején hozzáért valamihez a kerékcsavar pár milliméter letol és már nem is karistol. :D Sok apróság volt  amit még kellett csinálni, repült az idő olyan 5 körül érkezett the.boss mint felmentősereg, ha már jött kapott is melót :D megkapta a hátsó lökhárító felszerelését a lámpákkal együtt mivel vékony keze van talán könnyebben boldogult :D . Szépen ránk sötétedett 9 után hagytuk abba, eléggé zabásan :D amit barátnőm orvosolt köszi neki :) .
 Vasárnapra is jutott délelöttre pár apróság,belső tükör átlátszó burák feltétele izzófestés. Még a múlt héten felvettem kapcsolatot egy pápai márkatárssal a www.126.hu - n és délutánra összejöttünk kapcsolatot építeni, jól sikerült találkozó volt,3ra nőtt a környékbeli aktiv kispolskisok száma :) .Dávidnak meséltünk the.boss-szal a nyári tali élményeinket meg a klubtagság előnyeit.Bízom benne hogy a nyári talira már három autó rajtól Pápáról.
The.boss mondta hogy  kagylós 100as benzint tankolt és meg van táltosodva Dennis.Ezen felbuzdulva mivel Bea hasa eléggé üres volt kapott pár litert a legjobbikból hát észrevehető a különbség csak úgy hasítottunk a város utcáin, szerintem kicsit csendesebb a motor illetve dörmögősebb a hangja :) .Azért nem visszük tulzásba de néha kap ilyen turbólöttyöt is :)

2010.03.21. Vasárnap

Ma kifejezetten szerelésre való idő volt.Ehhez mértem 9 óra magasságában már kinn voltam és épitgettem. :) első körben a kárpitok kitisztitása volt feladat. Majd összeraktam a lámpákat ugy ahogy annak ki kell néznie, benne minden apróság és bilivel lezárva :) Majd nekivágtam az ajtók megcsinálásának, mármint zárszerkezet ablakemelő ajtókárpit utóbbival volt a legtöbb baj mert sajna elég umbulda megoldással nagy csavarokkal  voltak rögzítve ráadásul úgy hogy az ajtóban volt hegesztve nekik hely is.azért egy kisebb csavarral kulturáltabban néz ki de a gyári megoldás akkor is jobb.Beraktam a fűtésboxot ezt tegnap bontóztunk.Jobb állapotu összeségében mint az enyém volt , de az a hadibarom a szivargyujtó helyét kivágta és egy borzalmas nagy kapcsolót tett helyette.Ezt a lyukat majd eltüntetem, szivargyujtó elosztómat igy felcsavaroztam a magno box alá és bekötöttem kihagyva a gyári helyet. :) .Felkerült az első lökháritó is.Ezzel zártam a mai napot.Persze közben kedves párom ültetgetett az előkertben neki is segítettem :) .

2010.03.20. Szombat

Újra itt összevont blog a hét eddigi részéről.Csütörtök reggel hazahoztam Bea-t Nándytól, a hazafele út nem volt teljesen probléma mentes hátulról fura nyikorgó hang jött Ez kicsit elszomoritott egyrészt kerékcsapágyra gyanakodtam, másrészt másfél hónap kinlódás után nem ezt érdemelném.Délután jött nándy és a másik kasztnit illetve a megmaradt alkatrészeket hozta.Sikeresen lepakoltuk a régi kasztnit az utánfutóról.Majd kaptam tippeket tőle a nyikorgó hangra, amit későbbiekben meg is néztem.

A mai napon csak ugy peregtek az események, meló után reggel nekifeküdtem a rejtélyes nyikorgás felderitésének,széjjelszedtem a menesztő hardy környékét lezsiroztam ez ugy tünt hogy megoldja a helyzetet, közben előjött egy másik hang is de ez az elejéről mikor teljesen ki van tekerve a kormány az egyik irányba, Teló Nándynak hogy nézzük már meg hogy mi van má' .
De közben útba ejtettem a kedvenc bontómat :) Mert szükség volt egy új fűtés boxra egy képen minden rajta hogy még miket hoztam,ismét azt mondom hogy megérte benézni. :) Majd Nándy felé vettük az irányt ahol gyorsan kideritettük hogy a 13as téligumik érnek bele a sárvédőivbe,elől.és hátul pedig nem kerékcsapágy baj van hanem a másik oldalon is zsir hiánya a hardy menesztő féltengely magasságában, érdekes mert ezek le lettek kenve... Kapott újból zsirt olajat hogy ne nyafogjon :) .
Na mindent összevetve túl vagyunk ugy hirtelenjében az első 100km-en és probléma mentesen :D

köszönet özönet: az átépités első köréhez:
-Nándy az átépités főkoordinátorának
-Baluka a vontatásért felelős soförnek
-Istvánnak a karosszériásnak
-Gabcsikának barátnőmnek a biztatásért a kitartásért amikor tényleg csak fényképen láthatott ebben az időben
-Döminek Pákinak amikor ott voltak egyik nap a plusz jó hangulatért :)
-és aki kimaradt jelezze :D

A folytatásban már itthon épül tovább Bea a vasárnapi terv minél több cucc kitakarítása . rendberakása és visszapakolása a kasztniba.

pár kép az egyenlőre az itt tartunk új profilról,a bontóban vásárolt cuccokról, barátnőmről(lehet vele kellett volna kezdeni a listát :D ) és persze egy macsekról :D

2010.03.13. Szombat

Ismét hétvége ismét bejegyzés az átépülésről,de még mindig nem a készjelzésről.:( Most szombaton is melóztam a cégnél , de Nándy lelkesen folytatta az átépítést.Sikeresen kicserélte a hátsó rugókat és lengés csillapítókat, a porvédőgumikat a féltengelyeken és jött volna az első silent csere és sajna az eddig jónak tünő első fékrendszer is kapufa, és természetesen mindez akkor derül ki mikor nem lehet már szombaton ilyen dolgokat venni..:( Így az átépítés befejezése következő héten talán már meglesz.Ezek után nem merek semmilyen kijelentést tenni ami biztos. :)
Ezek után már tényleg nincs semmi ami nem új... ennek is van előnye nem is kevés, de marhamód hiányzik a kisautó..:(
Remélem a következő bejegyzésben már arról számolok be hogyan tette meg az első 40-50km-jét.

2010.03.07. Vasárnap

Egy lépéssel közelebb a célvonal felé. :D Na megint szerelés,vagyis folytatás.Nekem sajna szombatra is jutott melo a cégnél, igy csak arról tudok irni a szombattal kapcsolatban,hogy Nándy kicserélte a főfékcsövet, berakta a müszerfalat és behuzta az első kábelt is.Mai napra is jutott munka bőven.Behuzásra kerültek a bovdenok a középső boxba és persze be is lettek állitva a kuplung kivételével.Na de nem volt azért ilyen egyszerű mert a karoknál lévő bovden feszitő kis müanyag izék eléggé lelakottak voltak.:( de egy kis ügyesség és már jobb mint újkorában. :) .Felkerült a kormánykapcsoló is és igy az összes kábel a helyén, ha már igy van tegyünk egy olyat amit a motor már 3 hete nem tett, induljon el, nem volt egyszerű mutatvány a saját hülyeségem miatt :D .Mivel elektronika ott dolgozik a trafó alatt ,szépen szétbontás nélkül vettem le , de visszarakni ugy sikerült hogy a nosztalgiából ott lévő zavarszűrő kondit is bekötöttem,na ezt nem kellett volna, Gyors teló H.Karcsinak, hogy mi is lehet a baj, megfejtette, amit ezuton is köszönök neki.Igy már azért indult Bea nehezen mert kicsit megszivta magát.Na de minden okés és szépen járt jó pár percet.Következő kihivás a világitás na az sem ment elsőre a régi kábelom az letestelt valahol, na ez a rossz szokása megmaradt igy kissé tréfás lett az első világítás próba.Na de a "régi" plusz testkábel visszaköt és minden okés.
Ami még várat magára:
- hátsó rugó csere
- első silentek cseréje
- kuplung bovden állitás
ezek persze a nagyobb dolgok és ez Nándy mühelyében készül majd,sok "apróság" ami még majd itthon, kárpitok visszarakása(alapos mosás után persze) zene , huu nem sorolom inkább :D


2010.02.28. Vasárnap

Mára is jutott a szerelésből vagy inkább a szivásból.Reggel még volt mit széjjelszedni (tényleg nem hittem már :D ) Első körben lebontottuk a benzintankot a könnyebb kábelköteg csere érdekében mindkét autóról.A bajok itt kezdődtek szépen eltörött az egyik csavar a másiknak elhalt a menete, ezek orvoslásra kerültek, bár ahogy haladtunk a szereléssel majdnem minden csavarhoz új menet járt,de így biztos hogy minden ami csavar az most fog rendesen. :) Gondoltam egyet hogy ha már ennyire benn vagyunk a szerelésbe legyen bovden a fűtés kapcsoló is :) .Na és amikor lekerültek az ehhez szükséges elemek, Nándy egy csatakiálltással adta tudtomra hogy baj lesz.Lett is. főfékcső pifff.... hátsó fékcső pifff... enged wáá... gyors teló akinek lehet.Köszi Dömi a netes utánanézést, de sehol semmi , Pápán lett volna a klubbos kedvezményes boltban a srác jött is volna nyitni, de a környéken sem volt, mi sem mert 45kmre voltunk otthonomtól.De sebaj hétfőn megyek megveszem. :) .szerencsére a másik kasztnin a hátsdófékkör csöve az rendben volt azt cseréltük is.Azért haladtunk az összeszereléssel, helyén a hátsókábelköteg, benn a motor és a váltó,kézifék is már müködőképes.

2010.02.27. Szombat

Folytattuk az átépítést szombaton, és vasárnapra is jut belőle,de azt majd holnap este.Éjjeles müszak után mentem Nándyhoz hajnali 7 magasságában.Első körben , bementünk a munkahelyére hogy kicsit le gőz borotváljuk a motort,váltót ráfért nagyon mint ahogy a képeken látszik is.ezek után elmentünk a festőemberhez akinél pihent az új kasztni festésre előkészítve mivel hétvégén nem dolgoznak, igy elhuztuk Nándyhoz hogy folytatódjon az átszépülés. Na persze a járt út helyett az elkerülő utat választottuk, akadt némi izgalom a sáros föld úton való vontatással,fejmagasságban repkedő sárdarabok, dehát ha egyszer valamit csinálunk legyen izgalmas :D .A műhelyben még jobban széjjelszedtük a kasztnit(nem hittem volna hogy még van rajta széjjelszedni való). Teljesen ki van takarítva,a padlólemezen semmi kosz, tényleg enni lehetne róla.leengedtük a régi autóból a benzint nem kis trükkel,alul egy kép róla fejtsétek meg hogyan :D .Kivettem a kulisszát ,hogy a nemrégiben bontózott kerüljön a helyére.Majd Nándy megcsinálta a kéziféket 4et kattanik és nem lehet elmozdítani az autót,szóval tuti lett.Közben kiderült hogy a hátsó kábelköteget sem tudjuk használni akkora átkötések összevisszaságok vannak igy az is kibontásra került.
 Közben Dömi telefonált Nándynak hogy ráér és akkor menjünk el gipszkartonokért a kék/sárga áruházban mert Nándy mühelye még épülőben van.A kipakolás végére megérkezett Páki is egy garnitura fékpofákért amit Dömi intézett neki. minitali alakult :) . Holnap már gözerővel összepakolás lesz. :) és lassan csak csak elkészülünk.

2010.02.20. Szombat

Elkezdtük az átépítést :)
 Első körben a donor kasztni átvontatása volt a feladat Nándy főhadiszállására,ez csupán 45km-nyi távot jelentett,persze főuton,péntek délutáni csúcsforgalomba  :D Erre a feladatra Baluka barátom vállalkozott.Persze fohászkodtunk hogy a rend éber őreivel ne találkozzunk mert ugye a donor kasztni kivilágítása nem megoldott volt :D Szépen és simán, jó tempóban haladtunk a táv 2/3áig mig egy balos kanyarban és utána záróvonalon egy örült kamionos előzésbe kezdett, amit sikeres manőverrel megúsztunk.Majd szemből jövő rendőrautó kecses villogóval jelzett nekünk és hirtelen megfordult.Hát ugye emberben hugymegáll esete,rögtön képzeletbeli bilincsben és börtönben láttam magunkat :D intett hogy álljunk félre majd utolérték és félreállították a kamionos embert is.Szerencsére  a szemmel látható bünökben a kamionos bizonyult bünösebbnek a szabálytalan veszélyes előzésért.Minket azért állítottak meg, mert bennünket előzött meg szabálytalanul és ugye a feljelentéshez kellettek az adatok.Cserébe megúszta Baluka barátom egy enyje bejnyével hogy nem egészen szabályosan vontatunk,és a gyors eltünés fejében elengednek minket,persze én mindezt akkor tudtam meg mikor már letettük a donor kasztnit Nándynál.Addig az 10-15 km egy örökké valóságnak tűnt.Természetesen szinte végig esett az eső és én az út nagy részében letekert ablaknál előre hajolva törölgettem az első szélvédőt hogy kilássak.Na de sikeresen ott volt a donor. Ennyi izgalom kel :D .
 Ma megkezdődött a tényleges átépítés illetve széjjel szedése a kasztniknak. Jó ütemben haladtunk,megállapításra került hogy a donornak jobb állapotú a laprugója(ennek kifejezetten örültem :) ).Mivel szeretném ha a belső a megszokott formát hozná így kasztnisnál kötöttünk ki.Először a régi kasztni lett felvágva addig kibeleztük a donort majd helyet cserélt a két autó,és befejeztük a másik széjjelszedését.Mivel a karosszériás csak hétfőre ígérte a másik autó elkészítését Így ott tartunk hogy minden szükséges alkatrész ki van szedve,amik visszakerülnek az ujjá épített autóba azok  Nándynál maradtak ami biztosan nem kell cucc egy utánfutón hazahoztuk.Így a folytatás következő hétvégén.
Természetesen ha már leszedtük, váltóolaj,váltógumibakok.rugalmas összekötő csere bejátszik.alapos takarítás mellett. folytatása következik :) .

Köszönet rovat:
Baluka( szállítás)
Nándy(szerelés szakértelem)
Pisti(karosszériás srác)

2010.02.17. Szerda

Hétvégén voltunk kedves párom apukájánál és testévérénél látogatóba, és tök jó ajándékot kaptam :D .
 Az út nem okozott semmi meglepetést itt-ott megrakta a szél hóval utat,de szerencsére semmi fenn akadás nem volt.Na ami miatt blogot ragadtam hogy kaptam másfél garnitúra dugattyú készletet gyűrűkkel együtt.Csak úgy , mert volt neki otthon és ha már  polskizom. :) tényleg kár hogy a 4. darab elkeveredett :(,nagyon örülök neki.Remélem azért nem kell mostanában használni, hiszen 2 éve lett megcsinálva a teljes generál,de mindig jó ha van ilyen meglepetés, amit ezuton is köszönök neki.
A hétvégén újabb bejegyzés fog jönni remélhetőleg az átépítés okozta fáradalmakról.

2010.02.04. Csütörtök

Ismét 2 kasztni a garázsban :) Ja kezdem az elején :D a 126os napon az autóátépités kapcsán lett egy "B" terv ami "A" tervé vált, Tehát az autó átépítési folyamat Nándy  műhelyében kerül sor a közeljövőben,és ezúton is szólok a Győr környéki szekció tagjainak hogy majd lehet jönni segíteni kézzel és szájjal  :D és akár lábbal is :D
 A karosszériás embernek szerencsére nem volt sok melója elmondása szerint.Bízom benne hogy ténylegesen rendes melót végzett.Kép sajna nincs mert már sötétben lett visszarakva a garázsba a két autó.Würthös alvázvédővel lett lekezelve.

2010.01.26. Kedd

Győr környéki szekció 126os napi összejövetel.Ismét egy jó társaság jött össze annyi újítással hogy Dömi megkímélt minket a fagyos várakozástól(amit ezuton köszönök neki :D ).igy a tavalyi mikulás kistali kajáldája volt a helyszin.Ahova majdnem sikerült pontosan megérkezni, csak egy kereszteződéssel mentünk le előbb igy a környket is megismertük. :) .Ja az elindulás is problémásra sikeredett szóval ez várható volt.Mivel ügyesen elhajtottam a tükröt és beültem ablak leteker,tükör beállít és ablak nem teker vissza.oppá :D kicsit hideg lenne igy leautózni 35kmet,gyors megoldás sürü káromkodások közepette, kárpit levesz ablak feltol és oda rögzít a huzalhoz.(megoldva indulhatunk).Nagyon jó kis társaság jött össze sok régi arc és jópár új klubbtag, akiknek örültünk :) .pizzázás , jókedv móka kacagás , és Dömi feltárta titkait egy cipős dobozban :D :D Lett 2006os plakettom, és club126 sörnyitós kulcstartó ami állitólag egy piros de fehér tetejű BIS nyitására is kiválóan alkalmas Dömi szerint,amit a későbbi helyszinen be is bizonyítottunk :D ez pedig egy rövid autózás keretén belül a decemberi tali gyülekező helyszine a nem túl rég nyilt "ahol a minőség olcsóbb" bolt fedett emeletes parkólója volt biztonsági őr nélkül. :D . Pár kép a taliról.
külön örültem Rasztabandinak mert nyári tali óta jó lett volna kidumálni az akkori hazafele vezető út közös szakaszát, most sikerült.
Köszönjük Döminek a szervezést magunknak hogy ott voltunk ott voltatok és a jó hangulatot!!! Mielőbb újból együtt peace!!! :D

2010.01.20. Szerda

Vettem vasat. :D ez már lassan szállóige lesz a bloggon , ezt a vasat váltókulisszának hivják, ugye mindkét kasztnin eléggé kaka a váltókulissza igy hát ismét felkerestem délelött a gyarmati bontót (egy hely ahova jó betérni :D ). Lehetőségem volt 5 kulissza megvásárolására, de csak egy jó kellett na az látszik a képen , kicsit(vagyis nem kicsit) koszos , de majd szép  lesz mire beépülésre kerül,Alaposan átnéztem remélem nem lövök vele bakot, max nyulat dobok :D . Nincs nagy holtjátéka , nem tünik túl lefáradtnak könnyen jár,bizom benne hogy jó lesz.Ja és ezeröté' (1500HUF)volt :D
A kasztnizásnak mint irtam köv. hét elején áll neki ember,erről majd később.
Ennyi. :)

2010.01.16. Szombat

Elkezdödött. Röviden ennyi. Aki  továbbiakra kiváncsi olvasson tovább érdemi dolog nem nagyon van benne :)
Na a lényeg hogy nem messze tölünk van egy karosszériás uriember aki autószereléssel is fogllakozik, ö cserélte a tetőt olyan szép zöldre :) . most is rá esett a választás hogy nézze át a donor kasztni állapotát.Az eredmény egészen biztató pár apró foltot kell rá csak tenni.Elmondása szerint jó állapotban van az egész  alja.
Megállapodtunk abban is hogy az ő mühelyében fog történni a teljes átépités,rendberakás , ez több szempontból is elönyös , egyrészt mivel másfél utcára lakik tőlem igy könnyen ott vagyok ,minden apró mozdulatnál.Másrészt ugyanez :D Első körben ennyi a kép azért lett hogy fotós bejegyzés legyen.