Archívum: 2009 (27)

Tevékenységtérkép

2009.12.21. Hétfő

Megvannak a sebességek :) mégsem vesztek el,mint elöző bejegyzésben hirt adtam érdekes módon elfogytak a fokozatok volt 2,4 vagy 1,3 van attól függ hova állittom a kulisszát  rükverc nélkül, némi szervizkönyves és Laceeee msnes segitséggel arra jutottunk hogy ezt bizony szét kell szedni mert kulissza gumipersely csere , alkatrész megjött, ma reggel neki áll.Érdekes testhelyzet állt elő ahogy a váltókar alatti burkolatot levettem , ott voltak a sebességek :) . Magyarul ha az a kis fém burkolat nincs ott megvan minden fokozat.gyors teló Csanaknak ,kinek ismerős volt a probléma, egyenlőre burkolat nélkül vagyunk és megyünk ha kell, télen kisautó ugyis jobbára minimumot van használva. viszont a fütés számottevően jobban jön ott láb és ülés környékén.
A donor autós átépités várhatóan januárban kezdetét veszi .akkor ugyis fel lesz ujítva hogy szép és jó kulissza kerüljön a helyére.
köszönöm Laceeeenek és Csanaknak a segitséget!

2009.12.05. Szombat

A mai napon lezajlott egy jó régóta esedékes esemény egy Győri kistali.A program rövid és egyszeű volt de annál királyabb.Gyülekező a nemrég nyilt "ahol a minőség olcsóbb" bolt parkolójában ahol mindjárt  a helyi biztonsági őrnek kellett bizonyitani hogy nem találkozó hanem vásárlás történik, még szerencse hogy volt nálam nyugta :D :D . igy hitelesek lettünk :D
itt 6 kisautó gyült össze.Megcsodáltam zozyk újjávarázsolt kisautóját grat neki szép lett nagyon.Majd neki vágtunk meghóditani a györi körforgalmakat, na ez elmaradt helyette kerüljük meg Györ városát lehetőleg útnak kevésbé látszó terepen :D és töksötétben :D .Közben csatlakozott Vadmacs és Csanak is , miután sikeresen vettük az akadálypályának is kitünő mellék utakat , megtöltöttük belünket és egy helyi pizzériát :D Ahol ismét sok sok régi emlék.sztori került elő, jól elszórakoztunk , hamar véget ért a délu. de reményeink szerint hamarosan ismételünk :)
röviden ennyi. pár kép aki kiváncsi

2009.11.12. Csütörtök

Fönök kinn van? nem, bennt van.De jóóóó... :D Igen bent van a donorauto Bea mellett a garázsban mindez nem lenne nagy szám ha duplabeállós lenne a garázs de igy azért egy kicsit izgalmas volt a mutatvány.Igen benem is felmerül a kérdés a hogy hogyan fogok kiszállni a garázsban (bár a képen eléggé sötét mert már kinn se volt tul világos) eléggé szükre lett szabva a hely. na de a lényeg hogy amig gyüjtögetés folyik a karosszériázásra nem ázik-rohad a donorautó,mert azért eléggé egyben van a kasztni.Most volt idő alaposabban átnézni és örömmel vettem észre hogy belső sárvédőivek vannak minden keréknél igaz a jobb első kicsit törött. de csábitó dolog :) .

2009.11.08. Vasárnap

Pár dolog egy bejegyzésben a legfontosabb az hogy itthon a donorautó :) . Na de szépen sorjában. Találtam olcsóért olyan szurófényeket a teszveszen mint ami Beán volt.Még a multhéten el is mentem érte mivel közelben volt az eladó. a mai nap folyamán feltetterm Beára , bár kislány csunyácska igy megtörve de üzembiztos és azért nem árt némi plusz fény az éjszakában.
Na de a nagyobb ügy ami miatt a bloggot irom hogy hirdetésemre válaszolva K.György klubbtársunkkal megegyeztem az elmult hetekben hogy autóját Bea donorjának felajálja némi pénzmagért cserébe.ez volt az egyszerűbb része a dolgoknak, a nehezebb hogy hogyan teszi meg a donor azt a kb 200km-es távot mert nem volt üzemképes állapotban , bár György elmondása szerint csak vezetekezési bajok vannak épp félbe volt a müszerfal cserével,tehát elvileg motornak nincs baja.Némi gondolkodás és telefonálgatás után Geri-re gondoltam hogy beszélek vele , mivel a nyári talira egy szép nagy merci teherautón hozták Geri kisautóját is.
Na szóval Geri apukája rögtön biztositott hogy nagyon szivesen elhozzák a donorautót nekem.Örömöm nem ismert határokat :) . Na a donor érkezése szombat 12óra magasságában volt , én sajna messze otthontól a cég jóvoltából. Igy az egész leszedési manővert telefonos kapcsolatban hallgattam végig. Voltak némi problémák a leszedésben, mivel a kerekek tök laposak voltak , na de Geri már rutinos az ilyenben hogyan kell le/fel manőverezni egy keskeny rámpán a platóról, ment neki szépen, ,én tudom hogy nagyon ügyes a srác . Ezuton szeretnék KÖSZÖNETET MONDANI GERINEK  ÉS APUKÁJÁNAK AZ ÖNZETLEN SEGITSÉGBEN!!!!!!!!! remélem viszonozni tudom nektek.!!!
a folytatásban a donorautó konzerválása lesz hogy amig összegyülik a pénz a lakatolásra ne rohadjon egy kicsit se.

2009.10.20. Kedd

Nagyon rég jelentkeztem Bea kapcsán ennek több oka is van egyrészt némi magánéleti dolgok miatt másrészt na majd csak lesz vhogy. :) Ami biztos hogy BEA-val a tervek megvannak sőt alakul egy donor autó is de erről majd ha meglesz akkor jelentkezek, Az ujjáépitési tervekben megfogadom tanácsaitokat :) Tehát egyszinű lesz az autó eltünnek a matricák  meg amiket irogattunk itt a bloggban :)
a rendőrség és a biztositó felől még semmi hir nincs sajna :( igy ezügyben nem tudok mit nyilatkozni :( .
Motor , váltó nem sérült azóta mentem vele jópár km-ert és ugy érzem nincs baj ott csakhát kasztni csunyácska...:(
ha valami fejlemény lesz irom :)

2009.08.24. Hétfő

Nem hittem volna hogy ilyen hamar elkezödik a javitási project, ma the.Boss ráért kijött és felmérte Bea sullyoságát.Azzal kezdtünk amit Laceeee irt , hogy a nézzük meg a fix pontokat szerencsére nem mentek el,Majd The.Boss nekiállt egy jókora kalapáccsal ütni Bea-t a homlokfalra koncentrálva egész szépen haladtunk ahhoz képest hogy 2 órát csináltuk,De tulajdonképpen azzal kezdtünk hogy megprobáltuk kihuzatni a jobb oldalát, erről készült egy video is amit majd felteszek. Egyenlőre nagyjábol ki van kalapálva a homlokfal lesz még vele munka bőven, és az ajtót már be lehet csukni :) Biztató kezdés, folytatás remélem minél jobb ütemben. Itt pár kép a mai napról.

2009.08.22. Szombat

Az ilyen dolgok is  kisautó életéhez tartozik :(:(:(:(:(
Veszprémből jöttem haza  már sötétben és a Bakonyban egy fital őz kiugrott elém ... és sajnos reflexből elkaptam a kormányt... rosszabbul jártam mintha özet egyenesen elütöm.... mert igy h megprobáltam elkerülni , bár igy is szépen elütöttem a jobb elejével..., és sajna az uttest tulfelén a fák közé érkeztem , mert a hirtelen kormányzástol és az fékezéstől megcsuszott a hátulja szépen összetört kislány rendesen... 
A következő autóst leintettem segitett kihuzni BEA-t a gazból, és az utána megálló kamionos mondta hogy hivjam ki  a rendöröket mert a vadásztársaság elvileg fizeti a kárt.(de gondolom minden lehetőséget megragadnak hogy ezt elkerüljék...) A kiérkező rendőr korrekt segitőkész volt hamar elrendeztük a papir munkát engem elengedett haza, csak ő várta meg a később érkező erdészt.ami tény hogy az uttest szélén nem a legkisebb a gaz.. szal tudok mivel védekezni én is..

Most már tényleg felmerül a kérdés bár sosem hittem az ilyenben.... de azért fura...

ujra fényezés -> györi kistali borulása ( motorgenerál, ujrafényezés)
hátsó szárny megvétele -- > baromarcu belém jön oldalról
Vadmaccsal lebeszéljük az üléseket -> beletolatás 
megvan az első hátso spoiler -> elütöm az özet és bea ismét megtörik
Lehet h paraoniás vagyok de ez már több mint vélelten 

a képeken nem tudom mennyire látszik de elég jól meg vannak horpadva az elemek, és a balos ajtot be sem lehet csukni, felmerül a kérdés hogy érdemes-e rendbe tenni , vagy inkább néznem kellene egy másik kisautót aminek jó a kasztnija és motort , váltót , meg ami ki lett cserélve átpakolni (kerékcsapágy,lengőkar rugók, stb..)

pár kép ... az esetről :(  

2009.08.13. Csütörtök

Néha csak ugy pörögnek a dolgok :) 9 óra magasságában nyakunkba vettük a várost The.Boss-sal némi titkos szervezödés kialakitásában a megfelelőket később majd... :D betartott majd délig, ebédre pedig jó lenne egy kis fogyokurás étel a feszültségszabályzó csere elég diabatikusnak tünt , igy hát nekiálltunk , nem vészes egy müvelet bár sokat poénkodtunk közbe igy azért elhuzodott. A próba út egész jóra sikeredett. adatok:

terhelés nélkül 50km/h -nál 14,1V
teljes terhelés (szurófény, reflektor , zene erősitővel) 50km/-nál :13,5V
tompitottal 50km/h -nál 13,8V
remélem ezek korrekt értékek.
a fesz.szabályzó  még a gyári lehetett kibirt: 19 évet ha még az eredeti volt benne :)

2009.08.12. Szerda

Láttam egy kispolskit Győr árkádnál ez még nem lenne bloggra érdemes bejegyzés de Ő is Bea :) igy azt hiszem megért egy képet hogy mellé álltam :) .Na és persze töltés szivás hogy izgalmas legyen itt a rövid történet: tippek ötleteket elfogadok.

a szitu a következő : indulás , alapjáratnál kicsit világit a töltés visszajelzőm, (ez általában szokott mert elég alacsony az alapjáratom) kis gázadásra rendesen felpörög a motor és kialszik a visszajelző mint rendesen, de a zenéhez beépitett kondiban lévő feszültségmérő szépen stabilan mutat 12,4 V-ot teljesen mindegy hogy mennyire pörög a motor tehát töltés nincs.. igy jövök haza 50km-et , és tényleg nincs töltés csak annyi amennyi az akksiban van , a töltés viszsajelzőm egyszer sem villan ki... a kondi szerint 12,4V még mindig, mi előtt itthon beálltam volna a garázsba megjött a töltés , ezt a kondi szépen mutatta. (rámértem müszerrel az akksira és korrekt értékek vannak mint töltés , mint müszer és kondi-nál lévő értékek. töltés visszajelző lámpám csak akkor világit ha gyujtás van és a motor nem jár ,bármilyen alacsony az alapjárat és a feszültség 12,00V akkor sem villan ki. mi az oka? a generátornál lévő saruk, egy hete oxid mentesitve, a töltésem 50km/h-nál tompitottal 14,3 és ez hogy néha elmegy egy kicsit a töltés már régebben előjött, de akkor a müszerfalon a visszajelző és a kondimüszer is jelezte... megvolt az oxid mentesités, azóta lehuztam vele egybe 500km-et és egyszer sem esett le a töltésem.

2009.08.11. Kedd

A mai napot szemeltem ki annak hogy megcsináljuk a zöldkártyát amit jelentem sikerült :) , Bea nem időzött benn többet pár percnél, Ennek kifejezetten örültem , és annak is hogy egy idösebb ember jött Bea-ért nem ugy mint tavaly egy fiatal kis taknyos (bocs érte :) ) aki azt se tudta hogy hol a hátramenet, és lefullad vele vagy párszor.

Még egy dolog ezt külön csak Tunyi kedvéért :) :
a multkorokban elkezdett egy olyat játszani a töltésem hogy kb 40-50km után elmegy a töltésem 1-2 percig :S , gyors megoldás hátha bejön alapon, a generátornál lévő összes csatlakozó oxid mentesitése , szombaton Pesten jártam kb 450km-es távot mentem, egyszer sem volt ilyen baj jah és 4,3as fogyasztást teljesitettünk :)

2009.08.03. Hétfő

Na probából fenn vannak a lökösök Bea-n csak egy kérdés van :) milyen szinü legyen tiszta sárga , tiszta kék vagy esetleg egy olyan verzió lehet még hogy maga a lökháritó rész kék, a többi meg sárga.
DE szerintem a teljes sárga lesz a nyerő , véleményeket várok . köszi

2009.07.30. Csütörtök

Eljutottam oda hogy elkészüljön a nyári tali bloggja  elöljáróban annyit h szerintem EZ VOLT AZ EDDIGI LEGJOBB!!! És külön kiemelt köszönet a szervezőknek!!!

Péntek: 8,15 re volt kitüzve az indulás Pápáról The.Boss klubtárssal akinek ez volt az első talija :) az út eseménytelen és szerelésmentes volt a regisztrációnál összefutottunk mindjárt Gabi66 és Laceeee -val aki meg mutatta hogy hozott meggyet :D :D   és villám szerelt egyet Enikőn :) a pénteken belefért némi fürdözés egy kis alkatrészbörze ahol egy sportkormánnyal lettem gazdagabb :) És este felszerelésre is került B.Karcsi jóvoltából , köszi érte :) O.Gy.-nál is bevásároltam , gyertyát , átlátszo lámpa burát hátra (elözö összeötörött )  délután elö tájékozodtunk Sz.Viktorral Fehérváron, CsuTee kérésére, egész jól ment szépen megismertük Fehérvárt :D :D , a közgyülésre éppen odaértünk. Este 126 totó amin 3. helyezést éretem el alkatrész felismerésben és összesitettben (Laceee köszi :) ).Majd ismét karaoke party.... hajnalig énekeltünk  itt kiemelném nyuszy dalát a falubéli mulatóst, amit minden második dalra ráénekelt :D sikeresen.... :D :D :D
Ja és a trailerről leszedtük délun Geri93 kisautóját nem gyenge mutatvány volt féltem hogy Grosso ott marad :D :D

Szombat:Talán épp a elöző estének köszönhető 1 órás késéssel indult a tájékozodási verseny kicsit aznaposan de elindultunk mi is :) majd mivel belem rendesen jelezte h enni is kellene , gyors kaja... majd beálltunk a sorba a szabadstrandnál - megérkezett egy kedves ismerösöm akinek nagyon örültem - segitségével mentem a köröket az ügyességi versenyeknél , majd felvonulás ami ismételten fergetegesre sikeredett... egy szép kör a Velencei tó körül , vissza a kempingbe, eredményhirdetés vacsi, és Vadmaccsal meg boltoltuk a BiS üléseket köszi szépen :)
majd nyélbe ütöttük az üzletet Csaba-val megvettem a lököseit, amire Grosso foga nagyon fáj... és későig beszélgettünk FanTomee , Csaba , Geri93 , Laceee , és jó magam , megcsodáltuk milyen szépen alszik tunyi autójában :D  

Vasárnap:időben kelés, átvonulás a verseny helyszinekre , indulás előtt egy érdekes kisautót néztek páran csatlakoztam hozzájuk , egy elektromos kispolski volt amit a két srác a versenyre hozott ki... nagy tuti kis járgány félelmetesen gyorsul :) Délután a naptól meggyötörve vissza a kempingbe eredményhirdetésre és bucsuzkodásra , haza fele 3 auto indult utnak the.Boss. RastaBandi és én . rastát "elhagytuk" Veszprémnél , majd a 8ason "megtaláltuk" :D a 83as  keresztrezödéséig közösen mentünk újból majd ott mi letértünk, sikeresen itthon. :D
Mégegyszer köszönet a szervezőknek és külön köszönet:
azokatatéknak és Gabi66-nak a finom vacsiért :)
B.Karcsinak a sportkormány felszerelésért 
Csabának a lökösökért , tudom hogy fájó szivvel váltál meg tőle... 
Grossonak h nem vitte el egy ovatlan pillanatban a lökösöket :D
Laceeeenak a segitségért és a meggyért :D
The.Bossnak a lökös haza szállitásban való közre müködésért
Vadmacsnak a BIS üléskért  
és mindnkinek a jó hangulatért
a teljes kép galéria itt:
http://picasaweb.google.com/raver126/NyariTaliAgard2009?feat=directlink

2009.07.22. Szerda

Ismét jelentkezem de most nem saját autóról :) The.Boss autójáról a rejtélyesnek tünő eltünt minden indexem és féklámpám esetet voltunk hivatottak kivizsgálni :D Némi telefonos segitség elöször Nándy-tól majd pedig Hoss Karcsitól és a probléma megoldva köszi nektek , egy egyszerünek tünő összetett kontkat hiba volt  a  biztositék panelon kapott némi kontkat spray-t meg uj biztiket és a probélma megoldott , pedig már relé cserén gondolkoztunk :) igy már Dennis is készen áll a nyári talira , tehát péntek reggel gooo..!!!

2009.07.13. Hétfő

Ez egy szép nagy bejegyzés lesz összesüritve minden, nincs időm semmire se , kisautóval is lettek bajok :( Kezdjük az elején
1. parkolóban szép beletolatás kisautóba , :( komoly vagyis szemmel látható kár nincs rajt de azért szépen elment a bal hátulja :(
2, egy  ujra kábelezési manőver kapcsán , elkötöttem az erősitöhöz tartozó vezérlőjel pozitivját a szivargyujtónál és egy érdekes jelenség alakult ki :D a tompitott felkapcsolásásval egyidőben bekapcsolt az erősitő is :D , probléma megoldva , de jó vicc volt
3.olaj csere 74280km-énl olaj fajta cserével is Castrol milage 15w-40
 és gyertyacsere is történt most champion -ra
4. a váltoolaj csere egyenlore elmaradt mert nem lett tökéletes a készitett beöntőm, de felöntötem olajjal , vagyis nem is nagyon kellett bele, de igy bizti hogy most szintig van :)

Összesitve , ismét megtörve megyek a talira :) mint két éve , de friss olajjal is új gyertyákkal :)
raver @ . 2 komment

2009.06.19. Péntek

Remélem jó üzletet csináltam munkatárstól 2e ft-ért vettem egy vezérmülánc szettet , egy idősödő nénié volt a kispók azt eladta és ami cucc maradt ezt találtam számomra értékesnek.
egy kép:  róla  milyen gyártmány? annyit megért remélem :)
Váltó : na ugye néha morcoskodott a 3. fokozat, után huztam a váltóösszekötönek, ugy tünt ez a baj vagyis ez is volt de a 3. még mindig nem akarta néha igazságot , és kis info a szervizkönyv fórumon és állitás a kulisszán, sikerrel :) .

2009.05.27. Szerda

Egy rövid de annál inkább mellbe akarom mondani fenékbevágó érzés volt hogy sorba elhagynak az ülésrugóim már vészesen fogynak , igy hogy ne a padlolemezről kelljen vezetnem, üléscsere volt bizom benne hogy ez az ülés kibirja a nyári taliig pehelynek nem mondható sullyom :D , mert a tavaszi talin megegyeztünk Vadmaccsal két BIS ülés és némi papirpénz cserében.

2009.05.09. Szombat

Tavaszi tali Veszprém:

Péntek:
A korai érkezőket gyarapitottuk már pénteken, 14,00 körül, Veszprémben voltunk Döminél , és vártuk a többi korai érkezőket Miskolc -Pest felöl  Marczin Robi,Pocok, Holló , Magnus személyében.Egy kellemes séta kapcsán bejártuk fél Veszprémet egy jó ebéd reményében :D . Majd rajtunk kivül elfoglalták a szállást , mi mentünk a tescohoz a többiekhez.Kellemes beszélgetés,ismerkedés estig , rövid autzás az óváros térre és felfedeztük a történelmi városrészt , meg persze előtte a fagyizót :D Jártam párszor Veszprémben de ez a kerület teljesen kimaradt életemből igy nekem is teljes ujdonság volt a város ezen arca. Majd a többiek a szállás felé mi haza indultunk,este gyors helyzetjelentés a csevegőbe, és alvás :)
Szombat:Még pénteken letelefonáltuk Csabával h a 8as főúton találkozunk és közösen megyünk a többiekhez, nagyon szép helyen volt a szállásuk. gyors üdvözlés akikkel még nem találkoztunk , majd irány B.Füzfő a nitrokémiai telep.Ez egy nagyon jó ötlet volt Dömi részéről."Idegenvezetönk" a nitrokémiaitelep munkatársa sokat és számomra érdekeseket mondott. Ezt igy elmesélni nem lehet ezt tényleg látni kell  :) kellemes lépcsőzés és hideg várt minket a méllybenn és tömény ledöbbenés h egy 85-88éves épület illetve bunker,járatok, ilyen állapotban megmaradtak.Miután kellemesen elfáradva ismét a szabad levegőn voltunk , megnéztük a a telep vasutállomását is itt kicsit időztünk Dj.Hubo szerelt egy keveset, meg KG állitott a gyujtáson asszem :)  majd indultunk megtömni belünket :) .
  Tihanyban ettünk egy jót , beszélgettünk asztaltársainkkal "pollen"-ékkel, majd felfedeztük a a környéket  a többiek még maradtak enni inni vagy nem tudom :D :D , majd indulás a Kinizsi várhoz , természetesen a torony megmászása ezernyi csigalépcsőn nem maradhat ki. Ismét némi gyujtás állitás , beszelégetés régi és új klubtársakkal , végre sikerült amit régóta terveztünk Suhi-val közös fotó ;)
Akiket már ismertem, jó volt veleteket újból látni , Új klubtársaknak meg örülök hogy megismerhettem őket!
Természetesen ha Dömi szervezésében zajlik egy tali el nem maradhat a körforgalmazás sem , igy volt ez ma is :D :D :D
Köszönöm Döminek és Áronnak a szervezést, veletek, mindenkivel velencén nyáron ;)
Na igen sajnos a vasárnap kimarad, mert a bal hátsó kerékcsapágy csütörtökön kezdett el morogni... és ma estére már kicsit erősebb hanggal volt hajlandó müködni , igy nem szeretném ha féluton megadná magát, köv héten cserélödik :)
pár kép amik jók lettek.

2009.05.07. Csütörtök

Több dolog egybe ismét , tegnapi csevibe hallkan megjegyeztem hogy a bal hátsó kerékcsapágy kicsit morgólodik,dehát a hétvége előttünk áll a tavaszi tali tehát ki kell birnia :D és következő héten csere.Ez a negativum ...
A pozitivum hogy végre elkészült és helyén az "új" csomagtértető a "hood"-dal magyarul a légbeömlővel, nekem nagyon tetszik.próba út mindjárt a tavaszi talira menés :) estében készültek a képek kellemesen a lemenő nap fényében , további képek biztosan lesznek a tali kapcsán.

2009.05.03. Vasárnap

Nem terveztem erről bejegyzést irni , de muszáj lett :D nem messze tőlünk kamionos találkozó volt szombat délután , hát volt egy két szép járgány pár képet csináltam ezeket megosztom veletek

2009.04.19. Vasárnap

mértem egy kis fogyasztást 80as temponál 4,2l országuton , tetszik az e-gyujtás :) egyre inkább :)
Voltam bontózni is sikerrel , készülget a légbeömlő is végre h tudtam venni egy másik csomitértetőt :) na igy ha nagyon nem lesz jo :) akkor nem a fentlévő lesz elrontva :D

2009.04.15. Szerda

Na a jó után jöjjön vmi rosszabb is, de először egy kis E-gyujtás:
200 km ebből fele 4 emberrel város országut , nagyon jól teljesített a kicsike , határozottan állithatom h érezni h ott van :D a kis apróság :)
na és hazafele fura mód nem jelzett az indexvisszajelzőm balos irányba , na vagy kiégett izzó vagy vmi más van.
tegnap reggel ébredés után azonnal megnéz.. hát nem az izzó égett ki :D sőt amikor probáltam érdekes látványra lettem figyelmes bal hátsó lámatestnél, az indexre villogott a féklámpa, elakadásjelzőre meg villogott az egész bal hátulja :D összevissza mint vmi karácsonyfa sor ., gyors meghatározás itt vmi nem jó,mivel eléggé oxidáltnak  és hervadtnak tünt az egész gondoltam megérett egy cserét is , meg ugyis régern jártam a bontóba :D na hamar meglett amiért mentem egy uj foglalat , de sajna egy árva polskival találkoztam a  bontóba és ami kellett volna még, az eléggé elgyötört állapotban volt.. na majd később szerencsét probálunk.
Új foglalat beépitt , és hibakeresés valószinű testelés.., és gyors teló Nándynak aki adott pár tippet hogy hogyan és mit csináljak, némi vezetékezés után már újból minden izzó a megfelelő funkciót látja el ,
köszi Nándy a segitséget

2009.04.11. Szombat

70445km: beszerelésre került a H.Karcsi által kapott elektromos gyújtás , pozitiv tesztúttal :D
a beszerelés nem vett sok időt igénybe , de közben telefonos segitség igénybevétel volt , Viktor és Karcsi felé is :D amit ezuton is köszönök neki ;)
Szerintem észrevehetően jobban megy a kicsike , sőt ahogy figyeltem nincs akkora hangja 100 km/h -nál mint eddig , remélem sokáig igy marad :)
A próbakör egyértelmű pozitiv eredménnnyel zárult :) , hétfőn kicsit hosszabb utra megyünk vele , remélem szépen muzsikál továbbra is.

2009.04.09. Csütörtök

Egy nap két jó hir? nálam? hmm legyen :D , reggel  majdhogynem ébreszt a postás hogy hozott egy kis csomagot, ejj.. de jó nekem :D megjött (na nem az :D ) a Hoss Karcsi álltal gyártott Egyuszi  jajj de tetszik a kisaranyos(már csak beszerelni kell :) ), a másik hogy pár perce hivott szerelőm hogy kész lett a kerékcsapágy cserével , és most megy probautra , remélem nem hiv vissza hogy mégse mehetek érte (ez ügyben este update).Addig pedig egy kép az új "szerzeményről"
mégegyzser köszi karcsi :) ;)
 a sörök bekészitve :D

2009.04.02. Csütörtök

Tavasziasodás problémával... Bejött a jó idő itt volt az ideje feltenni a nyári gumi szettet , eddig okés is a dolog, de közben a tél alatt egyik gumi ugy döntött h átadja magát az örrökkévalóságnak és nem hajlandó megtartani a nyomást, no para gumis megoldja :D ha majd eljutok addig) Mivel eléggé zuhogtak a hardi-k , itt volt az ideje a cserének is ,de ha már eljutok szerelömhöz , átnézetek vele pár apróságot amihez nem férek hozzá (akna hiányában) (függőcsapszeg zsirzás, váltóolaj szint stb) na és hazafele jövet 5km után.. kellemesnek nem mondható nyikorgó sikitó hangra lettem figylmes.. , ejj nem tetszik ez nekem, fék fogna? hmm.. nem olyan hangja van , kerékcsapágygyanus.. gyors teló szerelőmnek , goo vissza , igazolta feltevésem :S :S , jobb hátsó kerék csapágy is átlép az örök harcmezőkre, gyors egyezkedés holnap reggel vissza és csere.. de hogy mikor kerül rá sor , azt nem tom , remélem minél előbb...

2009.03.08. Vasárnap

Végre elkészült az indexburába épitett helyzetjelzőm,kicsit amcsi feeling :) , mivel a indexlámpatestről szerelés közben nem készült kép.. a most beépitett és készre szerelt cuccost meg világosba esélytelen jól lefényképezni .. igy kép nélküli bejegyzés lesz egyenlőre :) .
izzó festékkel oldottam meg a sárga duplasztálas izzót :) bár kicsit több festéket kentem és igy a narancssárga helyett eenyhe piros árnyalata van :) , de igy még jobban néz ki  :) , meg majd ugyis leég :)
Este sikerült képet csinálnom :)

2009.02.24. Kedd

68702km saját bejegyzés . olajcsere , szörő csere

Vasárnap csörög a telefonom Csaba volt h elhagyta benzincsöről a bilincset , jöttek kerestünk , találtunk , és helyretettük :) rövid villámlátogatás volt , bővebben csaba és niki blogjában :)