Archívum: 2008 (38)

Tevékenységtérkép

2008.12.27. Szombat

Ilyen egy Tuti kistali felénk Dömi szervezésében :D :D

Tali 15,00kor a szokásos helyen, hát az erősen konvergál egy meleg hely felé... hát az kicsit későbbre volt tervezve 18,00ra, de addig is jól , kellemesen és gyorsan telt az idő a szokásos parkolós, beszélgetés után , autóztunk egyet 18.00ig :) Ami abból állt , hogy a környéken felelhető körforgalmat érintve - akár többször is - pár kör megtétele után menjünk tovább :) az autósók legnagyobb örömére vagy bánatára ( utóbbi annyira nem érdekelt minket :D ) .Miután a város összes körforgalmából már kiutáltak minket :D Megnéztük a viztornyot is de csak kivülről mert zárva volt..:( , nem baj,körforgalmaztunk tovább :) majd leparkoltunk pár kör megtétele után nem messze a pizzériától :) Szép látvány volt a háttérben a kivilágitott híd.
Zozyk intézte a pizzéria helyfoglalását, nem tudtuk eldönteni h tudás vagy szerencse , de pont 15 helyre foglalt asztalt mint ahányan voltunk :) .Természetesen a jó hangulat adott volt "szereltünk" hülyéskedtünk , ja a pizza nagyon jó volt :) Csanak önkéntes tanácsadást tartott szerelés ügyben :) csak sorba kellett állni :D  
A parkolóból még akik egyfelé mentünk , tettünk  egy kis tisztelet kört  persze h az összes környékbeli körforgalmat érintve... :D  Majd jöttünk haza.
Köszi Döminek a szervezést és az összes körforgalom fellelési helyét :D

2008.12.21. Vasárnap

Ma brutális véget vetettem BEA   kellemes wartburg hangjának ami a tegnapi utamon ismét előjött.. A megoldás egyszerű lett és nagyon remélem hogy végre tartós is :D mivel a menetek inkább gyászmenethez voltak hasonloak , arra a megoldásra jutottam hogy keresek más menetemelkedésű csavart  és azzal probálom felfogatni az állandoan lelazuló alkatrészt.Elvileg bejött ez a csavar már nem forog el hanem szépen megszorul. :D Remélem nem 30kmig mint az elözöek :D .

2008.12.18. Csütörtök

Ilyenről nem jó irni bár ezt is megusztam.. egyszer a jószivem miatt megyek a sirba...
Hazafele jöttem , van felének egy randa szakasz 60as táblával emelkedővel S kanyarral, Jelen esetben kellemes sötét kicsit csuszós,fényes uttest(aza fajta amikor a aszfalt nyeli a fényt) Na ebben a emelkedős kanyarban egy ford megállt(két idős nő vezette) megálltam hogy segitsek nekik.Félre álltam már elakadásjelzővel és épp szállnék ki mikor egy állat opelos (saját bevallása szerint 80nal) beleállt a fékbe mikor meglátott és csuszott Bea felé centikkel került el és szépen belecsuszott az árokba :D  A fordnak vmi rejtélyes baja lehetet mert beültem és azonnal indult ahogy kell, a srác mondta közben h "nem nagyon járok erre fele a táblát sem néztem és jöttem vagy 80nal" hümm... én ismeretlen helyen jobban figyelek főleg a táblákra, meg ilyen nyálkás taknyos időben.
Azért szerencséje volt kicsit meghorpadt az oldala de semmi komoly baja nem lett, de az ilyen ugyse tanul.
Én meg gondolkozzak h érdemes e megállni valakinek segiteni , majd én jártam rosszul :S a jószándékom miatt..  

2008.12.17. Szerda

Ma megszünt létezni az a kellemes wartburg jellegű hang(GEO találta ki a nevet :D   ;)  ami végigkisért a Bp. közgyülésre Érdtől :D . A megoldás egyszerű volt , visszacsavaroztam a motor és a váltó között lévő burkoló lemezt,De hát hogy semmi se menjen olyan simán a 3 csavarból 2 ami igazán fog a 3. gyászmenetes :S Volt egy olyan elgondolásom is hogy megszbaditom BEA-t az "út porától" garázsból kitol -igaz esőre álló idő volt- de biztam benne hogy sikreül megoldani a problémát... Sikerült , nekem csak a sampont kellett elkennem :D a többit a természet elintézte  :D :D .
  Valamint megnéztem a technikai lehetőségét annak az ötletnek amit Holló-val beszéltünk a közgyülésen :) sztem még a jelenlegi felépitménnyel is kivitelezhető valahogy :D

A délután folyamán kikerült a www.126.hu oldalunkra egy ujabb clubos bolt ahol 10% kedvezményt kapunk kedvencünk alkatrészeiből,szerény személyem intézésében és Dömi segitségével amit ezuton is köszönök neki :)

2008.12.15. Hétfő

Megint két nap történesi egy bejegyzésbe :)

Péntek :

Gyors "generál" :) olaj, gyertya, benzinszürő csere mert már esedékes volt nagyon :)

Szombat: Bp.közgyülés :
indulás reggel 7 kor Pápáról, a 8ason - mint később kiderült - lekerültem egy klubbtársunkat,aki szintén a közgyülésre jött, ha olvasod jelkezz :) - majd Veszprémben találkoztam Dömivel gyors kör és már Áron is velünk volt.Majd Goo Szfehérvár a megbeszélt helyen már várt Csaba és Niki , beszaladt nemsokára rá nyuszy és Szilvi is (jimmyvel ...de miért? kérdésre a válasz, hogy Jimmy volt elöl :D ), majd megszületett a ZERO tolerancia elve a találkozók idejével kapcsolatban :D és indultunk, Petya a  buszos :) csatlakozott hozzánk indulás után rögtön.Egy kellemes tempóban mentünk egészen a Camponáig , két apró momentum volt ami emlitésre méltó:
1. amit Csabi is irt már :)  muszáj volt megállni hümm.. leengedni a felgyülemlett feszültséget ( mennyivel szebben hangzik mint ahogy Csabi irta: " ...az út szerelés mentes volt csak raver állt meg pisilni..." :) :) :) )
2. Érd magaságában fura hangok jöttek a reaktor felól.. a motor nem volt erőtlen csak fura volt a hang ahogy GEO megjegyezte milyen jó kis wartburg motorra cseréltem le a reaktort :D
A Campona parkolójában tettünk vagy 3 kört mire kiderült hol is találkozunk, rögtön elkezdtük páran kideriteni mi lehet a baj , majd jött Laceeee , és közölte hogy a motor és a váltónál lévő burkoló lemez képes volt 3 csavarból kettőt elhagyni (magyar utak rulez..) és álltam is volna eltávolitani, de közös megegyezéssel felmentünk a tetőre  , itt már megszabadult BEA az egyenlőre felesleges és zörgő alkatrésztől :) , köszi DjHubonak az emelőért és a fekvő alkalmatosságért :D :D !!
  Majd Tropicalium, (érdemes volt bemenni nagyon jó hely) bár a bejutás volt egyfajta kabaré :D
 Miután végeztünk  számomra ismeretlen tagtól szert tettem egy uj reaktortér kitámasztóra és lámpaburacsavarokra, és Petyától 2009es polskisnaptárra jajj de tetszik :)
 Majd kis csoportokban mentünk a tavalyi kajáldába , akárcsak tavaly most is nagyon jó hangulatban és finom és bőséges ebéd?? vacsora ?? mellett közgyültünk :)
 Holló, Csabi automata övét javitotta meg ott az asztalnál,érdekes mutatvány volt , de tanulságos :) és Holló mondott egy ötletet amin azóta is gondolkodom , de megoldom :D
jujj de tuti  :D :D   
Hazaindulás előtt még elmentünk a DunaPlazaba körülnézni és egy kellemes tempóban elindultunk haza problémamentesen.
Köszönöm a jó szervezést hangulatot programokat mindenkinek jövöre egy ugyanilyen jót!!! nekünk.
A képeket Áronnak és CsuTee nak ;)

2008.12.03. Szerda

Okmányiroda rulez!!!!! :D hát lehet hogy legközelebb inkább a kivégzőosztag mint mégegyszer ide...tehát úgy indult a dolog h 9óra magasságában mentem okmányirodába, két sorstárssal egyszerre érkeztünk az váróterembe (egy kis helységbe amit következetesen váróteremnek hivnak :D ) egyik ember bekopog hogy szabad e menni ... hát kapott egy finom letolást hogy ott vannak a sorszámok, talált is (meg persze én is egy viszonylag kis sorszámot) mivel sorstársé volt alacsonyabb , ment újból a megváltás felé :D már kicsit durvábban kiparancsolták h a hátulján lévő időpontban fogják beszólitani a kánaánba :D
Ezzel csak egy kis apró szépséghiba volt hogy vagy félórára rá volt az aktuális időpont.. és senki ügyfél nem volt benn , sőt vártunk is igy még vagy 10 percet hogy az esedékes sorszám tulajdonos megjelenjen..  ezalatt simán befért volna egy ,lehet hogy két ember is...
A kapott csekekkel elszaladtam a postára és vissza szerencse ekkor már soronkivüliséget élveztem , de ismét senki nem volt bennt a kintlévők is azért mérgelődtek h mig én elmentem egy ember ment be a 25 perc alatt.. 
Ez a helyi okmányiroda ügyintézési rendje... élvezetes :D  
.. és az összegek... zavarbahozó nagyon :S
  - új sazin beirása a forgalmiba... 6000HuF
  - új törzskönyv kiállitása ... 6000HuF
  -  a rendszámra a plakett... 450HuF
  - gyógyszertárban a nyugtatók ... felbecsülhetetlen :D
de nem baj megvan minden papir és végre letettem róla...
Délután összeraktam a KKGF 2009 papirjait is(köszönet Döminek a telefonos segitségért :D   ;)  holnap megyek postára ma nem volt idegzetem kivárni a levél feladási sort :D

2008.11.26. Szerda

Néha semmi sem történik  egy két hétig néha meg szinte mindennap valami.. :)
tegnap késő este értem haza és szépen eltünt az erő a balos tompitottból... ma délután hazafele jövet sem világitott. .igy útba ejtettem a autósboltot egy darab izzóért azonnal kicserél és még mindig nem jó.. hümm lehet vezeték szakadás vagy némi oxidáció is
otthon garázsba beáll, , világitás lekapcsol, világitás visszakapcsol és müködik... , előtte ez a probálkozás nem jött be. Most igen :) várom tippeket h mi történt :D :D  
Megkaptam a  köv évi biztositásról szoló csekket, gyorsan elintézem a  szinátjelentést és belevetem magam a még hiányzó papirmunkába hogy meglegyen minden időben.

2008.11.24. Hétfő

SIKER :)
röviden ennyit is irhatnék a forgalmiról, de jóval több van mögötte.. pár gondolatban :
kicserélésre került a hátsó rugópár és szépen ki lett hegesztve egész hasa kislánynak :)
és a legnagyobb nyüg is célba ért  a kormánymű :) és akkor jöjjön egy köszönet özön akiknek jár:
Akiktől segitséget kértem kormánymű ügyben:és probáltak tenni  :D :
-KG
-OGY
-Vadmacs kormányműve új lett volna sajnos az idő rövidsége miatt nem tudtam megvárni mig megtudja szerezni egy baráttól , akinek kell és nem sürgős csapjon le rá ;)  
 

-Nándy -tól kaptam egy kormányművet , de sajna nem volt sokkal jobb állapotban
   mint az enyém , DE nagyon köszönöm a gyors segitséged!!
-Thony aki küldött nekem egy kormányművet postán , igaz az BIShez való de nagyon köszöönm neked is a segitséged!
-Csanak akitől a kormányművet kaptam köszönöm a karbibeállitást is :D

Valamint BEA háziorvos kettősének Ubulnak és Macinak és a karosszériás aszisztensnek Sanyinak :D hogy felkészitették a müszakira :)

A holnapi napon visszakerülnek a leszerelt optikai elemek valamint cserélem az ajtókörüli gumit  ajobb szigetelés reményében , elég feslett ami fenn van :S

2008.11.23. Vasárnap

a hétvégére minden napra jut/jztott valami apróság 
péntek : elvittem megméretni a fékhatást hogy a hétfői müszakira hogy állnak a kapaszkodók :) tökéletes :) emberünknek annyi volt a problémája hogy a kézifék túl magassan fog.probléma megoldva.(hogy hogyan azt a müszaki után leirom :D
szombat : a szükséges izzók visszacserélése a szabványosra és "oda nem illő elemek" eltávolitása , majd BEA elvitele szerelőmhöz aki hétfőn viszi müszakiztatni , szoritsatok neki :)
vasárnap: mivel ugyis üres a garázs rendet kéne tenni :) a szándék megvan , már csak ki kellene mennem :D

2008.11.15. Szombat

Megvan a kormánymű de majdnem drágán fizettem érte...:(:(:( de irom szépen sorjában az egészet.Thony-nak hála és köszönet a jószándékáért és a jószivűségéért, de sajna Thony amit küldtél postán egy BIS kormánymű :( Tehát ha valakinek kell egy BIS kormánymű jelkezzen Thonynál :) és nálam mert a cuccos bennt melegszik a előtérbe :D .A hét elején felvettem kapcsolatot Csanak nagymesterrel hogy tud-e valamit intézni kormánymű ügyben , sikerült neki ma délelőtt kézbe is foghattam a kicsikét végre :) közbe akadt egy kis karbi problémám is Csanak ezt is orvosolta és megtanitott pár egyszerű fogásra mint pl: a futóköszörű :D :D :D :D .
A hazauttal akadt némi nehézség hogy finoman fogalmazzak aki ismerős a 83as főuton tudja miről beszélek... az eset a Nagyszentpál és a Kajárpéci elágazó közötti szakaszon történt. Jöttem hazafelé és ha szemből nézzük akkor ott van egy lágy ivű de elég hosszu jobbos kanyar egybefüggó 5-6 autoból álló  kocsisor jön majd hirtelen egy barom..(nem irok autotipust kitaláljátok :) ) kivág h előzne... de előttem  lényeg hogy qrva közel , azonnal kormány elránt jobbra , de hát ott ugye kb 1,5méter mély árok az ut szélén a vizes füvön a jobb oldala BEAnak megcsuszik... kormány vissza ránt hogy az uton maradjak de hát ugye ha az auto nekiállt csuszni egyszer, nehéz megfogni, a szembejövő két autót sikresen kikerültem vagyis ők engemet ugye ekkor csikon "autoztam" vagyis csuszkáltam és egy 180 fokos fordulattal visszatértem a saját sávomba és az uttestről félig lecsuszva megálltam az árok mellett...a mögöttem jövő két autós és a szembejövő két autos is megállt megkérdezte h nem történt e semmi baj... az ijedtségen kivül semmi.. szerencsére , a tettes-nek is volt annyi bőr  a képén hogy visszajöjjön és elnézést kérjen és megmagyarázza h ő pedig jobbról benézte a kanyart és nem látott... hát sovány vigasz lett volna ha én az árokba kötök ki.. (a szembejövők mondták hogy az ÚR! igy előzgetett párat...  ;) , Itthon vagyok,megusztam ,nagyon közel volt.. az ilyeneknek az a baj h ez sem tanulság...  ami még hozzá tartozik a dolgokhoz hogy nem is mentem tul gyorsan 70 fölött volt egy kicsivel a kmóra...

2008.10.30. Csütörtök

Régen irtam,egyrészt mert nem volt miről másrészt meg nem történt semmi,ez sem mindig  jó...
Visszakaptam Bea-t kilakatolva és hátsórugócsere után , bár még mindig nem tudunk menni müszakira a kormánymű miatt :S.Tervbe volt véve a csere, de nem gondoltam volna h 4db ami lett szerezve egyik sem sokkal jobb állapotu mint az enyém.. de külön hála és kösz Nándynak a gyors közbenjárásért,de sajna az általa hozott kormánymű sem az igazi :( 
Gyors intézkedésben Gyuláék sem tudtak tenni semmit.
Most várom a futárszolgálatot h a polimpexből rendelt kormányművel megjelenjen, és végre megfelelő helyen legyen Bea elejében.

2008.09.15. Hétfő

hát régen irtam,de ha nem történik semmi akkor nincs miről irni :)
Most vittem el Bea-t müszaki előtti karbantartásra ,és ha igaz van szerelőmnek egy korrekt megbizható karosszériás segédje aki remélhetőleg korrektül dolgozik , mert két éve amikor megkaptam Bea-t olyan karosszériáshoz mentem aki a dolgok felét??? csinálta meg mint amit mondott....
Várom h végre visszakapjam kicsikocsim mert már most hiányzik :)

2008.08.11. Hétfő

Ma zöldkártya és müszaki előtti vizslatáson voltunk Bea-val
 -zöldkártya okés :)
-ami találtak és meg kell csinálni illetve le kell szerelni:
   - bal fényszoró állitás
   - első helyzetjelző izzó csere (nem tetszik nekik a jégfehér led :) )
   - hátsó ködlámpa bura (ez se tetszik nekik fehéren)
   - első lámpa takaró ( gondolkoztam hogy ez mi a fene míg rájöttem hogy a morcosításról
       van szó :) :) )
   - jobb - bal fenéklemez javitás (ezt tudom láttam:S )
   -  kormánymű állitás ( felujítás lesz ebből ez be is volt tervezve)
   - fék állítás ( jobb első nem az igazi) és a hátsók között nagy az eltérés
  A lengés csillapitók jók de a tél végén beszerelt hátsó lengéscsillapítók elég gyatrák :S

Ja igen, a szerelő srác aki bejárt a mühelybe egy barbár :(:(:( egyrészt alig tudta elinditani köszörült vele egy csomót (mondjuk kis gáz és elindulám...., másrészt nem tudta merre van benn a hátramenet :) 4* fulladt le .....nah mindegy vannak ilyenek.

2008.08.07. Csütörtök

egy kis update a nyári talihoz meg szerelés :)
1, ami lemaradt a polski huzó versenyen elért második helyezésem oklevele
2,sikerült a külföldi vendégeinktől a találkozón megboltolni egy kis modellautót, ami egyedül bánt h se náluk se Gyuláéknál nem volt sárga:S igy maradt  a kék :)

Valamint h egy kis szerelésről is essen szó :) sikerült kicserélni a generátorszijjat és ha már le van véve akkor átesett egy szürőpucoláson és egy olajcserén, és mivel nemsokára müszakis lesz kislány igy vetettünk egy két pillantást Bea aljára ... hát nem reménytelen , de nem is a legszebb a hasa...
köv héten viszem zöldkártyavizsgálatra ott meg is ejtjük a teljes átnézést,hogy mit kell megcsinálni illetve leszerelni a müszaki vizsgára :)

2008.07.26. Szombat

A mai napon végre jó idő volt így tettünk is egy szép kiruccanást Balatonedericsre az afrika muzeumba és a szigligeti várnál.a lényeg hogy érdemes volt megnézni mindkettőt aki még nem járt ott, az ut tulajdonképpen szinte esemény nélkül telt egy szitut leszámtva a fazon a háza előtt (bal oldalrol simán ki akart hajtani elém épp h megálltam előtte , kapásból üvöltöttem h barom a tükör az minek van , és még neki nem tetszett... na mindegy  pár kép ahol voltunk :)

2008.07.25. Péntek

Ugy szép az élet ha van vihar :S most van időm megirni: a hétfő fejünk felett tomboló vihar szépen leszedte a fél garázstetőt:(  tegnap délután raktuk vissza.. szerencsére nem lett komolyabb baja se Beanak se a garázsnak csak kicsit beázott és most elég kellemetlen szag van benn , szellöztetés folyamatosan :)
Emelett beszerelésre kerültek a nyári talin meg boltolt automata övek kis kinlódás árán de ott vannak és nagyon jóók kösz érte Gyulának és KGnak :)

2008.07.22. Kedd

A nyári tali leirása az én szemszögemből:


péntek:
a tervezetthez kicsit később érkeztünk meg, de még pont időben  a hangcucc összepakolásához, Hollóval hamar összeütöttük a technikát és már nyuszy kihangositva oszthatta a prancsokat :) :) :) :) . A délután folyamán KG alkatrészbörzéjén sikresen hozzájutottam egy tuti disztárcsagarniturához és az automata övhöz( köszi érte)
estig elbeszélgettem a tavaly óta nem látott barátokkal , és Laceeee mindig  a legjobbkor jött és tett fel egy kérdést(ami szállóige lesz) : kérsz meggyet? köszi érte nagyon jóó anyag :D :D
Közbe Taky-G -ék föztek nekünk egy finom vacsorát,majd következett a videovetités és a KARAOKE party , kissé nehezen lendültünk bele , de szerintem Laceee gyümölcse és a sör megtette hatását :) majd 1ig énekeltünk a szomszéd kemping nagy nagy örömére :)

szombat:
háát az én feladatom volt a reggeli ébresztő és az átmulatott este után kissé nehezen és alig érthető hanngal kelltem fel , összedobtuk a cuccost Hollóval és már kelltettük is a kempinget( eztuon is bocs mindenkitől ezt parancsba kaptam :) :) :) :) :) :) ). Majd eligazitás és goo tájékozodási amit elég rendesen benéztünk idén is,mindegy majd jövöre :) ,de jo kis tura lehetett volna nekünk is ha nem toljuk el már az elején:(. a Délután folyamán Agárdon a popstrandon ténykedtünk ügyességi és erőnléti versenyben utóbbiban sikerült egy 2, helyezést elérnem polskihuzásban :) :) ,(raver nem ügyes de erős :) ) majd szépségverseny,nagyon nagyon sok szép auto van a klubban idén is tudatosult bennem.majd a felvonulást végig dudálva mentünk vissza a kemingbe ahol várt minket  Taky-G ék vacsija ismételten finom lett. következett az est poénja :)   a tombola huzás , nyertem is két fékfolyadék tartályt :) (tényleg vki  akinek kell egy? :D :D :D ) és egy szelepállitó szerszámot.A banda eléggé elfáradt mert hamar aludni tértünk.

Vasárnap:
gyors összepakolás és irány Mészeg hegy ahol megmutathattuk hogy miért jó  a hátső kerék hajtsu auto :) Egy kis szlalom gyorsulási verseny 9-15ig :) én elöször csináltam ilyent , szerintem nem is volt rossz(annyira) . Bea is jól birta a kiképzést,helyezést nem értünk el de majd jövőre,jobbak leszünk remélem :) .Közben nyuszy megmutatta hogy hogyan kell jimmy-vel és egy 3m -es utánfutóval a szlalom pályán végig menni :)
Külön köszönet oktatónak a szlalompályán megtett körért, egy élmény volt a bal oldalon ülve menni a pályán hogy semmit se kell csinálni :) :)  (akinek erről bárminemü fényképe videója van kérem jelezze, illetve a szlalom körömről is ;) )
majd kellemes pályaegyengetés következett és a dijkiosztó és összepakoltunk és elbucsuztunk , de jövöre veletek ugyanitt(remélem)!!!!!!

update:

megtudtam milyen érzés az utánfutón utazni jimmy mögött amikor nyuszy vezet <img src="/images/smiley/smile.gif"> ,lehet jövőre kihagyom <img src="/images/smiley/smile.gif"> <img src="/images/smiley/smile.gif"> <img src="/images/smiley/smile.gif">
a másik hogy legyen áram Agárdon , nem kis szenvedésen mentem keresztül ,aki velem volt ott (Dömi és nyuszy ) ők látták miből kellett volna áramot csinálni de végül KeMa segitségével(magyarul elhivtam h csinálja meg) sikerült megoldani a kihangositást :)


Szeretném megköszönni itt is a szervezőknek a 3 nap programját nagyon jól éreztem magam Gratula nekik!!!

2008.06.17. Kedd

Tegnapi  naphoz egy update :S Hát reggel nekiálltam ujból az ablakemelőmechanika széjjel döntésének hogy miért van erőteljes hangja és miért tünik ugy mintha szorulna... hát sikeresen kitörtem/kitörött a tekerőtengel a helyéről hmm elég gyenge anyagból van..
A másik szitu talán kicsit kárpotol :) ezért a dologért végre megjött a festék a festékboltba  így sikeresen ki tudta keverni ember a szint. és a pénztárosnak sikerült  valahogy ugy számláznia hogy csak az edzőt fizettem ki a festéket nem :) ..... A cuccosok a autófényezőnél vannak csütörtök-pénteke igérte hogy kész lesz , a továbbiak akkor.
Sikresen elhintettem kb 10db szorólapot mig jártam a várost :) reméelm lesz eredménye

2008.06.16. Hétfő

Ha szerelés akkor szivás... Nálam ez igy müködik:( reggel mérhetetlen lelkesedéssel vetettem magam bele a ablakemelőmechanika és a duda cserébe.Hát fél óra alatt rá jöttem hogy a bontóból hozott ablakemelő nem olyan tipusu mint ami benn volt  igy hát ez első nekifutásra csunyán mellé.. Mindegy folyt köv duda csere. hát ez sem ment gyorsabban mert hát lassan 18 éves duda elég rendesen oda volt gyógyulva,kemény másfélórás erölködés után!!! lejött :) kezdtem örülni hogy valami sikerül rendesen, hát korai volt mert ahogyan leszedtem láttam hogy a saruk ugy el vannak oxidálodva.. sarum persze nincs itthon ilyen méretü..egy kör  Pápán és ha már autozok fénymásoltam a nyári talis szorólapból és a nálunk fellelhető polski alkatrészbolt tulajával megegyezüönk (Dömi segitségével persze) hogy club126os bolt lesz :) 10% kedvezmény kap minden club tag :) :) Megvettem a szükséges cuccosokat ablakemelő , saruk. goo haza és felpakol a duda kelemes szép hangja van :) . ablakemelő is a helyére került ,de elég erőteljes hangja van, Dömivel konzultáltam de nem jutottam semmire...(azért köszi :) ) , majd nekiülök ujból holnap..de most már le lehet legalább tekerni.A Mikitől megboltolt optikai elemekt is lemostam az elrepedt elemet megragasztottam holnap megy a festőhöz ha végre lesz.

2008.06.13. Péntek

A mai napra is jutott esemény :) meló után villámléptekkel gurultam Miki klubbtársunkhoz a telefonom leegyeztetett optikai cumokért, mivel Mikinek sietős dolga akadt ezért csak két pillantást tudtam vetni kis kedvencére egy fiat 500ra.
 Mivel egyrészt Veszprémnek jutok haza legközelebb Almádi felől és 18,00 óra is közeledett rendesen így nem kellett nagyon rábeszélnem magam hogy a veszprémi kistali felé vegyem az irányt :) .Részemről gyors és rövid eszmecsere volt mindenkivel, pár szó mert szombat reggel kelés és meló:(. Haza fele beugrottam a nonstop hipermarketbe és ujonc polskis társunkkal egy gyors "minitali"keretén belül felvázoltam a nyári talaálkozó előnyeit, örömmel láttam hogy a szorólap kint figyelt autója szélvédőjén,így nem nagyon kellett gyözködöm hogy mindenképpen ott a helye juli 18-20án Velencei tónál :)

2008.06.11. Szerda

A mai napi téma: Bontó vezéráldozatokkal
Pár nap eseményeit irom egybe... két hét alatt két jobb hátsó defekt ... hmm elgondolkodtató...
A dudámról lefáradt a vezeték ugy döntöttem hogy mivel elég ronda állapotba van az egész duda megérett a cserére meg a leszakadt vezeték csatlakozója szépen rá van gyógyulva a dudára,így gondoltam megérdemel egy újat, hogy legyen mivel tülkölni a nyári talin :D :D kiprobáltuk a boltba hááát... fél percig nem hallottam semmit hehe :D  
Közben eltörött vagy inkább elfogyott a fogaskerék az ablakemelő mechanikában így ismét esedékes volt a gyarmati bontó látogatás, belépek bontóba és felcsillanó szempár és egy a jó ... anyáját egy BIS....felkiálltással köszöntöttem a bontó tulaját :) , de sajna lelkesedésem lelohadt mert elkéstem kormánykerék hiányzott belőle:( meg a balos ajtó is igy ugrott az a szép szövetkárpit amit felfedezni véltem a jobbos ajtón,és a müszerfal is eléggé szét volt bombázva:(... az automata biztonsági öv is csak nevében és felépítményében volt automata... fájdalomdijként benn mosolygott rám ÉN a belső tükörben, amit hamar gyorsan ki is szereltem.bekukkantottam a motortérbe és tényleg BIS :) és benne a ventilátor amit kiszereltem (köszi a telós segitséget Csanaknak) (hogy minek az titok , hütés készül belőle :) ).
Körbe telefonáltam a banda egy részét aki BIS cuccokra vadászik, 
így Sztancsik Viktor tervbe vett egy BIS váltó beruházást :) :) (ha te nem élsz vele én erősen gondolkodom hogy beruházok rá és a régi váltómból és ebből össze kéne szerkezteni egy átalakitott BIS váltót,de ez még kérdéses)
CsuTee pedig rástartolt (volna) a blokkra ha okos volt tulajnak lett volna egy kis esze, a bontós szerint felujitgatták a motort de ember sajnálta az új tömítésekre a pénzt,visszarakta a régit és elvitte a bontóba érdemes volt... :(
 Csanak pedig érdeklödést mutatott a kormánymű felé :)
 Pénteken megyek újbol mert egy gondolkodom a váltó előtti apropénztartón tetszik :) meg megnézem amit CsuTee kért és elfelejtettem:S rövid haj rövid ész :D :D bocsi érte...

2008.05.25. Vasárnap

Megvolt a kétnapos Pesti kiruccanás különösebb probléma nélkül, amire rájöttem hogy Pesten nem lehet balra kanyarodni , vagyis pontositok, ott nem lehet balra kanyarodni amerre mentem volna.. igy elég izgalmasan alakult a közlekedés , állandoan a mellék utcák keresése volt  napirenden.De mi sikeresen vettük az akadályokat mert hazaértünk :)   a pesti rádios kollégákkal volt egy fergeteges buli :) Vasárnap délun kaptam egy sms-t ezzel a szöveggel: Hullo!Hogy tetszik a Váci ut? :) KG . Jólesett smse KGnak fel is hivtam pár percet dumáltunk, de most beárulom :) :) Én nem vettem észre KG-t ennek oka is van...megcsalás esete van nála de legalább az eszméhez hű maradt :)   Elmondása szerint trabisokkal volt .. nem polskival háát h vehettem volna észre :) :) Volt egy fehér szépen rendbetett kispók arra villantotam visszaintett de mivel száguldoztam :D :D nem volt időm megfigyelni többet, ha magára ismer irjon...
hazafele M1esen két jó sztorim volt az egyik h ment előttem kb 80as tempoval egy szakadt japán tipusu kisbusz elég ronda füstöt és szagot árasztva, hát gondoltam megelözöm, és elötte egy svájci rendszámu lotus elise-t láttamhát ha már igy lendületbe voltunk megelöztem azt is :) (jó az tény nem ment gyorsabban mint 100, de akkor is :) ) . Vérszemet kapott a füstölös gépcsoda ,és összeszedve erejét elénk vágott.. nah a lotusos tesónak sem tetszett a bukéja a japo gépnek megelözzött egy lendülettel minket majd mivel még mindig nem birtam elviselni a szagot ismét elöztem egy párosat :) :) kétszer lenyomtam a lotus elise-t (jó most sem ment 100nál többet) :) majd megunta és eltünt előttem.... a bukés jószág meg kiállt...
Nem sokkal később a visszapillanto tükrömben felvillant a nap, illetve egy kamionos megmutatta mennyi szép lámpája van bekötve veszettül dudálva megelőzött , majd játszott az indexxel és akkor figyeltem fel a "pl" felségjelzésre :) :) :) :) .
a fogyasztás autópályán 4,0liter
vegyes(180km pest, 120km autópálya) : 5,4liter
és meglett a füthető hátsó szélvédőm egy vaterás licit kapcsán egész elfogadható állapotban van.

2008.05.21. Szerda

Ha egyszer egy szivás beindul......Kérdem én ha már valaki nem tartja be a határidőt, akkor legalább az elválallt munka méreteit tartsa be...Ugye kb 6 hete várok arra hogy a mélyen tisztelt xxl tunning elkészitse  a megrendelt 15*30 as optikai elemrt helyett kaptam 15*50 es vackot:S A megoldás egyszerü gondolom ember olyan 3ast irt ami jobban hasonlitott az 5ösre:S. Az alaphekyzet az h felhivom és elzavarom oda.. hogy vissza se találjon, de kérdem én melyik éri meg jobban visszavinni neki és megcsináltatni ujbol? ez 2*1500ftos benzinpénz mert ott azonnal nem csinálja meg...vagy elvigyem nálunk egy sráchoz aki megoldja olcsoért.Szivem szerint visszavinném az xxl tunningba és fejéhez vágnám.de  hát pénzből él az ember...

2008.05.19. Hétfő

VÉGRE!!! :D meglett amire már tavasz eleje óta várok, sikerült megoldani az oly régóta huzodó lengőkar cserét :) autoszerelőm bevállalta hogy a hétvégén nyélbe üti a dolgokat.elmondása szerint nem kis kinlódások és káromkodások közepette sikerült, csavarokat kiszedni :) igaz ráment  akét fékcső,de legalább azok is újak, a hardi is cserélve lett mert látszott rajt a kezdeti elhasználodás jele,és ha már ott volt kapott egy komplett hézag beállitást és karbi pucolást is.A hétvégén pesten leszek nagy valószinűséggel tehát pláne ráfért egy kis karbantartás. pár kép a lengőkarról, hát ráfért a csere már. 

2008.05.07. Szerda

voltam bontóba :) :) sikerült vennem a pesti uton elhagyott jobb hátsokerék elötti müanyagot kemény egy darab százasért :) sőőt sikerült 200ftért vennem használati utmutatót is.ezeknek örültem  nagyon , aminek kevésbé hogy  a tunning boltban még mindig nem készült el amire várok:(:(,pedig ez a dolog hiányzik hogy elmenjek a festőhöz .:(:(

2008.04.30. Szerda

Nahát fordulatszámmérő KAPUFA:(:(:( ugy néz ki hogy hulladék  afordulatszámmérő amit  a bontobol hoztam:(:( vagy legalábbis nem tudom h mi van.Elkezdtük haverral kalibrálni KeMa kartárs által leirt cikk alapján,meg se mozdult a mutató:S, egy kicsit kötögettük a madzagokat mindegy mindegy alapon és teljesen forditva kellett bekötni h megmozduljona  mutató , de igy se lett jó mert ha teljesen ki lett tekerve a potméter és max 2500 ig tudtuk tekerni:(:(:(
ötlet tipp ? vagy egyszerüen kakába nyultam ezzel?

2008.04.10. Csütörtök

Az elmúlt napokban több dolog is történt, egyrészt visszakerültek a nyári papucsok nem kis nehézségek árán:( egyrészt emelő megszünt sulyt tartani amikor a jobb első kereket levettem , és nem kis nehézségek árán sikreült páromnak teloznom a házba hogy siessen kifele mert lehet h komplett futomű felujitás lesz , kapaszkodtam rendesen a sárvédőívbe, mig alá bakolta , ami biztosd h a jobbos sárvédőív nem rohad :) :) mert meg birtam tartani itt Beát kézzel ugye :) :)
kis viszontagságok után fenn voltak a nyári gumik , de ugye én előzőleg vettem kerékcsavarral rögzithető disztárcsákat , mivel szüzien le voltak csomagolva a kibontás után derült ki hogy csak bepattintós , persze mondhatja bárki h meg lehet különböztetni :) , de ebben az esetben sztem elég sokan benézték volna a szitut.Ugyanis a disztárcsán helyek voltak a csavarnak és ott benn a csavarhelyen meg a csavarra szerelhető kupakok voltak téve (kibontás után derült ki hogy fixen vannak rögzitve) legalábbis azt hittem:(  hát felpattintottam őket megnyugodtam mert elég feszesnek szorosnak tüntek, jah 0,5km-ig magyarul első gödör:( , igy tegnap este ujboli "kerékcsere" és vissza a kicsit törött kerékcsavarral felfogadható disztárcsákat :)
A mai napon látogatást tettünk Tapolcán egyet itt a bizonyiték is, a tavasbarlang bejárata előtt pozól a kislány :) a német turisták nagy megelégedésére :) :) tetszett nekik :) , hazafele beugrottam a grafikai studióba mert elkészült a fordulatszámmérőm számlapja is, már "csak" a kalibrálás és a beszerelés van hátra :) és ezuton kérek mindenkit hogy hova lehet felrögziteni?   a fogyasztás elég dicséretes elmult napokban megtett 340kmene átlagba 5,0 fogyasztás jöt tki kb 70%-30% os országuti aránnyal.

2008.03.30. Vasárnap

Vannak dolgok amik nehezen indulnak :) mint például az olajcserém.Már a mult hétre be volt tervezve , az olajleengedő csavarral együtt amit még a pesti talin boltoltam még G.Lacitól , ugye betettem volna ha lett volna 12es imbusz kulcsom otthon.igy késett egy hetet az olajcsere.De ma sikerült és benn virit az új csavar is :) , és lecseréltem a napellenzőket a vaterán licitáltra :) , jó tetszik kicsit nagyobb mint ami benn volt.
 Este pedig müszaki mentésben segédkeztem egy müszaki hibás skoda 120l nél.Ami szerelést illeti egy deka szikra nélkül nem volt hajlandó elindulni, így a tulajt haza szállitottam a szomszéd faluba, jól jártam a fuvarral , korrekt volt ember , kifizette rendesen a benzinpénzt (legalább a dupláját) és mivekl pékségben melozik.... a vacsi is nagyon finom volt :) :) :)

2008.03.29. Szombat

Nem birtam megállni hogy ne legyen ilyen ereklyém :) igy hát leütöttem a licitet,és szépn meg is kaptam.Nekem tetszik :D meggyujtva nem lesz sosem :)

2008.03.19. Szerda

Kicsit megkésve kaptam meg a képeket a furee - szülinapjáról a képeket,igy csak most tudom megirni,ezt a bejegyzést.Tehát Szombaton hivatalos voltam a furee szülinapjára. Egy szép autózás volt betervezve a balaton környékére , persze torta evés után csak :) :) :) , jártunk pár igen szép helyen.400km-t mentünk az nap és hazafelére sikerült elérni az 55555km-t!!!
pár kép hogy merre jártunk.  

2008.03.10. Hétfő

A váltócsere után megtett kb 2500km után konkrétabban is tudok nyilatkozni a csere eredményességéről:
 -a fogyasztás országuton 4,5l (Pápa-Veszprém utvonalon mérve)
- városi fogyazstás ~5,3l körül mozog
- a vegyes 5,0l átlagra jön ki vele
volt szerencsém Győrben versenyezni egy testvérrel (sztem nem klubbos volt:( )hát igen látszik a BIS váltó hátránya kicsit lassabban gyorsul:( de végsebességre jobb :)
- meg ugye kisebb fordulaton jár a motor kisebb a motorhang :) is
egyszóval meg vagyok elégedve a BIS váltóval.

2008.02.16. Szombat

sikeresen megjött a vateráról rendelt napellenzőm tökéletes állapotu :) :) a pár :) állitólag az egyik uj a másik bontott de nem látszik rajat,és az egész postával együtt 1100ftbe került. szerintem jó vétel volt :)

2008.01.24. Csütörtök

update:
1, a mai elindulásom kissé problémásra sikeredett, mint kiderült elhagytam az egyik csavart a szivatónál a másik meg le volt lazulva, a probléma megoldva( nem volt nehéz :) ) még jó hogy
még jó hogy jól be van állitva a gyujtás mert mivel nem akart beindulni probálkoztam gázadással indítózni simán elindult :) utána néztem meg hogy a szivató félig lóg a levegőben:(
2,és kiderült hogy elhagytam valahol a jobb hátsó diszlécemet:(:(:( valamelyik nap irány bontó és keresnem kell egyet helyette , nem baj ugyis menni akarok az új szemöldökökkel a fényezőhöz csak arra vártam hátha kell még esetleg valamit lefujni, most már kell.
3,a fordulatszámmérő első fázisa kész van: alkatrészek kicserélve,most van folyamatban a számlaptervezés :)  

2008.01.24. Csütörtök

Megvannak a lengőkarok. Kösz érte Gyulának.A sztorija: reggel go melo , sikerült hitelesíteni :)  a km-órámat mert haver is kocsival jött dolgozni és mentünk  60-70-80-90-et egymás után és 3km/h -s eltérés volt a két óra között tehát nem csal olyan sokat.Melo után Győrből M1-en végig egy kellemes 90-100as tempóval, a max amivel mentem az 120 volt , már bánom hogy nem álltam meg tankolni az egyik kutnál hogy kiszámoljam a  a fogyasztásom de körülbelül olyan 4 liter lehetett :) A Lurdynál álltam meg teló KG-nek hogy itt vagyok  ,mert elóző este lebeszéltük hogy KG előbb végez mint Gyula és tőle hozom el a lengőkarokat.KG mondja hogy ő mégse fog ráérni de Gyula már végzett( grat a vizsgához) menj el hozzá elmagyarázom merre lakik: végig X utcán és a Y híd után az első ,  nem a második , nem a harmadik lámpánál jobbra . :) :) :) :) :) még jó hogy tudja hogy merre lakik :) :) :) :) .Teló Gyulának aki szerencsére két utcával arrébb volt és gyaloggal , elmentem érte , majdnem sikerült odatalálnom elsőre.Két telefonos segitséggel meg egy merész 1800fokos megfordulással az Üllői uton, sikerült eljutnom a megbeszélt helyre. :) egy szép hosszu kellemes beszélgetés és autózás következett enyhe káromkodással tarkitva a pesti forgalom miatt.De megérte kezemben voltak a lengőkarok, és további raktározásra elhelyeztem Gyulánál Szekeres Mártonnak szánt öninditót.Hazafele a köruti csúcsforgalom szépségeivel ismerkedtemEgyszer volt némi halálfélelmem araszolok a középső  sávban előttem , mögöttem bal és jobboldalon is kamion:(:(:( mondom magamban ezek aztán akár össze is taposhatnának még matrica sem maradnék az úton.:(
Jópár barom van a pesten akik képesek lennének azért hogy egy hellyel előbbre legyenek a kocsijukat is összetörni. megállt az ő sora, amiben én haladtam az araszolt simán behuzta volna elém a kocsiját . hehe nem sikerült neki.hazafele sem mentem többet 120nál itt is a 90-100as tempó volt a jellemző .
Megtettem 294,5 km et és tankoltam 15,23litert ez ugye 5,2es fogyasztás nem is rossz ha figyelembe vesszük a pesti szenvedést
Ami miatt még megérte ez az egész: még mindig nagyon szép kivilágítva a Dunapart.
Meg láttam egy fiat500as jajjj de tetszik. :) :) :)  
A lengőkarok a közeljövőben gyógykezelve (kösz a tippet Gyula) és remélhetőleg köv hónapban beépitve.

2008.01.18. Péntek

agyaltam hogy leirjam-e de mégis tanulságos a szitu , év vége felé  szabályosan felmondtam a régi biztosításomat a KKGF miatt, kezemben a felmondás, a papirok leadva nyuszynak és a napokban kaptam egy csekket az első negyedévről a régi biztosítótól.hmm... érdekes, nyuszy(köszi mégegyzser) tanácsára bementem lerendezni a biztósitóhoz a dolgot. Előszőr le lettem tolva hogy ne kinlodjak mert valami rejtélyes oknál fogva mindenkinek ki ment a csekk,eddig oké de nekem azt honnan kellene tudnom hogy akik felmondták a biztosítást hogy azoknak is postázva lett.Persze értem hogy neki elege van hogy sokan emiatt rohangálnak be hozzá.De ezért van ott ,nem hogy intézze a dolgokat. Azért belenézett nagy kegyesen a számítógépbe hogy minden rendben van-e, és kiderült hogy van 886Ft tartozásom.kérdem én hogyan ami négy csekk jött azokat feladtam többről nem tudok.Feladtam mert szerintem most az idő nem éppen ráérős hogy kideritsem ki baszta el.

2008.01.12. Szombat

Tegnap délután arra az elhatározásra jutottam hogy megprobálom segiteni a két angol srácot Veszprém -Ajka közti szakaszon a Budapest Bamako rally kapcsán.Reggel melóból haza , BEA izzit irány autószerelöm beállitani a kuplungot , okés lett végre :) , GO Veszprém  na most legalább megnézem milyen a BISváltó át a Bakonyon keresztül  hát a dombokat jobban megérzi mint a "léges" váltóval 4be.De 90nél még alig van motorhang :) egyenes szakaszon.. Na ráfordultunk a 8-as főutra itt elég meglepő látvány fogadott míg Pápán már reggel is verőfényes napsütés volt, a 8ason meg mintha Szibériába lennénk köd , hideg hó , vizátfolyás az utakon néhol 50-100méteres látótáv.megérkeztünk Veszprémbe az elkerülőn mentünk volna eléjük , de a köd miatt volt egy karambol és visszaforditottak mindenkit, igy hát letáboroztunk az ut mellett ahol kijön a a forgalom a városból. Vártunk türelmesen lestük az autókat jött egy-két csodajárgány a velorex, a vwbogár a csuklós ikarus :) :) rulez!!!! , de a kispók csak nem akart előkerülni pár telefonálás után kiderült hogy a tuti gps nem arra irányithatta őket mint amerre ki volt nekik irva az utvonal és amerre vártuk őket, ehhez kellett az is hogy Áron autója ne induljon reggel és igy ne tudja felém irányitani őket, közben teló Gyulának aki kideritette hogy már majdnem az osztrák határnál vannak, szóval kisautó egyenlőre jól veszi az akadályokat , csináltam képeket dehát a nagy köd miatt szinter semmit sem látni igy ez tárgytalan. hazafele a 83ason kicsit sietősre vettem a figurát megnéztem mit birunk hát nagyon baba mentünk vagy 126-tal :) :) probáltam egyet fényképezni hát a kormányt sikerült lekapni :( nem a kmóra állást.
Megvettem a KeMa bajtárs álltal megálmodott cikkben szereplő cuccosokat a fordulatszámmérőhöz , holnap neki is állok széjjel szedni az órát :) .

találtam egy képet a neten a velorexről nagyon állat egy jószág láttam élőben is, nagyon rendbe lett téve igen szép hangja volt

2008.01.05. Szombat

Amit a mi napra terveztem hát jó része elmaradt kösz érte annak a hidegnek ami reggel fogadott, mivel a garázs nem füthető és szélességre akkora hogy BEA elfér benne nem igazán lehet szerelni csak az udvaron ott meg brrr elég hideg volt( -5fok a garázsba,akkor kinn a földön???) :(......Inkább azzal kezdem ami meglett :)
-remélem egy kicsit lassitottam a lengőkarok rohadási folyamatán mert kaptak nem kevés alvázvédő réteget hogy legalább addig kihuzzák mig be nem tudok szerezni helyettük valami új vagy  nagyom újszerű állapotut. mire ezt megcsináltam kockára fagytam(pedig nem volt olyan nagyon hosszu idő)
-szóval a fékpofa csere igy elmaradt ha lesz legalább pár plusz fok nekiállok.
Megkaptam a megrendelt Ngk gyertyák helyett a Champion gyertyákat remélem még mindig olyan jó minőségüek mint amiket régről hallottam róla.Most egyenlőre Bosch-ok vannak benn egyenlőre jól viselkednek :)