Laprugó, benzincső csere, átmatricázás, nyári tali.

Kilométeróra állás:

GEZa : 83563km
BEA :155726km
Bubi : 171689km

Esik pár szó minden autóról. Kezdjük a szerelős történésekkel.

A tavaszi talin hozta Gyula az új laprugót, amit Beanak szántam, mert ami benne volt, igaz, hogy jó állapotú volt, de a lapok között nem volt sem gumi, sem papír lap, így minden kisebb, nagyobb kátyúnál, út egyenletlenségnél masszívan pattogott. A csere viszonylag kevés szívással összejött. Tervbe volt, még egy másik projekt is, ez pedig az összes benzincső lecserélése. Tehát tank le, csövek le, új csövek be, tank vissza. Ennyire nem volt azért egyszerű, 2,5-3 órás feladat volt. Direkt a tali utánra időzítettem ezt a feladatot, mert könnyen megoldottam, hogy üres tankkal jöjjünk haza.

Másik szerelős feladat Bubiban a hűtő ventilátor cseréje volt. Ritkán indult el, de akkor rázta a kasztnit, mivel 3e forintért lehet hozzá venni bontott jó állapotú ventilátort, nem a hiba okát kerestem, hanem csere. Jó ötletnek tűnt, hogy aknát béreltem hozzá, Így egyszerűbb volt a feladat. A problémát az okozta, hogy aki egyszer cserélt benne ventilátort, egy fasz volt. A gyári vázra rászögelt valamilyen ventilátort, persze a csatlakozót is levágta, és el volt törve egy lapátja, emiatt volt zajos. Ilyen csatlakozót hirtelen nem tudtam szerezni, így egy kis ügyességgel kellett ezt áthidalni. Két kicsi saru a két vezetékre, azokat rádugtam a ventilátor sarukra, majd azt a kis „házat” kinyomtam karosszéria tömítő pasztával, hogy nem érje víz és ne essenek le a saruk. Kis segítséggel, ötleteléssel ki is próbáltam, hogy jó irányba forog-e. Természetesen mivel nem típus azonos volt a kiszerelt ventilátor, így az összerakásnál akadtak nehézségek a hézagolásnál. De ez is megoldva.

Közben az Amicaról is essen szó, benzincső és benzinszűrő cserével ajándékoztuk meg a kis háromkerekűt. :)

Ugye minden műszakin szóltak a polskiknál, hogy kicsit sok a matrica, és ez minden évben csak több lesz, erre találtam ki egy ügyes megoldást. Vágattam hátsó oldalsó szélvédő formájú, de kisebb, vékony plexi lapokat. Néhány lyukat fúrtam rá, és a barkácsboltokban kapható kis tapadókorongos akasztóval kombinálva elég stabil alkotmány lett belőlük. Ezekre átragasztottam a matricákat így egy mozdulattal leszedhető a plexi lap ha szükséges. Sajnos pár matrica nem jött fel szépen és a ragasztó sem akart maradéktalanul ragadni, kicsit ügyeskedni kellett ezzel is.

Pár szóban a nyári találkozóról is. Idén sok év után új helyszínen találkoztunk. Új év, új város, új helyszín, új kihívások, régi megszokott társaság. Nem is volt itt baj. Mi csütörtökön reggel már a kempingben voltunk, mert mentünk segíteni pakolni. Minden a megszokott 126beach hangulatban telt, pár újdonsággal kiegészítve. A 126beach felirat hatalmas népszerűségnek örvendett, a hozzá való fotó kupon szintén. A felvonulás is új helyszínen és körülmények között zajlott, szerintem sok nyaralóban hagytunk nyomot. A légifotó is szuper lett. A napközben strandolás volt szinte mindenkinek, estében a megszokott programok. Folytatása következik, reméljük ebben a kempingben. A söröskupakos talis matrica és póló minta az eddigi legjobb. :)

Mivel segítettünk a felvonuláskor egy kereszteződést lezárni, volt alkalmam felvenni a felvonulást. 
Link itt: 

https://www.youtube.com/watch?v=FzmRKVqATb0&t=12s


 

matricák1 matricák2 matricák3 légifotó 126beach ott vagyunk. :)

Kommentek

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!