Kesztyűtartó és olajfolyás

 

Kilométeróra állás:

BEA: 10048 km

GEZa: 49344 km


Kezdem a rövidebb esettel. GEZa hosszú várakozás után megkapta a kesztyűtartóját, amit be is tettem. Tök jó, hogy az előző tulaj által beépített szivargyújtó nincs útba. Ennyi.

A másik eset kicsit nyűgösebb helyzet. Voltunk Pesten BEA-val, hazafele jöttünk, amikor érezhetően egyre büdösebb lett a fűtés. Ennek az oka ismert, furulyagumi tömítés elhalálozása.
Hát volt egy, ami végig volt repedve – középső – illetve a 4. csőnél a felső gumiról levált egy kis karika. Remélem ez volt az oka a megnövekedett olajfogyasztásnak is. Délutános műszak révén, egyik délelőtt szétszedtem és levettem a HF-t. Szombaton beáztattam elpucoltam, amire jutott időm, vasárnap meg befejeztem és összepakoltam, majdnem az egészet. A termosztát ház kimaradt a szórásból, arra külön lelki erő kell. Bár fűtés nélkül közlekedni ilyen időben meg nem tartozik a legviccesebb esetek közé. Szóval a motiváció adott.
Különösebb gond nélkül szét és összeraktam az egészet, persze voltak jobban meghúzott csavarok kényelmetlen helyen, de ez általában így szokott lenni. Bár a szívató szívatott egy fél órát, de ennyi majdnem belefér. :)
Hogy pontosak legyünk, vettem egy nyomatékkulcsot is, nem ipari alkalmazásra való a kulcs, de házi használatra megteszi. Nem is szeretném hetente használni egyik autón sem. A furulyagumik 60e km-et bírtak remélem a most belerakottak is elmennek ennyit.
A fényképek nem nagyon vannak, ha egyedül szerelek jobbára elmaradnak. :)

kesztyűtartó Ez a szett került bele. Na melyik folyatott igazán? Ez így tuti nem tömít rendesen. Vettem , hogy nyomatékosítsuk a erőt. :)

Kommentek

Kopányi Sándor

Engem egy nyomaték jelző kulccsal áldott meg az élet, még soha nem használtam ilyet azelőtt, de határozottan romantikusabb, mint azt várni mikor kattan :D

raver

Kopányi Sándor #54112:
Hááát... lehet... :D De legalább van. :) Viccet félretéve láttam olyat én is tetszett nagyon.

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!