féktelenül

A történet úgy kezdődött hogy beugrottam egy régi autószerelő ismerősömhöz hogy csápon ellenőrizzem a váltóolajat, mert kicsit kényelmesebb így, mint aláfeküdve.Haza fele takarásból kihajtott elém egy sügér , intenzív vészfékezéssel megálltam, de a végére a pedál beesett. Óvatos kézifékes motorfékes megoldással hazajöttem. Következő nap alánéztem és a jobbos kör fém fékcsöve az elosztó és a gumicső közötti, szépen eldurrant. Ebben az a fura hogy amikor két éve teljesen szét szedtük az autót Nándyval, és mindenét felújította, emlékszem mondta hogy elég szarok a fém csövek mondta és cserélni kellene , persze rábólintottam.De sajna ez az egy cső és az elosztó valahogy kimaradt a szórásból, Pedig a a fófékcső és a balos kör csövei is újak voltak, az elosztó és ez a jobbos cső nem lett cserélve ,pedig az utána levő gumi cső is új volt. Na valaki megmagyarázhatná hogy ezt a közel kétszer 500ft-os alkatrészt miért kellett benn hagynia, ha körülötte minden cserélve lett.Nem tudom és nem is értem. :(
Elkezdtem hét közepén beszerezni a szükséges szerszámokat, fékcsőkulcs, roppantófogó, gáz égős forrasztó a melegítéshez. Természetesen állandó jellegű tettestársamat (Peti) is riasztottam hogy hétvégén szerelni kellene. :) . Szóltam a klubbos boltnak is hogy van-e lehetőség nyitvatartási időn túl alkatrészért menni ha szükséges szerencsére igent mondtak amit köszönök nekik.
Feltoltuk az autót az emelvényre és elkezdtük széjjelszedni a csöveket hogy lássuk mi marad és mi megy.  A jobbos gumicsőből ki tudtuk venni az elrepedt csövet , de sajna az elosztóból nem. :( Sőt a balost sem. :( Szerencsére a hosszú fékcső szépen lelazult, ennek is tudtunk örülni.
Gyorsan első kör az autósboltba:  elosztó, rövid fékcső (jobbra) hosszab fékcső a tank köré és hoztunk egy gumicsövet balra is hátha nem tudjuk a lengőkar első oldalán megbontani a kört. Na szóval tank le ,majd a gumicső innenső oldalán nem sikerült megbontani a kört, sőt a gumicső hátsó felén sem. Itt már kezdett elgurulni a gyógyszer.
Második kört futottuk az autósboltba hoztunk rövid csövet és egy munkahengert is biztos ami biztos alapon.Elkezdtük szépen összerakni, viszonylag simán ment minden , Peti egész ügyesen hajtogatta a csöveket.Közben megjelent Baluka cimborám is, aki mondta hogy lenéz hozzánk az észt osztani, igen megjött és leszólt mindent. :D Érdemi segítséget csak szóban kaptunk tőle. :D Készen lettek a csövek, visszaraktuk a tankot, nem kis kinlódással.Majd a bal hátsó keréknél tettünk egy próbát hogy hátha lejön a munkahengerről a cső és tök könnyen lejött, nem kis örömünkre kimaradt a munkahenger csere. :) Két körben légtelenítettük biztos ami biztos alapon. Eddigre már bőven sötét lett , a tesztfékezések jók voltak. Reggel folytatjuk Peti autójával mert megbolondultak  a sebesség fokozatok. :) A terveink szerint betesszük Bea-ba a nyitható hátsó oldal ablakokat is.

Felmerül az emberben a dolog hogy egy ilyen kaliberű hanyagság miatt sokkal rosszabbul is járhattam volna. :(

Köszönet rovat:
-B.Zozinak a kulcsokért
-Balukának hogy fuvarozott a lángégőért
-Petinek hogy első szóra igent mondott és végig szenvedte velem az egész napot és hogy fuvarozott.
-A klubos boltunknak hogy szombat délután is rendelkezésre állt.
-Gabcsinak hogy ellátottt minket hadtáppal, hogy legyen erőnk az összerohadt kötések széjjel szedéséhez. :D
Emelvényen Ez az elosztó maradt benn. Új elosztó Megkönnyebülés :D Ez a cső jó volt, de cserélni kellett mert nem engedte el magát.

Kommentek

krizsy

Nem semmi :) szép munka :D

raver

krizsy #52655:
köszi , igyekeztünk, ez jött ki belőle :)

hollo

Azt a régi beszorult csavarokkal teli T formájú elosztót, amit lecseréltetek, megkaphatom :P Köszönöm.

raver

Ha neked ez a vágyad akkor neked adom. :)

hollo

Ez bizony, úgyhogy a legközelebbi találkozón (Szombathely) legyen a kocsidban légyszíves.... :P

raver

Igyekszem, lehet hogy már most berakom a szerelős dobozba. :)

obrotka gyula

Este meglátogattátok az előző szerelőt?

raver

obrotka gyula #52674:
9 órakor nem volt szívem rátörni az ajtót (olyan fáradtak voltunk nem volt erőm összepakolni sem) , de fehér ember nem felejt.

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!