2010.02.20. Szombat

Elkezdtük az átépítést :)
 Első körben a donor kasztni átvontatása volt a feladat Nándy főhadiszállására,ez csupán 45km-nyi távot jelentett,persze főuton,péntek délutáni csúcsforgalomba  :D Erre a feladatra Baluka barátom vállalkozott.Persze fohászkodtunk hogy a rend éber őreivel ne találkozzunk mert ugye a donor kasztni kivilágítása nem megoldott volt :D Szépen és simán, jó tempóban haladtunk a táv 2/3áig mig egy balos kanyarban és utána záróvonalon egy örült kamionos előzésbe kezdett, amit sikeres manőverrel megúsztunk.Majd szemből jövő rendőrautó kecses villogóval jelzett nekünk és hirtelen megfordult.Hát ugye emberben hugymegáll esete,rögtön képzeletbeli bilincsben és börtönben láttam magunkat :D intett hogy álljunk félre majd utolérték és félreállították a kamionos embert is.Szerencsére  a szemmel látható bünökben a kamionos bizonyult bünösebbnek a szabálytalan veszélyes előzésért.Minket azért állítottak meg, mert bennünket előzött meg szabálytalanul és ugye a feljelentéshez kellettek az adatok.Cserébe megúszta Baluka barátom egy enyje bejnyével hogy nem egészen szabályosan vontatunk,és a gyors eltünés fejében elengednek minket,persze én mindezt akkor tudtam meg mikor már letettük a donor kasztnit Nándynál.Addig az 10-15 km egy örökké valóságnak tűnt.Természetesen szinte végig esett az eső és én az út nagy részében letekert ablaknál előre hajolva törölgettem az első szélvédőt hogy kilássak.Na de sikeresen ott volt a donor. Ennyi izgalom kel :D .
 Ma megkezdődött a tényleges átépítés illetve széjjel szedése a kasztniknak. Jó ütemben haladtunk,megállapításra került hogy a donornak jobb állapotú a laprugója(ennek kifejezetten örültem :) ).Mivel szeretném ha a belső a megszokott formát hozná így kasztnisnál kötöttünk ki.Először a régi kasztni lett felvágva addig kibeleztük a donort majd helyet cserélt a két autó,és befejeztük a másik széjjelszedését.Mivel a karosszériás csak hétfőre ígérte a másik autó elkészítését Így ott tartunk hogy minden szükséges alkatrész ki van szedve,amik visszakerülnek az ujjá épített autóba azok  Nándynál maradtak ami biztosan nem kell cucc egy utánfutón hazahoztuk.Így a folytatás következő hétvégén.
Természetesen ha már leszedtük, váltóolaj,váltógumibakok.rugalmas összekötő csere bejátszik.alapos takarítás mellett. folytatása következik :) .

Köszönet rovat:
Baluka( szállítás)
Nándy(szerelés szakértelem)
Pisti(karosszériás srác)
kábelköteg üres a hátsója donormotor

Kommentek

KeMa

bár nekem még mindig nem teljesen világos, hogy pontosan mit is csináltok, de remélem mihamarabb elkészül!

Marczin Róbert

Csáó!
Mikori is az autó?
Kábelköteggel van-e terv? Mert én most épp keresek kábelköteget, csak amiatt kérdezem.

raver

KeMa #41703:
A két autóból rakunk össze egy jót :) .Egyik kasztni kicsit itt ott törött horpadt, de motor váltó jó a másik autón a kasztni jó a többi ismertlen eredetû, na a kettõbõl lesz egy ép egészséges kiasautó.
Marczin Róbert #41704:
Kábelköteggel nincs terv ,86os kábelköteg marad meg.

Marczin Róbert

raver #41709:
mármint neked marad meg, vagy nekem marad meg? :D ;)

raver

Marczin Róbert #41710:
Jó a kérdés :D . ha kell akkor megmaradhat neked :)

raver

raver #41711:
Bár elõbb meg kell bizonyosodni hogy nem hibrid kábel, vannak benne erre utaló dolgok :D ( fordultaszámszabályzó ablaktörlöhöz, elektromos spricni )

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!