Kötelező szerviz

Kilométer óra állás : 44685km

-kötelező szerviz
-átírás

Mivel verőfényes kánikulai nap volt a hétvégén így kinti tevékenységet folytattam.Gondolom a fűnyírás senkit sem érdekel így erről ennyit. :D Bár lehet hogy a bejegyzés másik része sem. :)
Na mivel az eladó ismondta, meg láttam is hogy az olaj csere érett ,ezzel kezdtem. Nem tudom milyen lehetett benn mert tartalék olaj nem járt a csomaghoz. Nem is fontos , kapott azt ami van itthon.(Castrol 15w40 - ez már bevált a másik autónál is ).
Nekem kicsit zajosnak tűnt az egyes-kettes fokozat ránéztem a váltóolajra ,  hát volt benn kb 0.7-0.8 liter.Na már ez is okés. Ebből is olyan került bele mint ami a másik autóban is van. :)

Majd jött a következő kör : gyújtás. Szemmel láthatóan minden rendben van vele mivel hideg-meleg motorral is jól indul.Nem is nyúltam hozzá csak rálestem minden korrekt értéken van. Menjünk tovább : szelephézag : rendben , 1-es henger 0.23-0.18 2-es henger 0.25-0.20 . Ehhez megint nem érdemes hozzányúlni. eddig jók vagyunk. Jöjjön a karbi : leszed , széjjel szed , úszószint jó , Gabcsinak éles szeme van , ő nézte meg hogy a tűszelep mennyire kopott , ezen sem látszik semmi. Persze egy alapos tisztítást kapott minden, mert  kellett.
Majd összeraktam az egészet és egy próba . Elindult , na akkor már biztos hogy túl nagy balf*szágot nem csináltam. :D Beállogattam legjobb tudásom szerint az alapjáratot ,  majd még finomhangolunk menet közben mint ahogy pocok szokott. :D Egy biztos falsch levegőt nem szív mert a levegőcsavar teljes betekerésével köhögve megáll. Kaptam hozzá 4 pólusú Bosch gyertyákat egy próba erejéig betettem hát engem nem győzött meg ,  a szerszámos dobozban tartaléknak elfér, ha véletlenül menet közben kellene cserélni.
Majd levezetésként a függőcsapszegek kerültek zsírzásra. Volt benne még zsír de érezhetően ráfért.
Köszi rovat: Gabcsinak a segítségért, bár az ő neve alatt fut az autó a fórumon,lehet neki kellene megköszönni. :D


Persze közben elkezdődött a névre vétel is , rögtön egyeztettem nyuszyval hogy akkor már rögtön KKGF-es legyen az autó. Hétfő este küldtem nyuszynak a papírokat el emailben , kedd délutánra meg volt a válasz a MNHJR részéről aminek örültem, mert így már jó eséllyel nem csúszunk ki az időből. Péntek okmányiroda , ahol szembesültem több dologgal is, egyrészt nem szeretik ha utolsó 15-20 percben keresik meg őket , másrészt kiderült hogy a törzskönyv az eladónál maradt, harmadrészt a kedves hölgy elfeljtette mondani hogy ilyen esetben is el lehet kezdeni az ügyintézést , és így van még egy plusz hetem, a kolléganője szólt  ezügyben . Azért azt a nézést érdemes lett volna fényképezni, na lényeg hogy elég rondán nézett hogy ki kellett nyomtatnia 3 plusz oldalt . A törzskönyv már postára adva. Szerdára online időpont kérve futunk még egy kört. :D Remélem már teljes sikerrel járunk.
Köszi rovat itt is :nyuszynak akit ezekben a pár napokban a kérdéseimmel bombáztam. :)


A képek közé mellékelek egy kettőt az autó átalakított részéről és az idős bácsika gyűjteményéből. :)
Így kell ezt kezdeni. :) Ilyet sem láttam még. Volt rajt retek célszerszámok , balról a 2. és az utolsó mire való :O Elektromos AC Ablakmosó csapágyak Tisztán, összerakva. Vágtam tömítéseket is.

Kommentek

Pety@

Átírással jókat lehet szoppantani, kitartást, majd egyszer elmesélem, hogy én hogyan jártam... :)
Balról a második eszközzel a motort tudod felakasztani a hátfal levételéhez. A kampót a szelepfedél melletti akasztóba beakasztod, a vízszintes rész meg a vízelvezetőbe befekteted, és akkor nem kell a motort alábakolni, így nem deformálódik az olajteknő. A cucc tekergetésével meg tudod a magasságot szabályozni. Praktikus. Jobb szélsőről tippem sincs, mi lehet... :)

Plósz Gyula

velencén meglesem :)

raver

Pety@ #53363:
Akkor király a cucc , remélem nem kell nagyon alkalmaznom :)
Plósz Gyula #53364:
Tervbe van hogy lejut mind a kettő. :)

obrotka gyula

1. Kurva jó a napernyős kép!
2. Akkor sikerült végül megoldani a zsírzó problémát?
3. Ha a motor akasztó szerszámot használni fogod ennél a kocsinál, akkor picsán foglak rúgni. :) :) :)
4. Elektromos ac-t csak a telefonban taglalt dolog miatt nem basznám ki, de a csomagtérből azt a műanyag izét mindenképpen tessék kidobni.

raver

1 . Köszi , tudom . :D
2 . Igen sikerült . Ráfért a zsír és csak belülről kapott . :D
3 . Nem szeretném kiszedni a motort , vagy arra gondolsz hogy az a szerszám nem megfelelő ?
4 . Barátkozom az acval :D . Az ablakmosó bödönre gondolsz ? Van helyette majdnem új .

KG

Grat a kocsihoz mégegyszer!!!!! :)
3. A célszerszám megrogyasztja a kaszti azon részét sajna.

raver


KG #53368:
Köszi mégegyszer .
3 . Értem , pedig ötletesnek tűnt .

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!