Archívum: 201803 (1)

Tevékenységtérkép

Bubi az elmúlt 10 hónap összegzése

BEA : 156813km
GEZa : 85159km
Bubi : 174659km

 

Lassan már egy éve velünk van a Seicento, különösebben nem írtam róla, pedig történtek vele is dolgok. Egyrészt teszi a dolgát, másrészt neki is kell a törődés. Ennek megfelelően, amikor hozzánk került, friss műszakival, de ez nem jelenti az olajcsere meglétét. Tehát rögtön kapott egy motorolaj cserét, ahogyan illik, persze emellett kapott új gyertyákat is, meg mivel egyik gyertyakábel, nekem nem volt tetszetős, így egy kábelszettet is. Nem sokra rá a váltóból is leengedtem az olajat, ráfért maradjunk annyiba. Sajnos nem minden hibát vettünk észre vásárlás előtt, így azt sem, hogy a hűtőventilátor egyik lapátja el van törve. Egyrészt, hogy a picsába lehet azt eltörni? Sikerült venni egy bontottat 3 db ezresért. Ez volt az első szerelés az autón, kis segítséggel, de egyedül megoldva. :) Másrészt amikor levettem a ventilátort, akkor derült ki számomra, hogy ez nem a típusazonos ventilátor, hanem valami más autóé, ami rá lett tákolva. Ismét egy kérdés merült fel bennem, ha 3-5 e ft körül adnak egy bontott ventilátort, akkor mi a picsának kell tákolni? 
Jött az ősz, és a hidegek, gondoltam megérdemli az autó, hogy ne megmérjem hanem kapjon új "vizet". Ennek az lett az eredménye, hogy az előre kevert fagyálló talált egy rést a vízhőfok jeladónál, no para egy tömítéscsere megoldotta a problémát. Közben lett hangja a láncnak, ennek a cseréjét rábíztam a helyi autószerelő mesterre, ennek elsőre nem mertem nekiállni, de mivel láttam széjjel szedve, nem sok különbség van a polski és a seicento vezérléscserében. Ha már új a vezérlés, akkor kapjon új ékszíjat is, aminek az lett a következménye, hogy a generátor csapágyas lett. Tiszta polski. :D  
Persze a tél beállta előtt kapott új téli gumikat, mert ilyennel nem játszunk. 
Volt némi  komfort javítás az beltérben is, kapott egy normálisabb fejegységet, a hangszórókat nem kellett cserélni, azok jó fajták. 
Van még tervbe ez az, ha elkészültem velük, akkor azt megosztom természetesen. 
A két polskival is voltak események, azok is megörökítésre kerülnek hamarosan.