Archívum: 201705 (1)

Tevékenységtérkép

Vettünk Vasat.

Kilométeróra állás: 

Bubi : 169000km

Vettünk vasat. Már vagy két hete, de időm még nem volt blogot írni róla. Régebb óta tervben volt, hogy tényleg kellene egy igazi használós autó. Meglett. Fiat Seicento 0.9 Citymatic. Nem hibátlan, de első ránézésre és sokadikra is egész jó kondícióval rendelkezik. Igazi friss műszakis autó volt, egy napos műszakival került hozzánk. Előtte vártunk rá majdnem egy hetet, mert a hátsó fékek nem voltak jók. Új dob, új pofák és új kézifékbovden került bele. A kasztni is egész jó állapotúnak tűnik, számottevő rohadás nincs rajta. Persze majd még a nyáron kap ő is egy alapos alváz ás üregvédelmet.

Ahogyan hozzánk került, voltak apróbb hibái, ami kicsit alku tárgyát is képezték. Alaposan átnéztük, a gumikat is, ez most fontos, nem láttunk rajta félrekopást, jól ment az autó, de állandóan szerelmes volt a jobb oldalba. Oké futómű állítás. Nem gáz, belefér ennyi. Elmentem vele a gumishoz, mert május elején még a téli gumikat koptatta. Ott rögtön szóltak, hogy ki és, hogy rakta fele a gumikat. Mondom, nem tudom, 20 perce van nálam az autó. Na, a 4 keréken 3 féle mintázatú téli gumi volt, és ráadásul kettő forgásiránnyal ellentétesen felrakva. Ahogyan kigurultam az autóval a gumistól rögtön tudta az utat egyenesen. Ilyen hibával jók vagyunk. Elsőre ennyi hiba tűnt fel.

Rögtön csináltam egy olaj és szűrő cserét is rajta. Na, az olajsapka az rá van gyógyulva rendesen, így mivel már az olaj le volt engedve, a kartercsövön át tettem bele az olajat. Nem gáz, következő olajcserekor már lesz rajta normális sapka.

Kapott új fényszórókat is, az előző tulajtól, de elfelejtették beállítani, így már azon is túl vagyunk. Egyelőre a hátsó ablaktörlőt nem bírom működésre bírni, de majd megszelídül.  <img src= " src="http://raver.garazs.net/images/smiley/smile.gif" style="margin: 0px; padding: 0px; border: 0px;" />  

Mentünk vele a hétvégén több, mint 300 km-t, szépen teljesítette a túrát, 4,6-os fogyasztással.