Pécs, 2013.08.09.-12.

Kilométeróra állás:

BEA :14000 km

>

>

Voltunk nyaralni (egész pontosan aktívan pihenni) Pécsen. Gyorsan pár gondolat erről a 4 napos hétvégéről.

Péntek délelőtt vágtunk neki ennek a nem megerőltető távnak. Siófokra terveztünk egy kis pihenőt, mert eléggé kánikula volt. De meg kellett állnunk Dombóváron is, mert egyszerűen nem lehetett bírni azt a meleget. Elfoglaltuk a szállást és már indultunk is Karcsiékhoz egyet beszélgetni. Kellemes esti program lett a szőlő telken. Ezúton is szeretnénk megköszönni a szőlőt és barackot – gyümölcs formában.

Szombaton reggel indultunk Abaligetre egy élmény volt a sok szerpentinen végig autózni. Majd egy lendülettel már húztunk is még feljebb a Misina tetőre a TV-toronyhoz. Nagyon szép kilátás nyílt az egész környékre, bár fújt annyira a szél, hogy ugrottam egyet fel és kb. fél méterrel arrébb értem földet. Aztán a negyed emelettel lejjebb lévő kávézóban ettünk egy jó adag fagyit. Aztán vissza Pécs belvárosába, ahol egy régi ismerőssel találkoztunk, kellemes vicces délutánt töltöttünk el. Majd Laceeee-val találkoztunk, aki elvitt minket egy olyan helyre, amit tényleg látni kell, a Csinos kocsmát. Tuti hely, ajánlom mindenkinek, aki Pécsen jár. Vasárnapra tettük az állatkert látogatását, majd az erdei kisvasúttal mentünk egy kört, és csináltunk egy katasztrófa turizmust, megnéztük a pár éve bezárt vidámpark maradványait is. Majd Pécs belvárosát derítettük fel. Természetesen erre a napra is terveztünk ismerőssel való találkozást, köszi Maestro.

Hétfőn reggel összepakoltunk, majd meglátogattuk Dj.Easy barátunkat (köszönjük a finom ebédet) és elindultunk haza fele.

 BEA mindenféle erőlködés és gond nélkül teljesítette ezt a kb 700km-es távot. Igyekeztem módszeresen tankolni. Ennek eredménye pedig: vegyes: 4.5, városi: 4.9, országútiban pedig 4.0 . Ez meglepett, de nagyon tetszett. A városi is nagyon jó, főleg annak tudatában, hogy szerintem többet mentünk 3-as fokozatban, mint 4-esben.

>

Egyéb technikai info : - olajcsere : 13300km
Összes kép itt elérhető:  
https://plus.google.com/photos/113250288322281593510/albums/5912780290623420705

Szóltak, hogy ne fényképezzek, de ezt még sikerült. :D Kis autó , nagy magasból. :) fagyi :) Vidámpark főbejárat kisvasút

Kommentek

Hepp Ádám

Na igen, a Csinos presszó tényleg egy érdekes, rendhagyó kocsma :D A katasztrófaturizmust magatoknak csináltátok, vagy ez egy hivatalos dolog volt? Tök érdekesen hangzik és én is megnézném magamnak.

raver

Hepp Ádám #54861:
Azt tudtam, hogy pár éve bezárt a vidámpark. Még kölyök koromban jártam ott , de már akkor is eléggé le volt lakva, erre egy példa: Amikor dodgemeztünk szólt a kezelő, hogy egy autóba egy ember üljön és lehetőleg ne ütközzünk vele. :D Kíváncsi voltam , hogy mi maradt meg belőle, technikailag semmi, pár romos épület amin látszik, hogy mi lehetett fénykorában, meg mindent benőtt a fa meg a fű. Magunknak találtuk ki, bárki bemehet senki sem őrzi, leszámítva pár hajléktalant.

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!