kerékcsapágy , zene

Kilométeróra állás:

BEA: 10506 km

GEZa: 49905 km

 

Még a téli gumik felrakásánál lehetett érezni, hogy mintha kezdene a bal első kerékcsapágy zajos lenni. Abszolút nem tűnt vészesnek, így meg vártuk az első és eddig egyetlen tavaszi hétvégét, amikor ezt ki tudtuk cserélni Petikével. Mivel neki a váltójával akadtak apróbb gondok, esedékes lett egy közös szerelős délután. A kerékcsapágy csere viszonylag hamar, simán ment.
Viszont neki a váltónál csúnyán le voltak szakadva a bakok. A két bakot 4 darabban vettük le.Ez meg is oldotta a felmerült problémát.
Közben megszaladt Dávid is, aki mondta, hogy nem szerelni jött, csak benézett hozzánk, erről annyit, hogy 15 perc múlva már olajos volt a keze. Itt jegyzeném meg, hogy egy vízpumpa fogó keresi gazdáját.

BEA elérte a hengerfej után húzás kilométerét, de a még mindig tomboló télies idő miatt ez várat magára. Valahogy most erősebbnek érzem a motort, mint ezelőtt. Egy sima Hf tömítés ezt befolyásolhatja? Nem tudom, de jó. Nem régiben volt a névnapja kislánynak, a neki rendelt ajándék még nem érkezett meg. :)

 

A másik történet GEZa-ról szól. Amikor hozzánk került megkaptam, hogy ugye nem akarok komoly zenét bele, mint BEA-ba, jó oké akkor nem akarok. Na de újabban azért csak csak kaptam az ívet, hogy nem olyan jó az a zene cucc ami GEZa-ban van. Így hát egy kicsit ráncfelvarrtuk a zene minőségét. Lecseréltük a fejegységet egy phonocar-ra , igaz nonamenak tűnik a cucc , de annyira nem az. Kb fél áron jutottunk hozzá egy kiállított/bemutató példányhoz. Szerencsésen sikerült hangfal szettet is vennünk áron alul. De tanulva az előző hibából GEZa-ban úgy akartam megoldani ennek a hangfal szettnek a ki és be szerelését, hogy ne kelljen kábelt lekötni, csavarozni stb, mint BEA-ban a szubcsőnél.Mert persze ez is a hátsó ülésen fér el. :)   Szerencsére találtam is egy nagyon egyszerű csatlakozót, amivel ez megoldható egy mozdulattal. GEZa-nak is mostanában volt a névnapja ő ezt kapta. :)

ez került bele szétszedve hmm phonocar csatlakozó hangfalszett

Kommentek

Gabe

Nekem is ilyen csati van a suzukiban. Sajnos hajlamos szétcsúszogatni a rázkódástól és az enyémben a menetek is gyakran kilazulnak. Egy Speakon csatlakozó jobb választás lehet.

raver

Gabe #54325:
Köszi, megpróbálom ezt ha már megvan , ha nem válik be váltok erre amit írtál. Ez elég szorosan csatlakozik, remélem úgy is marad. :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!