Vicces eset ; gumibak csere

Kilométeróra állás:

BEA: 10348 km
GEZa: 49671 km

Történetek vicces dolgok is. Kezdett elfogyni GEZa-ból egy kicsit az erő, ennek orvoslása érdekében, próbáltam gyertyát cserélni és megszakítót csiszolni. Mivel a gyújtás és a megszakítóhézag a helyén volt.(Eddig nem volt rá ok, mert amikor hazahoztuk, akkor is szépen ment, és télen abban a nagyon hidegekben is elindult). Az eredmény jó lett, de persze nem volt ez annyira egyszerű, mint amennyire annak kellett volna lennie. :) Szépen az elosztó kivesz, megszakító megcsiszol, majd összerak, indul, na akkor gyors próbakör – lett volna, de csak a szomszéd házig jutottam az udvarból. :( :D Megállt, semmi, tök „száraz” kőszőrű, ennyi,  visszatoltam az udvarba majd apró darabokra szedtem az egész gyújtást és összeraktam újból. Na, itt jön a harci csavar az egészben, ugye GEZa-t az idős bácsika átalakította elektromos AC-ra, és tett bele egy biztonsági kapcsolót, ami lopás gátlóként is funkciónál. Ezt a kapcsolót, amikor gyújtáson szerelek off állásba teszem, hogy ne lapátolja a benzint feleslegesen. Igen elfelejtettem visszakapcsolni és csak addig jutottam el, amennyi benzin volt a karbiban. :D Tény, ha valaki el akarná lopni, messze nem jutna vele. Persze az eset után, OGy-t hívtam, hogy hogyan jártam, nevessen egy jót az eseten, főleg azért mert amikor még az előző tulajnál volt az autó Gyula is járt így. :D :D

A másik eset, hogy már esedékes volt a váltótartó bakok cseréje, ezt a mai délelőtt alatt meg is oldottam. Hát igen ráfért már tényleg, a képen látszik is.

BEA a furulyagumik cseréje után már kb 300km-t futott lassan esedékes lesz az után húzás is. Lehet vicces a dolog, de szépen mértem/mérem az olajfogyást a nívópálcán, mert egy-egy milis különbséget nem biztos, hogy észreveszek. Az eddigi 300km alatt szerencsére egy mili sem hiányzott. Az „utolsó” 400km alatt eltűnt az olaj a nívópálca felétől negyed alá.

Ez a páros került bele Lejárt az ideje...

Kommentek

obrotka gyula

Mindketten lúzerek vagyunk. Ennyi. :)

raver

obrotka gyula #54219:
Az, hogy én az vagyok, rendben, de , hogy te is.... :D

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!